Magic Mushrooms kunnen mogelijk helpen bij de behandeling van clusterhoofdpijn

Gepubliceerd op:
Categorieën : Default

Magic Mushrooms kunnen mogelijk helpen bij de behandeling van clusterhoofdpijn

Het is aangetoond dat de psilocybine in magic mushrooms mogelijk effectief kan zijn in het verlichten van de pijn die geassocieerd wordt met clusterhoofdpijn. Clusterhoofdpijn is enorm gecentreerde, brandende hoofdpijn die in cycli voorkomt en veel pijnlijker is dan migraines.

Magic mushrooms zijn zo'n beetje wereldwijd verboden, net als cannabis en vele andere stoffen, maar kunnen mogelijk potenties hebben als medicijn. Het onderzoek is al een tijdje beschikbaar, zo'n tien jaar. Maar de wetten zijn echter nog steeds achterhaald. Mensen die kampen met zogeheten clusterhoofdpijnen kunnen het onderzoek naar Psilocybine opzoeken en ook wat de gevolgen zijn voor de behandeling, maar ze kunnen de stof zelf niet te pakken krijgen. Clusterhoofdpijn veroorzaakt zulke hevige pijn dat sommige mensen denken dat ze doodgaan. Dit soort hoofdpijn wordt ook wel zelfmoordhoofdpijn genoemd. Hoe ver moet een patiënt gaan om zijn lijden te verlichten? Moeten ze het risico nemen en de wet overtreden, waarna ze kunnen worden opgesloten voor een poging een behandeling te vinden die wellicht werkt?

CLUSTERHOOFDPIJN

Als je ooit te maken hebt gehad met migraine, stel je die pijn dan voor, maar dan veel erger. Vaak wordt een diagnose gesteld van migraine of zelfs sinus hoofdpijn, maar er zijn duidelijke verschillen. Personen die aan migraine lijden, voelen meestal dat er een aankomt. Vaak zijn er visuele aanwijzingen, zoals stralenkransen rondom lichten of een bepaalde deken rondom het zicht. Migraines kunnen wel drie dagen aanhouden en veroorzaken een enorme gevoeligheid voor geluid, licht en zelfs beweging. Clusterhoofdpijnen daarentegen komen op uit het niets. Sommigen hebben het beschreven als een brandend mes die door hun oog wordt gestoken. Ze zijn extreem pijnlijk, maar geïsoleerd aan een kant van het hoofd. Ze komen snel en sterk op maar houden slechts een paar minuten tot een paar uur aan.

Statistisch gezien, lijden meer vrouwen dan mannen aan migraine, terwijl clusterhoofdpijn vaker voorkomt bij mannen. Clusterhoofdpijn is zeldzamer dan migraine, waar ongeveer 10 procent van de bevolking mee te maken heeft. Hersenscans onthullen dat patiënten geen abnormale hersenactiviteiten laten zien en de aandoening lijkt ook niet genetisch te zijn. Vaker wel dan niet worden farmaceutische pijnstillers voorgeschreven als behandeling. Aanvallen van deze verwoestende hoofdpijnen komen op in cycli die wel 6 tot 12 weken kunnen duren. Voor chronische patiënten komt deze routine jaarlijks terug. Het kiezen voor receptgeneesmiddelen is een route die velen niet willen nemen, waardoor sommigen voelen zich aangetrokken tot schijnbaar rendabele alternatieven, zoals magic mushrooms en truffels, die helaas niet vrij verkrijgbaar zijn.

PSILOCYBINE EN DE HERSENEN

In onderzoek naar Psilocybine zijn door de jaren heen verbazingwekkende feiten ontdekt die grote gevolgen kunnen hebben voor de moderne geneeskunde. Magic mushrooms zijn op een bepaalde manier baanbrekend geweest. Wetenschappers hebben bijvoorbeeld altijd al geloofd dat de ontwikkeling van de hersenen en de persoonlijkheid wordt gestaakt op de volwassen leeftijd. Het is aangetoond dat Psilocybine in staat is neuronen te verbinden die eerder niet verbonden waren. Dit heeft een uitgesproken effect op de persoonlijkheid en het gedrag, in tegenstelling tot wat eerder werd geloofd over ontwikkeling. Hierdoor zijn verbazingwekkende resultaten ontdekt in de behandeling van psychologische stoornissen, zoals depressie en zelfs verslaving.

Psilocybine verbindt zich aan dezelfde receptoren als serotonine. Serotonine is in feite de neurotransmitter die je een goed gevoel geeft. Het beïnvloedt de regio van de hersenen waar emoties worden beheerst. Hierdoor zijn de mogelijkheden voor gebruik binnen de psychologie ongelooflijk. Gebruikers van magische paddo's ervaren vaak sensaties waarbij ze zichzelf van buitenaf kunnen observeren. Zij ervaren een dissociatief effect die onpartijdige zelfreflectie mogelijk maakt en ook fysieke pijn loskoppelt. Velen hebben gekozen voor paddo's in kleine doses, wat ook wel bekend staat als microdosering, om de pijnstillende effecten te ervaren zonder te maken te krijgen met hallucinaties.

MOGELIJKE BEHANDELING MET MAGIC MUSHROOMS

Als het om magische mushrooms gaat, zijn veel mensen bevooroordeeld. Het wordt gedacht dat paddo's voor hippies zijn of alleen moeten worden gebruikt op festivals. Maar als het aankomt op de mogelijkheden voor de behandeling van deze vreselijke clusterhoofdpijnen, zijn de patiënten niet op zoek naar de psychedelische eigenschappen. De pijnstillende effecten kunnen worden bereikt met een lagere dosering dan de hallucinogene drempel. In andere woorden: Je hoeft dus niet te trippen om verlichting te vinden. Velen hebben de techniek van micro-dosering omarmd om deze symptomen, maar ook andere medische aandoeningen, te behandelen.

Het kiezen voor Psilocybine om deze clusterhoofdpijn te behandelen, wordt vaak busting genoemd, kort voor cluster busting. Hoewel de gemiddelde recreatieve gebruiker 2,5 gram of meer magic mushrooms gebruikt om te trippen, wordt bij microdosering slechts een fractie daarvan gebruikt. Een typische microdosis is ongeveer 0,2 tot 0,5gr. Zodra meer dan een gram wordt gebruikt, kunnen de zintuigen wat apart aanvoelen. Dit is niet genoeg om een trip op te wekken, maar genoeg voor een mild, dissociatief effect dat lichte effecten kan veroorzaken. Sommigen hebben wel 1,5g gebruikt op een gedisciplineerd schema om clusterhoofdpijn te behandelen, maar dit kan wat veel zijn voor mensen die geen ervaringen hebben met psychedelische paddenstoelen.

Hoeveel en hoe vaak je gebruikt is een beslissing die weloverwogen moet worden. Psilocybine is een krachtige drug die een uitgesproken impact kan hebben op de geestestoestand. Zelfs personen die in het verleden al magic mushrooms hebben gebruikt, moeten voorzichtig beginnen. Je kan altijd meer gebruiken, maar eenmaal gegeten, is er weinig wat je nog kan doen. Het gebruik van paddo's als behandeling voor clusterhoofdpijn is iets wat ook niet dagelijks moet worden gedaan. Wederom moet dit een beslissing zijn die je neemt na je eerste dosis. Luister naar je lichaam en haast je niet. Mensen die deze behandelmethode hebben geprobeerd, hebben diverse schema's gevolgd, maar de meesten draaien om een dosis elke vijf tot zeven dagen, over een periode van enkele weken. Een van de meest verrassende effecten van de behandeling is dat het voor het grootste gedeelte permanent lijkt te zijn. Het nemen van een microdosering werkt niet op dezelfde manier als een aspirientje. Nadat je cyclus van doseren compleet is, zal de ervaren verlichting lang aanhouden.

CONCLUSIE

Soms worden we gedwongen beslissingen te nemen die we niet zouden hoeven maken. Niemand wil kiezen tussen vrijheid en gezondheid. Helaas worden bepaalde remedies die Psilocybine bevatten, zoals magic mushrooms, door de huidige toestand van de oorlog tegen drugs als gevaarlijk beschouwd en medisch niet van waarde. Het meeste onderzoek dat je tegenkomt over Psilocybine en de mogelijkheden voor het behandelen van clusterhoofdpijn, maar ook voor de behandeling van diverse psychologische aandoeningen, is meer dan tien jaar oud. De informatie is aanwezig, maar beleidsmakers hebben nergens rekening mee gehouden bij het overwegen van de illegale status. Als je besluit magische paddo's te proberen als behandeling, onthoud dan dat je eerst grondig onderzoek doet en voorzichtig te werk gaat.