Hoe Verbeter Je De Smaak Van Magic Truffels?

Gepubliceerd op:
Categorieën : Default

Hoe Verbeter Je De Smaak Van Magic Truffels?

Het eten van rauwe magic truffels is geen pretje. Sommige mensen ervaren zelfs misselijkheid en hebben daar de hele trip last van. Wil je de smaak van magic truffels verbeteren of misselijkheid voorkomen? Dan zijn er een paar simpele dingen die je kunt doen. We delen hier onze 5 beste tips.

Het is geen geheim dat het eten van magic truffels (ook wel bekend als 'sclerotia') geen pretje is. En als je uit bent op een intense trip, valt het niet mee om 15g van deze kleine klompjes metaalachtige smerigheid te verorberen. Soms word je er zelfs misselijk van.

Voor veel psychonauten is dit ongemak een kleine prijs die ze moeten betalen voor de waanzinnige effecten van psilocybine. Maar zo af en toe is het ook een goed idee om een alternatief te proberen. Deze alternatieven bieden tevens uitkomst als je maag de chitine in de celwanden van magic truffels simpelweg niet kan behappen.

HOE SMAKEN MAGIC TRUFFELS?

De smaak van magic truffels is uniek en daarom lastig te beschrijven. Maar lekker is anders! De smaak lijkt wel wat op metaalachtig bloed. En verse magic truffels moet je goed kauwen om alle belangrijke stoffen eruit te halen. Als je ervoor kiest ze te eten, kun je dus niet om de smaak heen!

5 MANIEREN OM DE SMAAK VAN MAGIC TRUFFELS TE VERBETEREN

Maar er is hoop, lieve lezer, er is hoop! Hieronder bespreken we namelijk een aantal manieren om de smaak van magic truffels te verbeteren. Het beste is nog wel dat je er niet alleen de smaak mee verbetert: veel van deze methoden onttrekken ook de actieve ingrediënten, zodat je de magic truffels helemaal niet hoeft te eten. De stoffen in de vruchtlichamen veroorzaken bij veel mensen misselijkheid, dus als je het eten van magic truffles kunt voorkomen, heeft dat meer voordelen dan slechts het verbeteren van de smaak!

PADDOTHEE

Paddothee

Paddothee, of in dit geval magic truffelthee, heeft veel voordelen. Je hebt hiermee een briljante methode om de smaak te maskeren, misselijkheid te vermijden en geleidelijker te doseren. Door je thee langzaam te drinken, kun je het niveau psilocybine in je lichaam stapsgewijs verhogen. Het komt dus niet allemaal in één keer binnen.

Om magic truffelthee te zetten, kook je eerst wat water. Laat het vervolgens afkoelen tot onder het kookpunt, en snijd of vermaal je magic truffels. Vergroot het oppervlak door ze zo fijn mogelijk te malen of te snijden. Week ze nu gedurende 15-20 minuten in het water. Voilà, je kunt je thee drinken!

Als je ook een theezakje toevoegt, kun je de smaak nog verder verbeteren. Je kunt elke thee gebruiken, maar eentje zonder cafeïne is waarschijnlijk beter. Een schijfje citroen kan ook helpen om de psilocybine uit de verse magic truffels in psilocine om te zetten. Zo komt het effect sneller op. Je kunt ook wat honing aan je drankje toevoegen om het echt verrukkelijk te maken.

LEMON TEK

Lemon Tek

Citroen, of eigenlijk elk zuur (net zoals maagzuur), zal psilocybine in psilocine omzetten. Sommige magic truffels, zoals die van ons, worden vers geleverd. In dit geval heeft een lemon tek niet hetzelfde effect. Dit komt omdat verse magic truffels hoe dan ook voornamelijk psilocine bevatten. Pas tijdens het drogen verandert dit in psilocybine.

Vermaal of snijd je magic truffels zo fijn mogelijk om het oppervlak te vergroten. Doe ze in het sap van enkele citroenen en laat ze ongeveer 20 minuten weken. Nu drink je alles, dus de vermalen magic truffels en het citroensap, in één keer op.

De meningen zijn nogal verdeeld of dit nu werkelijk de smaak verbetert of dat je een ongelooflijk zuur schimmeldrankje verorbert. Toch gaat het verhaal dat het effect van de magic truffels zo sneller opkomt en heftiger is. Het innemen ervan gaat hoe dan ook zo snel dat je überhaupt geen tijd hebt om er spijt van te krijgen.

HONING EN YOGHURT

We hoeven niet echt uit te leggen waarom deze combi van voedingsmiddelen een goede optie is als je de vervelende smaak van magic truffels wilt vermijden.

Vermaal of snijd je magic truffels, mix ze met wat honing en yoghurt en geniet. Het is wel belangrijk de verhoudingen goed te krijgen. Als je namelijk teveel magic truffels gebruikt en te weinig honing en yoghurt, kan dat alsnog vervelend smaken.

CHOCOLADE

Het smelten van chocolade over je magic truffels is ook een fantastisch idee. Je hebt hiermee een verrukkelijke psychedelische lekkernij in handen!

Met deze methode heb je ook wat ruimte om te experimenteren. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit meerdere soorten chocolade en je kunt, naast de truffles, ook andere ingrediënten toevoegen.

Als je gaat kokkerellen, houd dan wel rekening met het volgende: stel allereerst de magic truffels nooit bloot aan hoge temperaturen, net als bij thee. Daarnaast wordt het effect van de truffles minder naarmate je meer voedsel in je maag hebt. Let hier dus een beetje op.

CAPSULES

Capsules

Wil je de magic truffles helemaal niet proeven? Kies dan voor capsules.

Om je capsules te kunnen bewaren, moet je gedroogde truffles gebruiken. Vermaal de magic truffels tot poeder en vul er je capsules mee. Als je je porties afweegt, weet je met deze methode ook precies hoeveel je gebruikt. Dit kan heel handig zijn.

Het innemen van capsules is heel simpel. Slik er eentje door en wacht tot je spijsvertering haar ding doet.

HOELANG DUURT HET VOORDAT HET EFFECT VAN MAGIC TRUFFELS OPKOMT?

Na het eten van magic truffels, kan het effect binnen tien minuten merkbaar zijn. Het kan echter ook een uur of langer duren, zeker als je veel voedsel gegeten hebt. Over het algemeen voel je het effect binnen 15-30 minuten opkomen.

Zoals vermeld, komt het effect van truffles trager op naarmate je meer eten in je maag hebt. Bovendien heeft dit ook invloed op de intensiteit van de trip. Let dus op wat je eet. En als je een serieuze trip wenst, kun je eten beter volledig vermijden en beter voor thee of lemon tek kiezen.

HOE DOSEER JE MAGIC TRUFFELS MET ETEN?

Hoe Doseer Je Magic Truffels Met Eten?

Het doseren van truffles met voedsel werkt op dezelfde manier als zonder voedsel. Probeer het eten niet te overcompenseren door meer truffles toe te voegen. Kies dan liever voor minder eten.

Sommige mensen beweren daarnaast dat je een lagere dosering moet gebruiken bij lemon tek, maar dit zijn slechts verhalen. Je maakt je truffles niet sterker met lemon tek, maar voert simpelweg een proces uit dat hoe dan ook in je lichaam zou gebeuren. Mogelijk leidt het wel tot snellere en heftigere effecten.

Kortom, gebruik je gezonde verstand, doe wat onderzoek en je geniet vast van een heerlijke ervaring. Bovendien smaken de truffles veel beter (of in elk geval minder smerig)!