Product successfully added to your shopping cart.

Wat zijn Magic Truffels?

Psilocybe tampanensis - Magic TruffelsMagic Truffels zijn een 'bij-product' van de alombekende paddo's en bevatten net als paddo's de psychoactieve stoffen psilocybine en psilocine. De officiële naam voor de Magic Truffel is 'Sclerotium' (meervoud: 'Sclerotia'). Tevens staan Magic Truffels bekend onder de naam 'Philosopher's Stones'.

Op de plek waar paddenstoelen groeien bevindt zich in de grond een groot netwerk van mycelium. Dit mycelium is een schimmel met een witte, draderige stuctuur. Onder de juiste omstandigheden zal dit mycelium zorgen voor de groei van paddestoelen. In weze is de paddestoel de vrucht van het mycelium. Sommige soorten paddestoelen produceren in dit mycelium Magic Truffels. Deze Magic Truffels zijn een compacte massa van verhard mycelium waarin de soort voedsel en water opslaat om daar gebruik van te kunnen maken als de groeiomstandigheden niet optimaal zijn.

Op deze aardbol zijn rond de 200 verschillende soorten paddestoelen geïdentificeerd die psilocybine en psilocine bevatten. Slechts een handjevol van deze paddestoelen zijn in staat om ook Magic Truffels te produceren. De bekendste paddestoelsoorten die Magic Truffels produceren zijn: Psilocybe tampanensis, Psilocybe mexicana en Psilocybe atlantis.

Magic Truffels bestaan, na de oogst, voor ongeveer 50% uit water. Na het drogen van Truffels hou je dus ongeveer de helft van het oorspronkelijke gewicht over. Dit verschilt overigens per soort en welke manier van kweken wordt gebruikt (in vergelijking: vers geplukte paddo's bestaan voor 90% uit water).

Magic Trufflels

Niet geheel toevallig zien Magic Truffels er ook een beetje uit als de 'normale' truffel die bekend is uit de culinaire wereld. De smaak van Magic Truffels wordt vaak omschreven als 'walnoot-achtig'.

Het effect van Magic Truffels is nagenoeg hetzelfde als van paddo's. Echter, er zijn maar weinig mensen die van het bestaan van Magic Truffels afweten. Toen in 2008 de paddo's werden verboden in Nederland is de wet op zo'n manier opgesteld dat de Magic Truffels er (gelukkig) niet onder vielen. Door het paddo-verbod zijn de smartshops in Nederland zich daardoor gaan richten op de verkoop van Magic Truffels. Hierdoor is de Magic Truffel bezig aan een sterke opmars en worden ze alsmaar bekender en populairder.

 

MushMagic

Magic Truffels