Hoe Bewaar Je Magic Mushrooms En Truffles?

Gepubliceerd op:
Categorieën : Default

Hoe Bewaar Je Magic Mushrooms En Truffles?

Droge magic mushrooms en truffles gaan behoorlijk lang mee. Vochtige exemplaren bederven daarentegen zeer snel. Ontdek hier hoe je je magic mushrooms en truffles kunt drogen en bewaren, zodat ze niets van hun sterkte verliezen.

Magic mushrooms en truffles zijn geweldig. Nadeel is alleen dat verse exemplaren al vrij snel in een soort natte klodder veranderen. Dit is niet alleen zeer onsmakelijk, maar je wordt er ook niet high van. Dit komt omdat de psychotrope stoffen erin snel afbreken.

Gelukkig kun je magic mushrooms en truffles drogen en ze vervolgens voor onbepaalde tijd te bewaren. Je kunt ze zelfs maanden of zelfs jaren later gebruiken.

In dit artikel ontdek je de verschillende manieren om psychoactieve schimmels te drogen en te bewaren.

WAAROM IS HET BELANGRIJK OM MAGIC MUSHROOMS EN TRUFFLES GOED TE BEWAREN?

Waarom Is Het Belangrijk Om Magic Mushrooms En Truffles Goed Te Bewaren?

Als je ze niet goed bewaart, gaan zelfs van goed gedroogde magic mushrooms en magic truffles de kwaliteit en sterkte zeer snel achteruit. Wanneer je ze dan gebruikt, zul je er nauwelijks iets of zelfs helemaal niets van voelen.

Als je ze daarentegen op de juiste manier bewaart, behouden ze hun sterkte nog heel lang. Gedroogde paddo's en truffles op de juiste manier bewaren is heel eenvoudig.

HOELANG BLIJVEN VERSE MAGIC MUSHROOMS EN TRUFFLES GOED?

Niet zo lang. Verse magic mushrooms en truffles bederven vrij snel. Als je bijvoorbeeld Liberty Caps hebt, moet je ze zo snel mogelijk drogen. Doe je dit niet, dan kunnen de paddenstoelen al binnen 24 uur wemelen van de kleine witte wormpjes. Deze komen uit zodra de magic mushrooms worden geplukt en beginnen ze direct te verorberen.

Bij binnen gekweekte cubensis heb je wat meer marge. Je kunt de paddo's enkele dagen in de koelkast bewaren en dan nog goed gebruiken. Toch duurt het niet lang voordat ook deze magic mushrooms bederven.

Vacuüm verpakte magic truffles zijn iets langer houdbaar (ongeveer twee weken) vanwege hun lagere vochtgehalte. Maar als je psilocybine bevattende schimmels een redelijke tijd wilt bewaren, moet je ze hoe dan ook drogen.

HOELANG BLIJVEN GEDROOGDE MAGIC MUSHROOMS GOED?

Gedroogde magic mushrooms kunnen erg lang meegaan zolang je ze onder de juiste omstandigheden bewaart. De meningen lopen nogal uiteen over hoelang ze precies houdbaar zijn. Sommigen raden aan magic mushrooms of truffles nooit langer dan zes maanden te bewaren. Uiteindelijk eist de tijd zijn tol, zelfs bij de best bewaarde schimmels.

Volgens anderen kunnen paddo’s en truffles onder de juiste omstandigheden echter jarenlang goed blijven.

Gedroogde magic mushrooms zullen niet snel bederven, tenzij ze opnieuw vochtig worden. Dus zelfs als je ze pas jaren later gebruikt, ervaar je in het ergste geval geen effect, maar zal je verder niets gebeuren. Als ze echter apart ruiken of er merkwaardig uitzien, moet je ze koste wat het kost vermijden.

Na verloop van tijd beginnen zelfs goed bewaarde paddo's af te breken en sterkte te verliezen.

HOE DROOG JE MAGIC MUSHROOMS EN TRUFFLES?

Hoe Droog Je Magic Mushrooms En Truffles?

Afhankelijk van wat het beste bij je past, kun je je magic mushrooms en truffles op meerdere manieren drogen. Of je nu magic mushrooms of magic truffles hebt, de methoden zijn hetzelfde. Voor het gemak spreken we vanaf nu over magic mushrooms.

METHODE: VOEDSELDROGER

De eenvoudigste en betrouwbaarste methode is met een voedseldroger. Voedseldrogers zijn speciaal ontworpen om langzaam, over een periode van ongeveer 24 uur, het vocht uit voedingsmiddelen te verwijderen. Ze zijn perfect om paddenstoelen volledig te drogen, wat essentieel is als je ze op de juiste manier voor lange tijd wilt bewaren.

Stop de magic mushrooms losjes in de voedseldroger. Doe er niet te veel in, maar zorg dat er wat ruimte overblijft. Zet het apparaat vervolgens op een lage of medium stand en laat hem ongeveer 24 uur aan staan. Uiteindelijk moeten je paddo’s echt kurkdroog zijn. Dat betekent: krokant en knapperig. Voelen ze nog steeds zacht en flexibel aan? Laat ze dan wat langer drogen.

METHODE: AAN DE LUCHT DROGEN

Je kunt magic mushrooms ook gewoon aan de lucht laten drogen. Deze methode werkt het beste in het voorjaar en de zomer, wanneer de luchtvochtigheid laag is.

Leg de magic mushrooms op een rooster, zodat elke paddo voldoende ruimte heeft. Zorg ervoor dat je dit rooster op de een of andere manier ondersteunt, zodat er ook lucht onder kan stromen.

Je kunt ze zo laten liggen, maar het werkt nog beter als je een ventilator zachtjes over de magic mushrooms laat blazen. Op die manier drogen ze een stuk sneller. Kun je geen geschikt rooster vinden? Dan kun je ook gewoon een stuk karton of een bakplaat gebruiken. Daarbij is het wel belangrijk dat je de paddenstoelen af en toe omdraait. Laat je magic mushrooms liggen tot ze helemaal droog zijn.

Je kunt ze ook ophangen aan naaigaren of visdraad. Dit is een meer 'traditionele' manier om ze aan de lucht te laten drogen en werkt vooral goed in de warmere maanden. Een ventilator kan dit proces ook versnellen.

METHODE: OVEN

Dit is een energie-intensieve en enigszins omslachtige methode, maar het werkt goed als je geen voedseldroger hebt. Ook als je ergens woont waar het lastig is om ze aan de lucht te drogen, is een oven een prima alternatief.

Leg je magic mushrooms op een bakplaat en plaats deze in de oven. Belangrijk: zet de oven op maximaal 70ºC! Hogere temperaturen tasten het psilocybinegehalte aan en verminderen zo de sterkte. Laat de paddo's in de oven liggen tot ze kurkdroog zijn.

Het is onduidelijk hoeveel verschil het maakt, maar het kan zijn dat magic mushrooms beter drogen als de ovendeur op een kiertje blijft staan.

HOE BEWAAR JE MAGIC MUSHROOMS EN TRUFFLES?

Hoe Bewaar Je Magic Mushrooms En Truffles?

Het bewaren van magic mushrooms is vrij eenvoudig. Ontdek hier hoe, voor zowel de korte als de lange termijn.

KORTE TERMIJN (VERS)

Om verse magic mushrooms te bewaren, kun je ze het beste in een luchtdichte verpakking in de koelkast leggen. Je kunt ze eventueel ook met een stuk keukenrol bedekken. Dit absorbeert overtollig vocht en geeft de paddo's een iets langere levensduur.

Met deze methode stel je het onvermijdelijke echter slechts een aantal dagen uit. In sommige gevallen is dat al genoeg. Maar op de lange termijn is het bewaren van verse paddo's geen optie.

LANGE TERMIJN (DROOG)

Nadat je je magic mushrooms of magic truffles hebt gedroogd voor langdurige opslag, is het wel zaak dat je ze ook op de juiste manier bewaart. Het belangrijkste is dat je de paddo's of truffles uit de buurt van vocht te houdt. Zodra ze vochtig worden, verliezen ze vrij snel hun kracht.

Stop de gedroogde schimmels in een Tupperware bakje of weckpot, zolang deze maar luchtdicht is. Plastic zakjes en potten met een schroefdeksel zijn in principe geschikt om ze voor de middellange termijn te bewaren, maar niet geschikt voor langdurige opslag.

Voordat je het deksel sluit, kun je er eventueel wat zakjes silicagel aan toevoegen. Deze houden de lucht in de pot extra droog, waardoor je magic mushrooms en truffles langer goed moeten blijven.

Bewaar ze ten slotte op een koele, donkere en droge plaats.

KUN JE MAGIC MAGIC MUSHROOMS EN TRUFFLES INVRIEZEN?

Kun Je Magic Magic Mushrooms En Truffles Invriezen?

Ja, maar alleen als ze helemaal droog zijn. Nadat je ze compleet hebt gedroogd, kan invriezen een goede manier zijn om ze langer te bewaren en hun sterkte te behouden. Maar als magic mushrooms nog steeds wat vocht bevatten, kan een vriezer als snel de psilocybine aantasten.

Maar zolang je ze goed droogt en bewaart, is invriezen eigenlijk niet echt nodig.

HOUD JE PSYCHEDELICA IN OPTIMALE STAAT

Houd Je Psychedelica In Optimale Staat

Als je je magic mushrooms of truffles voor de langere termijn wilt bewaren, is goed drogen een must. Zorg ook altijd dat ze echt goed droog zijn voordat je ze opbergt. Als er nog vocht in zit, zullen ze snel in kwaliteit achteruit gaan, zelfs als het je lukt om het proces te vertragen. Als ze eenmaal droog zijn, bewaar je paddo's of magic truffles op een koele, donkere plek. Zorg ervoor dat ze helemaal droog blijven! Zakjes met silicagel en luchtdichte bakken of potten zijn hier ideaal voor.

Als alles goed gaat, kun je je paddo's of magic truffles voor lange tijd bewaren en ervan genieten wanneer je maar wilt!