8 Tips Voor Paddo Gebruik: Een Gids Voor Beginners

Gepubliceerd op:
Categorieën : Default

8 Tips Voor Paddo Gebruik: Een Gids Voor Beginners

Magic mushrooms worden al eeuwen gebruikt voor het creëeren van ervaringen die variëren van euforie, tot de goddelijke aanraking. Beginners moeten echter deze ervaring zorgvuldig voorbereiden en er zijn enkele vuistregels die gehanteerd moeten worden om er voor te zorgen dat je eerste en de daaropvolgende trips voor herhaling vatbaar zijn.

Het gebruik van paddo's is een onvergelijkbare ervaring. Ze worden in sommige culturen al eeuwen gebruikt bij het opwekken van spirituele ervaringen en voor een gevoel van verbondenheid met het goddelijke. Hoewel, zoals met elke andere drug, met name de psychoactieve, is het van groot belang om de ervaring zo verantwoordelijk mogelijk te laten verlopen. Zoals Timothy Leary al zei: "set and setting" hebben van alles te maken met de trip die je maakt met paddo's. Hier volgen enkele handige tips over wat je moet doen en wat je kunt verwachten als je aan je psilocybine ervaring begint.

VOEL JE GOED VOORDAT JE GAAT TRIPPEN

Paddo's verhevigen de gevoelens en emotionele staat waarin je verkeert als je ze consumeert. Als je niet lekker in je vel zit of neerslachtig bent is de kans op een slechte ervaring een stuk groter.

KIES EEN RUSTIGE VERTROUWDE OMGEVING

Je dient op een veilige plek te zijn en omgeven door mensen die je vertrouwt. Een slechte of "heavy" trip in een onbekende omgeving helemaal in je eentje en omgeven door vreemdelingen is vragen om een slechte ervaring. Het wordt tevens ten zeerste aangeraden, zeker als je voor het eerst magic truffles of mushrooms gaat gebruiken, om gedurende de hele trip een trip-sitter om je heen te hebben. Een trip-sitter is iemand die zelf niet gebruikt, en er voor zorgt dat alles goed verloopt en jou en eventuele anderen tijdens de trip geruststelt.

WEES VOORBEREID

Zorg dat er zaken als water, vruchtensap, kruidenthee en lichte snacks in de aanslag staan. De effecten van magic truffles houden gedurende 3-6 uur aan. Het is verstandig om gedurende deze tijd iets te snacken, zelfs als je geen trek hebt. Het zou tijdens je trip wel een lastig kunnen zijn om de koelkast te ontdekken dus zorg dat je wat te eten onder handbereik hebt.

CONSUMEER DE MAGIC TRUFFLES OP EEN LEGE MAAG

Aan de andere kant dien je niets te eten gedurende ten minste drie uur voordat je de paddo's gebruikt. Op deze manier wordt de psilocybine sneller door je lichaam opgenomen en is het een stuk minder waarschijnlijk dat je de misselijkheid ervaart die vaak aan het begin van een trip optreed.

COMBINEER PADDO'S NIET MET ANDERE GEESTVERRUIMENDE MIDDELEN

Je moet nooit en te nimmer paddo's nemen samen met andere geestverruimende middelen. De psychedelische ervaring die je gaat beleven met de paddo's is totaal onvergelijkbaar met andere ervaringen die je hebt gehad. Door ze samen in te nemen met andere drugs riskeer je een slechte trip. Hoewel, dat gezegd hebbende, er zijn gebruikers die melden dat het gebruik van een kleine hoeveelheid cannabis de misselijkheid kan bestrijden die sommige gebruikers aan het begin van hun trip ervaren en paniek of angst voor een slechte trip doen afnemen. Doe dit zelf vooral niet, tenzij in gezelschap van een ervaren paddo-gebruiker.

HOEVEEL PADDO'S MOET IK NEMEN?

Je "moet" helemaal niks als het om de dosis gaat. Je kunt het het beste rustig aan doen en voorzichtig experimenteren. Als je nooit eerder paddo's hebt gebruikt en je begint pas met truffles dien je ook je gevoeligheid voor psilocybine te leren kennen. Vergeet ook alsjeblieft niet dat de truffles-dosis iets totaal anders is dan een paddo-dosis.

Nu we dat weten, er is een ander hulpmiddeltje dat je kunt gebruiken. Een kwart gram gedroogde paddo's wordt algemeen beschouwd als een "instapdosis". Dat wil zeggen dat de gebruiker een lichte ervaring met weinig merkbare effecten meemaakt. Met andere woorden, je zou kunnen vinden dat heldere kleuren veel intenser worden en je een beetje "sterretjes" ziet maar meer niet. Je pupillen kunnen zich verwijden, je bent een beetje misselijk, je zou ook "hallucinaties" kunnen ervaren die een beetje aanvoelen alsof er iets vervormd langs de randen van je zicht als je staart.

Een "medium" dosis van tussen de 1-2,5gm zorgt voor een echte trip. Reken op misselijkheid. Je pupillen zullen zich verwijden, je bloeddruk stijgt en je hart gaat sneller kloppen (maar niet tot een gevaarlijk niveau). Veel gebruikers ervaren ook een "cooling" gewaarwording die toeneemt naarmate de trip vordert. Full-screen visuele effecten zullen ook verschijnen, net als met de droomachtige beelden van paddo-trips. Emoties stuiteren ook alle kanten op en worden sterker. Daarom is het zo belangrijk om een trip-sitter te hebben, zeker voor de onervaren gebruikers. Algemene negatieve gedachten gedurende deze tijdsperiode kunnen ook heftige twijfel aan jezelf veroorzaken. Derhalve, het "ego-verlies" dat regelmatig door gebruikers wordt ervaren is ook regelmatig beschreven, in de juiste setting, als een buitengewoon aangename ervaring, en doet je letterlijk opgaan in je omgeving, zonder wensen, conflicten of beperking.

ZIJN PADDO'S GEVAARLIJK?

Die vraag is niet eenvoudig te beantwoorden, maar over het algemeen niet. Er bestaan geen goed gedocumenteerde gevallen van een fatale overdosis, en psilocybine wordt niet giftig geacht. Psilocybine-paddo's zorgen niet voor het verlies van realiteitszin, je wordt er niet schizofreen van, noch blijf je de rest van je leven in de trip hangen. Hoewel, als je een geregistreerde geschiedenis van een geestesziekte hebt kan het deze conditie verergeren. Met dat in het achterhoofd zijn paddo's voor de meerderheid van de bevolking de veiligste beschikbare psychedelica.

WAT IS EEN GOEDE TRIP?

Dat hangt echt van de gebruiker af. De kleuren van voorwerpen worden extreem levendig. Gebruikers worden ook euforisch, en liggen in een deuk om niks. Geluiden echoën, en je weet niet eens meer of je nou iets gehoord hebt of niet. Je zult ook in staat zijn om indrukwekkende geometrische patronen te "zien" die zoals door een caleidoscoop in verschillende vormen veranderen als je je ogen sluit. Gebruikers melden ook een soort van "geestelijke vrijheid". De gedachtengang wordt trager en sommige paddo-trippers zeggen zelfs dat ze hun leven "beter in perspectief" kregen. Gebruikers melden ook dat zij "in gesprek traden met het goddelijke" of "andere bewustzijnsdimensies" ervoeren.

Geschreven en vertaald door Yuqo.nl