Het Effect Van Paddo's Op Clusterhoofdpijn

Gepubliceerd op:
Categorieën : Default

Het Effect Van Paddo's Op Clusterhoofdpijn

Paddo's staan vooral bekend om de psychedelische staat die ze kunnen opwekken als er een bepaalde hoeveelheid van wordt geconsumeerd. Deze veranderde waarneming wordt veroorzaakt door een stof die ze bevatten, genaamd psilocybine. Dit is een krachtig molecuul dat in staat is verschillende ervaringen te veroorzaken, variërend van helderder denken na een microdosis, tot schijnbaar diepzinnige gevoelens na het consumeren van een enorme dosis. Hoewel ze grotendeels om deze eigenschap bekend staan, blijkt het dat paddo's ook een grote rol kunnen spelen bij de behandeling van clusterhoofdpijn, zoals in deze video van National Geographic te zien is.


HET VERHAAL VAN DAN

In de video zie je een man die Dan heet, die voor het eerst te zien is wanneer hij fijn poeder in een apparaat doet om capsules mee te genereren. Het lijkt op een handeling om geneesmiddelen te maken. Deze beelden worden gevolgd door een ietwat contrasterend beeld; er liggen mensen in bed die veel pijn lijden, ze hebben hun handen op hun hoofd in een wanhoopspoging om pijnverlichting te vinden.

Dit beeld toont de verwoestende pijn die veroorzaakt wordt door clusterhoofdpijn, een aandoening waar 1 op de 1000 mensen mee kampt. Ze ervaren periodes van extreme pijn die iedere keer wel uren kunnen aanhouden.

Om een algemeen idee te krijgen van hoe clusterhoofdpijn voelt, beschrijft Dan het als volgt: "Het is net alsof er een hete dolk in je oog gestoken wordt, helemaal tot in je hersenen". Deze aandoening dient niet onderschat te worden, verduidelijkt Dan. Hij vertelt dat er zelfs een moment was waarop zijn leven met deze aandoening zo ernstig was dat hij overwoog er een einde aan te maken.

Dan beschrijft het voorval in detail. Hij lag in bed en dacht aan welke kleren hij zou dragen als hij een einde aan zijn leven zou maken. Hij dacht aan de laatste keer dat hij zijn kinderen had gezien. Het was overduidelijk dat deze aandoening een verwoestende invloed had op zijn leven.

EEN NIEUWE BENADERING

Nadat hij bijna alles had geprobeerd om verlichting te vinden voor de clusterhoofdpijn bleven er weinig mogelijkheden over. De vrouw van Dan, Leanne, ging online op zoek naar hoofdpijngroepen en las dat mensen paddo's gebruikten. Hoewel ze dit bizar vonden, besloten ze om het toch maar eens te proberen. "Het was het beste geneesmiddel dat we ooit gevonden hebben", aldus Leanne na hun experiment.

Vervolgens is in de video te zien dat Dan zijn eigen paddo's kweekt. Hij vertelt wat de beste kweekomstandigheden zijn voor het oogsten van de paddo's met psilocybine, die hem verlichting geven bij de zware clusterhoofdpijn. Dan droogt de paddo's en slaat ze op voor later gebruik. Hij bouwt een voorraad op die hem voor jaren uit de brand kan helpen.

De dochter van Dan vertelt dat, als mensen wisten dat haar vader paddo's nodig heeft om hem in leven te houden, ze daar hoogstwaarschijnlijk niets van zouden geloven. Het lijkt echter zo te zijn dat, als Dan de paddo's niet elke twee maanden gebruikt, de clusterhoofdpijn weer ongenadig terugkomt.

BEPERKENDE WETGEVING

Met zo'n overtuigend anekdotisch verhaal, mag het duidelijk zijn dat er op dit gebied onderzoek dient plaats te vinden. De levensreddende mogelijkheden van dit middel voor mensen die aan verschrikkelijke clusterhoofdpijnen lijden, zouden onderzocht moeten worden. De harde werkelijkheid is echter dat in veel delen van de wereld psilocybine paddenstoelen illegaal zijn en vaak ondergebracht zijn in de strengste categorie van verboden middelen.

Deze classificaties vertragen niet alleen het onderzoek en de wetenschappelijke bevindingen met betrekking tot paddo's, ze vormen ook een gevaar voor mensen die ze noodzakelijkerwijs kweken om zichzelf en anderen te kunnen helpen. Zo kunnen ze een gevangenisstraf opgelegd krijgen.

Als paddo's uitvoeriger bestudeerd worden, is het te hopen dat het verstand en de rede het zullen winnen van slechte politieke besluitvorming.

CLUSTERHOOFDPIJN NADER BESCHOUWD

Clusterhoofdpijnen zijn relatief zeldzaam, maar iedereen kan ze krijgen. Ze komen vooral voor bij mensen van tussen de 30-40 jaar. Deze hoofdpijnen komen zeer snel opzetten en veroorzaken een intens snijdende, doordringende en brandende pijn. De symptomen zijn vaak rode en waterige ogen, zweetaanvallen, een loopneus en opgezwollen oogleden.

De exacte oorzaak van deze aandoening is nog niet vastgesteld, maar het wordt in verband gebracht met activiteiten die plaatsvinden in een deel van de hersenen. Dit deel wordt de hypothalamus genoemd en is verantwoordelijk voor de aanmaak van bepaalde hormonen in het lichaam die fysiologische functies regelen, zoals de eetlust, slaap, stemming en lichaamstemperatuur.

Bepaalde externe factoren, zoals drinken, roken en sterke geuren, worden in verband gebracht met het veroorzaken van clusterhoofdpijn.

Clusterhoofdpijnen lijken in cycli toe te slaan. Deze kunnen weken tot maanden aanhouden, onderbroken door periodes van mildere pijn.