20 September: De 20 april voor magische paddo's?

Gepubliceerd op:
Categorieën : Default

20 September: De 20 april voor magische paddo's?

Iedereen denkt meteen aan hetzelfde wanneer je het over 20 april hebt. Er is echter een opkomende beweging die voor 20 september dezelfde erkenning zoekt, maar dan voor magische paddo's. Aangezien het bewezen is dat psilocybine een medicijn kan zijn bij de mentale gezondheid, is het tijd voor een bevrijding van alle leugens omtrent dit middel.

De 920 Coalitie streeft ernaar om 20 september tot een feestdag te benoemen, toegewijd aan de "magische" psilocybine paddo's. Net als 20 april, de datum die is uitgegroeid tot een internationaal feestdag voor cannabis, zou 20 september een jaarlijkse feestdag kunnen worden voor het promoten van dit zeer verkeerd begrepen middel. Anders dan 20 aprilevenementen, waarop vaak duizenden mensen elkaar ontmoeten op openbare plekken en terloops burgerlijk ongehoorzaam zijn door wat cannabis op te steken, heeft de oprichter van de 920 Coalitie, Nicholas Reville, bepaald dat 20 september een educatieve actiedag moet zijn. Volgens Reville is 20 september een goede tijd in het jaar voor paddo's, net zoals dat het een goede periode is om evenementen te organiseren, omdat de dag aan het begin van het schooljaar ligt.

De 920 Coalitie stelt: "De 920 Coalitie organiseert ieder jaar op 20 september evenementen over de hele wereld, gericht op onderzoek naar- en de rol van bewustzijnverruimende psilocybine paddo's in onze maatschappij en in ons gezondheidszorgsysteem."

Evenementen die dit jaar zijn georganiseerd ter ondersteuning van de actiedag, bestonden uit voorlichtingen, educatieve bijeenkomsten en presentaties. De Psychedelic Society of Ireland toonde een film in een parkachtige omgeving in Dublin, Students for a sensible Drug Policy organiseerden een discussiebijeenkomst in Mexico Stad, en Psymposia organiseerde een verhaalevenement.

Op de website van de Coalitie staat de volgende slogan: "Paddo's zijn medicijnen", waarmee ze de motivatie van hun beweging - het erkennen van paddo's - nogmaals benadrukken. Deze woorden veroorzaken echter een breuk met de manier waarop de westerse cultuur naar paddo's en het actieve psychotrope bestanddeel van paddo's, psilocybine, kijkt.

Aan de ene kant classificeert de Drug Enforcement Agency van de Verenigde Staten psilocybine paddo's als een schaal-1 drug. Een stof die hierin wordt geplaatst, voldoet aan de criteria die staan voor een hoge misbruikpotentie, net zoals niet-erkende medicijnen in de Verenigde Staten. Aangezien de DEA een officiële overheidsinstantie is, zou men aannemen dat de organisatie nauwkeurig op basis van wetenschappelijke kennis omtrent geestverruimende stoffen zou opereren en informatie zou geven.

Vele universiteiten over de hele wereld zijn echter begonnen om de medicinale potentie van psilocybine paddo's te onderzoeken. Reville vertelde Vice dat dit onderzoek een primaire motivatie was om de 20 septemberbeweging in gang te zetten.

Een van die studies is uitgevoerd door het Imperial College London in Groot-Brittannië. Een paper getiteld "Psilocybine als psychologische ondersteuning bij therapie-resistente depressie: een open-label haalbaarheidsstudie", documenteert een onderzoek waaruit blijkt dat psilocybine mogelijk kan worden gebruikt als een veilig- en effectief medicijn tegen therapie-resistente depressie. De auteurs van de studie stellen ook: "Recente onderzoeken hebben de therapeutische potentie van psilocybine in verschillende situaties vastgesteld, met inbegrip van doodsangst, obsessief-compulsieve stoornissen, roken en alcoholverslaving, met voorlopige veelbelovende resultaten."

Bovendien documenteert een paper, gepubliceerd in de Journal Of The Royal Society Interface, getiteld "Homologische structuur van functionele hersennetwerken", een onderzoek waaruit blijkt dat psilocybine de hersenactiviteit en -verbindingen doet toenemen. De auteurs stellen: "De resultaten laten zien dat de homologische structuur van functionele hersenpatronen een dramatische verandering ondergaan na inname van psilocuybine, gekenmerkt door het optreden van veel kortstondige structuren van lage stabiliteit en door een klein aantal blijvende structuren die niet opgemerkt worden in het geval van placebo's." Als reactie op deze studie, heeft Mitul Mhta van het King's College London vastgesteld: "Door onderzoeken zoals deze, kunnen we echt beginnen met het aanpakken van de vragen over hoe we samenhangende ervaringen van onszelf in de wereld om ons heen creëren, en begrijpen hoe deze weer wegvloeien."

Ander wetenschappelijk onderzoek heeft zelfs vastgesteld dat psilocybine paddo's op de lange termijn positieve persoonlijkheidsveranderingen bij een individu kunnen veroorzaken.

Zulke studies spreken de loze en gebrekkige beweringen van gezaghebbende organisaties zoals de DEA volledig tegen. Het categoriseren van psilocybine als een schaal-1 drug, het beweren dat de stof nul medicinale werking heeft en vervolgens het beperken van verder onderzoek gaat tegen alles in wat met wetenschap te maken heeft, en kan zelfs als een criminele activiteit worden aangemerkt.

Om deze redenen is het van optimaal belang dat bewegingen zoals de 20 septembercoalitie echt van start gaan, als middel om bewustzijn te verspreiden onder de bevolking en om de ware aard van dit geneesmiddel te verkondigen, die het huidige heersende beeld tegenspreekt.