Tips Voor Een Veilige Magic Mushroom Trip

Gepubliceerd op:
Categorieën : Default

Tips Voor Een Veilige Magic Mushroom Trip

Trippen is vaak leuk, maar kan ook overweldigend zijn. Het creëren van de juiste sfeer maakt de kans daarop echter klein. Hier zijn wat tips om je trip zo veilig mogelijk te laten verlopen.

Trippen op paddo's is niet per se gevaarlijk, maar kan in de verkeerde setting wel verontrustend en overweldigend zijn. Daarom is het superbelangrijk dat je in een gecontroleerde, veilige omgeving tript. Maar dat is niet het enige!

In dit uitgebreide artikel leggen we uit hoe je veilig en comfortabel kunt trippen.

ZIJN PADDO'S GEVAARLIJK?

Zijn Paddo's Gevaarlijk?

Nee. Ondanks wat je misschien is verteld, zijn paddo's superveilig. Sterker nog, ze worden als een van de veiligste drugs ter wereld beschouwd. Er zijn twee sterfgevallen toegeschreven aan de farmacologische effecten van psilocybine (d.w.z. de directe effecten van de verbinding op het lichaam), en er is een onzeker (maar klein) aantal in verband gebracht met ongelukken waarbij paddo's betrokken waren.

De kans op een overdosis is met paddo's echter nihil. Lichamelijke klachten komen al bijna niet voor. Wel kun je vervelende psychologische effecten ervaren bij het gebruik van deze drug. Maar deze zijn meestal mild en van voorbijgaande aard. Een 'bad trip' is onwaarschijnlijk met psilocybine, omdat het van nature een drug is waarbij je nuchter genoeg blijft om redelijk rationeel te kunnen denken.

Het grootste gevaar ontstaat als je bepaalde activiteiten gaat doen, zoals autorijden. Paddo's kunnen namelijk je motoriek, inschattingsvermogen en reactietijd beïnvloeden. Je moet dus wel degelijk voorzichtig zijn als je shrooms (of andere drugs) gebruikt.

HOE VOELT EEN GOEDE TRIP?

Een goede paddo-ervaring is indrukwekkend, grappig, vaak diepgaand en vooral heel leuk. Je zult je waarschijnlijk meer verbonden met jezelf, de wereld en andere mensen voelen. Gedachtepatronen worden doorbroken en je kunt vrijer of dieper denken, visuele en auditieve prikkels worden intenser, net als aanraking, en je innerlijke wereld wordt vaak duidelijker, waardoor je jezelf beter kunt begrijpen.

Een goede trip is een vrolijke ervaring en de periode erna voel je je niet zwaar, maar eerder kalm, geaard en gelukkig.

Interessant is dat een 'goede trip' niet altijd 'leuk' hoeft te zijn, hoewel dat vaak wel zo is. Goede trips kunnen soms ook heel uitdagend zijn, ietwat beangstigend zelfs. We kunnen ze echter toch kenmerken als 'goed', in die zin dat je je persoonlijk ontwikkelt en je dingen gaat realiseren. De ervaring is in dat geval dus niet per se 'aangenaam'.

Een bad trip zal daarentegen verwarrend, angstaanjagend en overweldigend zijn en geen intrinsieke waarde hebben. Echte bad trips zijn echter zeldzaam. Als ze al voorkomen, dan zijn ze vaak nog prima te handelen; je moet gewoon wachten tot het voorbij is.

Hieronder leggen we uit hoe je de kans op een bad trip verkleint, wat je moet doen als je er een hebt en, het allerbelangrijkste, hoe je de kans op een goede trip vergroot!

WANNEER KUN JE BETER GEEN PADDO'S GEBRUIKEN?

Er zijn momenten waarop je beter geen paddo's (of andere drugs) kunt gebruiken.

Over het algemeen kun je beter geen drugs gebruiken als je met psychische problemen kampt. Paddo's kunnen wonderen doen als je niet helemaal lekker in je vel zit, maar dit wordt alleen aangeraden als je onder begeleiding van een ervaren professional staat.

Bovendien kan trippen wanneer je je bijzonder slecht voelt erg overweldigend zijn; het kan je veel kwetsbaarder maken voor een bad trip.

Andere momenten waarop je trippen moet vermijden:

 • als je het druk hebt en gestrest bent;
 • als je niet genoeg tijd hebt om ervan te genieten;
 • als je in een drukke omgeving bent waar je niet even een plekje voor jezelf kunt opzoeken.

TIPS VOOR EEN VEILIGE MAGIC MUSHROOM TRIP

Tips Voor Een Veilige Magic Mushroom Trip

Hieronder behandelen we de stappen die je kunt nemen om een veilige trip te garanderen. En het goede nieuws is dat een veilige trip leidt tot een goede trip; een onveilig gevoel is vaak de oorzaak van onprettige effecten. Als je een veilige omgeving creëert om te trippen, dan pas kun je genieten van de ervaring, zelfs als het emotioneel uitdagend wordt.

VOOR DE TRIP

Een veilige, goede trip begint al voordat je magic mushrooms neemt. De basis leggen helpt om een comfortabele omgeving te creëren en zorgt dat de nodige voorbereidingen zijn getroffen voor als je eenmaal high bent!

KOOP JE PADDO'S BIJ EEN BETROUWBARE VERKOPER

Je moet drugs als magic mushrooms en -truffels altijd bij een betrouwbare verkoper kopen. Dit kan bijvoorbeeld een betrouwbaar iemand zijn die ze kweekt, maar ook een online aanbieder. Je kunt ze echter ook zelf kweken met een kweekset (waarschijnlijk het beste en goedkoopste).

VRAAG EEN TRIP SITTER

Trip-sitters zijn niet altijd nodig, maar ze kunnen wel van pas komen als je wat angstig bent en niet weet wat je kunt verwachten.

Als je gebruikmaakt van een tripsitter, kies dan een geschikt iemand uit! Een ongeschikte persoon is erger dan helemaal niemand, en zal de sfeer alleen maar verpesten en je ongemakkelijk laten voelen. Een slechte tripsitter leidt al snel tot een bad trip.

Een goede tripsitter heeft de volgende eigenschappen:

 • bekend met drugs, of staat er in ieder geval open voor;
 • verwacht niets van je tijdens je trip;
 • begrijpt dat hij/zij er voor jou is en dat het geen ervaring voor jullie beiden is;
 • weet wanneer hij/zij je de ruimte moet geven;
 • veroordeelt je niet;
 • vind het niet erg om een paar uur in stilte te zitten, zonder zich bezig te houden met iets wat je kan afleiden (zoals een telefoon).

VOEL JE GOED

Het helpt ook echt als je je goed voelt als je met de trip begint. Je hoeft je niet per se geweldig te voelen, maar je moet je niet verschrikkelijk voelen.

Als je moe of ziek bent of een kater hebt, kan trippen heel onaangenaam zijn. Soms kan het roken van veel wiet er ook voor zorgen dat een trip beklemmend aanvoelt, wat oncomfortabel kan zijn.

Met een helder hoofd aan je trip beginnen, maakt een enorm verschil. Een wandeling of yoga kan je bijvoorbeeld helpen om in de juiste stemming te komen. Vermijd, indien mogelijk, het gebruik van je telefoon of iets administratiefs/stressvols.

ZORG VOOR EEN RUSTIGE EN VEILIGE OMGEVING

Als trippen nieuw voor je is, is het belangrijk dat je ergens bent waar het veilig en privé aanvoelt. Je moet ervoor kunnen kiezen alleen te zijn, zonder het risico te lopen dat je in contact met vreemden komt. Doe het bijvoorbeeld thuis of bij een vriend. Of in een natuurlijke omgeving, zoals een bos. Zorg er in dat geval wel voor dat je warme kleren, eten en water meeneemt!

Je kunt ook meer privacy creëren door je telefoon uit te zetten. Een berichtje of telefoontje kan net zo erg zijn als een onbekende die onverwachts aanbelt.

BEREID ETEN EN DRINKEN VOOR

Het is ook handig om eten en water bij de hand te hebben. Je moet goed blijven drinken en aan het eind heb je waarschijnlijk honger. Over het algemeen heeft gezonde voeding de voorkeur tijdens het trippen. Iedereen is anders, maar ongezond eten kan nogal vervelend vallen als je paddo's gebruikt.

Niet alleen water, maar ook thee en sap kunnen geweldig zijn om te drinken. Qua eten zijn plantaardige gerechten en pure chocolade fantastisch als het effect eenmaal begint af te zwakken en je honger krijgt.

Let op: vermijd cafeïne! Dit kan je trip overweldigend maken en vreemd aan laten voelen.

NEEM JE PADDO'S OP EEN LEGE MAAG

Nu we het toch over eten hebben, neem paddo's op een lege maag, anders zul je niet veel voelen. Eet minstens drie uur voor de trip niets meer; dan zal de ervaring veel krachtiger zijn!

Sommigen eten zelfs acht uur van tevoren niets meer. Het is echter aan te raden om op zijn minst een klein ontbijt te eten op de dag dat je gaat trippen. Anders kunnen hongergevoelens de ervaring gaan overheersen.

NEEM DE JUISTE DOSERING

Het nemen van de juiste dosering vereist in het begin een beetje geluk en een goed inschattingsvermogen.

Als je te veel neemt, kan de ervaring overweldigend worden. Te weinig innemen heeft echter ook zijn nadelen. De trip kan niet alleen tegenvallen, maar verrassend genoeg ook meer angst veroorzaken: doordat je geest niet kan achterhalen waarom je je zo raar voelt, kan de ervaring heel ongemakkelijk worden.

Over het algemeen ligt een dosis voor beginners tussen de 1 en 3 gram gedroogde magic mushrooms. In het geval van verse magic truffels wordt 7,5-15 gram aanbevolen, afhankelijk van de soort.

TIJDENS HET TRIPPEN

Tijdens Het Trippen

Als je eenmaal aan het trippen bent, moet je goed op jezelf (en anderen) passen om ervoor te zorgen dat de trip veilig verloopt. Heb je je goed voorbereid, dan kun je vrij goed aanvoelen wat je nodig hebt — net zoals gewoonlijk. De meeste mensen blijven rationeel en alert als ze trippen.

Hoe dan ook, hier zijn wat tips:

MAAK HET JEZELF COMFORTABEL

Je wilt niet overprikkeld raken tijdens het trippen en ook niet de verkeerde dingen doen.

Gewoon zitten en 'zijn' is het beste. De nuances van je geest en zintuigen kunnen eindeloos fascinerend zijn als je high bent, en je moet jezelf de ruimte geven om ze te observeren. Je kunt dit thuis doen of in de natuur.

Muziek luisteren kan ook fascinerend zijn, net als praten met vrienden.

Sommige mensen raden ook aan om tijdens het trippen films of tekenfilms te kijken, maar wij raden dit af. Deze prikkels halen je uit de ervaring. Iets kijken kan echter wel helpen als je je ongemakkelijk voelt en een beetje afleiding wilt.

COMBINEER PADDO'S NIET MET ANDERE GEESTVERRUIMENDE STOFFEN

Als trippen nieuw voor je is, combineer je paddo's dan niet met andere drugs.

Hoewel sommigen ervoor kiezen om shrooms te combineren met andere middelen, kan dit een heel slecht idee zijn, en zelfs behoorlijk gevaarlijk. Zodra je drugs combineert, worden de psychologische en fysiologische effecten onvoorspelbaar!

Veel mensen roken wiet naast het nemen van paddo's, maar dat kan de effecten verzwakken en behoorlijk wat paranoia toevoegen aan de anders zo plezierige ervaring. Veel mensen gaan zich ongemakkelijk voelen als ze tijdens het trippen blowen.

GO WITH THE FLOW

Het belangrijkste wat je kunt doen voor een veilige en plezierige psychedelische ervaring: 'go with the flow'. Het klinkt misschien nietszeggend, maar het is heel belangrijk.

Als je je trip kunt accepteren, zul je er meer van genieten, zelfs als ie uitdagend is. Vervelende gedachten, overweldigende gevoelens, sterke prikkels, angst; al deze dingen gaan sneller voorbij als je ze accepteert. Als je je ertegen verzet, heb je er langer last van en kan het zelfs erger worden.

Haal diep adem, wandel een stukje, ga in bed liggen, praat met een vriend(in) — het kan allemaal helpen om een ongemakkelijke trip door te komen. Probeer daarbij niet aan de ervaring te ontsnappen, maar geef de trip de ruimte om zich te ontplooien!

DRINK WAT WATER

Hydrateren is erg belangrijk als je drugs gebruikt. Je vergeet al snel genoeg te drinken, en dan kun je je onprettig gaan voelen en je afvragen hoe dat komt. Vaak ben je dan uitgedroogd.

Het goede nieuws is dat magic mushrooms je niet extra uitdrogen, dus je hoeft niet speciaal op je hydratatie te letten als je paddo's gebruikt. Je moet er echter wel aan denken om een normale hoeveelheid te drinken.

NEEM GEEN NIEUWE DOSIS

Een nieuwe dosis paddo's nemen werkt niet, dus probeer het ook maar niet. Je kunt wel een nieuwe dosering gebruiken binnen het eerste halfuur, maar daarna heeft het niet veel effect meer.

Zodra de psilocine door je heen begint te stromen, gaat je lichaam snel aan het werk om een tolerantie op te bouwen. Om te laten zien hoe snel: een gram extra nemen als je al high bent, is maar een fractie waard van wat het voor een nuchter persoon zou zijn.

Zorg dus voor een goede eerste dosis. Tot op zekere hoogte betekent dit dat als je een sterke trip wilt, je er meteen vanaf het begin in moet duiken — je kunt er niet naartoe werken. Om te weten wat voor jou werkt, is het belangrijk je goed in te lezen.

NA HET TRIPPEN

Na Het Trippen

Als het trippen eenmaal voorbij is, kan er weinig meer misgaan. Er zijn echter wel stappen die je kunt nemen om het comfortabeler en waardevoller te maken!

EVALUEER

Het kan zijn dat het trippen één lange ervaring van evaluatie is geweest, en in dat geval wil je achteraf misschien gewoon ontspannen. Toch kan het nuttig zijn om naderhand op een bepaald moment na te denken over je trip. Vaak is dit beter in de dagen erna dan direct erna, omdat je je eerst waarschijnlijk behoorlijk moe voelt.

EET EN DRINK

Eet wat en drink iets lekkers. Eten zal je oppeppen en het makkelijker maken om te slapen, net als een lekker drankje. Bovendien heb je waarschijnlijk al uren niet veel gegeten, dus je kunt nogal hongerig en dorstig zijn.

ONTSPAN

Na het trippen zul je waarschijnlijk moe en versuft zijn. Zorg dat je na je trip niets te doen hebt en nergens heen hoeft, want de kleinste inspanning kan al te veel zijn. Maak het jezelf makkelijk en ontspan!

WAT MOET JE DOEN ALS JE EEN BAD TRIP HEBT?

Wat Moet Je Doen Als Je Een Bad Trip Hebt?

Als je een bad trip hebt, vrees dan niet! Er zijn manieren om je weer beter te voelen:

 • Weet dat het voorbij zal gaan. Bad trips duren maximaal maar een paar uur. Dit kan lang lijken als je er eenmaal in zit, maar voor je het weet, is het voorbij. Bovendien veroorzaakt een bad trip meestal geen blijvende schade.
 • Herinner jezelf eraan dat paddo's een van de veiligste drugs ter wereld zijn! Zeg dit een paar keer tegen jezelf totdat het tot je doordringt.
 • Drink een suikerhoudend drankje en eet iets. Eten en suiker helpen je sneller nuchter te worden en kunnen direct de sterkste effecten wegnemen.
 • Vertel aan iemand hoe je je voelt. Als je alleen bent, zeg het dan hardop of schrijf het op. Door je negatieve gedachten die in je hoofd rondcirkelen een uitweg te geven, voel je je al snel kalmer.
 • Wandel een stuk of strek even. Bewegen helpt om energie los te maken, waardoor je je meer ontspannen voelt. Stil blijven zitten kan je het gevoel geven dat je vastzit, dus kom in beweging!
 • Zie het stukje hierboven: go with the flow.

BEREID JE GOED VOOR EN GENIET VAN JE PADDOTRIP

Als je weet hoe je een geschikte omgeving en sfeer kunt creëren om te trippen, wordt het veel veiliger en aangenamer. Zit je eenmaal midden in je trip, dan helpt het als je weet wat er gebeurt en dat alles wat je nodig hebt binnen handbereik is. Het belangrijkste is dat je de ervaring over je heen laat komen, hoe die ook is. Als je dit kunt, zul je nooit echt een bad trip ervaren.

Maak het knus en comfortabel voor jezelf, bijvoorbeeld met wat muziek, en zorg voor zo min mogelijk afleiding. Trippen kan echt heel veilig zijn en de kans daarop kun je vergroten door de ideale setting te creëren.