Kun je magic truffles bewaren?

Gepubliceerd op:
Categorieën : Default

Kun je magic truffles bewaren?

Of je nu de bossen ingetrokken bent of voor het gemak hebt gekozen en je magic truffles gekocht hebt, je zult moeten weten hoe je ze op een juiste wijze kunt bewaren, zodat je de levensduur ervan kunt vergroten, mocht je ze niet direct willen eten. Sommige mensen maken zich er zorgen over dat de truffles die ze gekocht hebben al bedorven zijn voordat ze ze hebben kunnen uitproberen. Door ze te bewaren loop je dit risico. Ze zijn immers gemaakt om vers te eten en dat bevelen we ook aan. Maak je echter geen zorgen! Als je ze toch wilt bewaren, dan zijn er mogelijkheden om dit voor lange periodes te doen. Kijk alleen uit dat er altijd een risico blijft bestaan dat ze aan kracht inboeten.

 

Benadrukt moet worden dat je je truffles niet simpelweg op iedere willekeurige plaats kunt neerleggen in de hoop dat ze nog steeds intact zijn zodra je ze wilt eten. Factoren als schimmel en UV-straling kunnen de truffles kapot maken of de werkbare kracht aanzienlijk reduceren. Daarbij wordt de ervaring die je wilde hebben ook teniet gedaan. Dit artikel bevat advies over hoe onwenselijke en onnodige schade aan je truffles kan ontstaan en wat je eraan kunt doen om dit te vermijden. Laten we eens leren hoe we onze truffles goed kunnen bewaren!

DROOG JE TRUFFLES

Allereerst, als je de intentie hebt om je truffles voor langere tijd te bewaren zonder dat ze beschadigd raken door schimmel, dan zul je je zo snel mogelijk willen drogen. Waarom is dit zo belangrijk? Nou, schimmel vormt zich wanneer er sporen op een daarvoor geschikt oppervlakte belanden. Een van de voornaamste omgevingsfactoren waar schimmel goed in gedijt is vocht. Daarom wordt schimmel ook vaak aangetroffen in badkamers, keukens, kelders en stukjes doorweekt eten dat je iets te lang hebt laten liggen. Waarom is het dan belangrijk om het vochtgehalte in je truffles terug te dringen om ze zo te beschermen tegen schimmel? Nou, sommige schimmels produceren gevaarlijke mycotoxinen die de gezondheid van mensen kunnen aantasten en dat wil je niet eten.

Ten tweede begint schimmel te verteren. Het zal het materiaal waar het op groeit dan ook aantasten. Dit betekent dat als je je truffels op een verkeerde manier bewaard en er schimmel opgroeit, je je truffles wel gedag kunt zeggen. Laten we dus actie ondernemen! Maar waar beginnen we?

Bij het drogen van je truffles moet je het vochtgehalte behoorlijk terugdringen voordat je verder kunt met meer geavanceerde stappen. Dit kan verrukkelijk simpel gedaan worden. Zet ze op een bord en blaas er een tijdje met een airco op. De truc is hier om geen hitte te gebruiken. Hitte breekt namelijk de actieve bestanddelen van de magic truffles af, dus dit moet je zien te vermijden.

Maak je geen zorgen als je truffels hierna nog tekenen van vocht vertonen. In de volgende stap wordt dat opgelost. Zo lang deze stap maar iets van het vocht heeft verwijderd, dan is het prima.

De volgende stap zorgt ervoor dat absoluut al het vocht verwijderd wordt uit je truffles. Je maakt ze dan zo hard als kleine steentjes. Dat is een goed teken. Dit betekent namelijk dat al het vocht verwijderd is en dat de dreiging van een schimmelinfectie afgewend is. Om dit te bereiken heb je een droogmiddel nodig.

Wat is een droogmiddel? Dit is een substantie die vocht uit de atmosfeer opneemt. Droogmiddelen worden industrieel gebruikt om voedsel en andere producten te beschermen tegen bederf gedurende bewaring en transport. Silicumgel is een prachtig droogmiddel. Stop je sillicumgel in een plastic container, zodat het op de bodem ligt, en leg er papieren handdoeken overheen.

Plaats nu een metalen rooster in je container, zodat er een platform gecreëerd wordt. Zo kun je je truffles over het droogmiddel leggen zonder deze aan te raken. Doe het deksel op de container, zodat er geen lucht meer bij kan. Check je truffels iedere paar dagen. Wanneer het gortdroog en steenhard is, kun je het eruit halen en bewaren.

Als je van plan bent om je truffles in een zeer vochtige ruimte op te slaan, dan zul je je technieken ter preventie van schimmel naar het volgende niveau moeten brengen. Je kunt dan investeren in een luchtontvochtiger die significante hoeveelheden vocht uit de lucht zal halen.

Onthoud dat je truffles wel erg moeilijk te kauwen en te eten zijn als je dit doet, omdat ze dan erg hard worden. Je zult ze dan waarschijnlijk moeten vermalen met een stamper en vijzel of truffle grinder voordat je ze gebruikt.

JE TRUFFLES INVRIEZEN

Merk op dat je je truffles eerst op correcte wijze moet hebben gedroogd met bovenstaande methode, voordat je hieraan begint. Het invriezen van verse truffles wordt niet aangeraden, omdat dit de cellen in je truffels kunnen aantasten waardoor de kracht verloren gaat. Dit kan leiden tot teleurstellende resultaten bij gebruik.

Dit gezegd hebbende, stop je volledig gedroogde truffles in een afgesloten zak met een zipper of gebruik een normale zak voor opslag van voedsel en bindt dit af met een touwtje, en plaats ze in de diepvries waar ze voor een aanzienlijk lange periode veilig liggen.

DOE VERSE TRUFFLES IN DE KOELKAST

Als je om welke reden dan ook je psychedelische truffles vers wilt houden, dan kun je ze in de koelkast plaatsen. Ze zullen hier tot een maand vers blijven, zo lang ze maar bewaard worden bij de aanbevolen temperatuur van 2-4 graden Celcius.

Het is aan te bevelen om je truffles te plaatsen op ongebleekte tissues, toiletpapier of ieder ander type papier dat gemaakt is om vocht te absorberen. Zo wordt voorkomen dat je truffles in aanraking komen met een overvloed aan water, waardoor schade kan optreden. Dit vergroot de levensduur van het product een paar dagen tot een maand.

VERMIJD DIRECT ZONLICHT

Bewaar je volledig gedroogde truffles op een koele, droge en donkere plaats. Door ze voor langere tijd in direct zonlicht te leggen, worden ze blootgesteld aan UV-straling, waardoor de cellulaire structuur schade kan oplopen. Dit kan de kwaliteit van de truffles aantasten. Voor extra verzekerde bescherming kun je ze het beste bewaren in luchtdichte potten gemaakt van UV-glas.