10 films om bij te trippen

Gepubliceerd op:
Categorieën : Default

10 films om bij te trippen

Op deze lijst vind je een mix van geweldige films om te bekijken tijdens het trippen. Er staan zowel bekende als minder bekende films op. Deze films zijn hoe dan ook geweldig, maar vooral leuk als je aan het trippen bent. Geniet!

Als het gaat om creatieve onderwerpen, zoals het aanleggen van een top 10 lijst met films, is er natuurlijk altijd ruimte voor discussie. De volgende lijst bevat een mix van bekende minder bekende films. Dit is een leuke mix om te bekijken tijdens het trippen.

10. Waking Life

Deze film zet je aan het denken en is een geweldig startpunt als je de film nog niet gezien hebt. Waking Life is een Amerikaanse geanimeerde docufictie/dramafilm voor volwassenen uit 2001, geregisseerd door Richard Linklater. Waking Life gaat over een jonge man die dwaalt door droomachtige werkelijkheden en diverse figuren tegenkomt met wie hij in inzichtelijke, filosofische discussies belandt. De film stelt veel vragen aan de kijker en zet je echt aan het denken!

9. Who Framed Roger Rabbit

Deze film is gewoon leuk. Iemand is erop uit om Toon Town te stelen van de stripfiguren... en om dit waardevolle bezit in handen te krijgen, hebben ze de grootste stripfiguur erin geluisd voor moord. Deze film, waarin live actie wordt gecombineerd met animatie, speelt zich af in het Hollywood van de late jaren '40, in een alternatieve tijdlijn waarin stripfiguren echt bestaan. In het verhaal volgen we Eddie Valiant, een privédetective die de naam moet zuiveren van Toon Roger Rabbit, die beschuldigd is van de moord op een rijke zakenman. Detective Eddie Valiant komt terug van zijn zelf-opgelegde pensioen om de zaak op te lossen en de toons te redden in deze technisch fantastische film.

8. Strange Days

Deze film schudt de boel wat op door er Sci-Fi doorheen te mixen. Los Angeles, 31 december 1999, de avond van het millennium. Lenny Nero is een ex-agent en straathandelaar die aast op de menselijke aard door de drug van de toekomst te dealen. Deze omgeving leidt hem diep in de gevarenzone, wanneer hij in een doolhof valt gevuld met intrige, verraad, moord en complotten.

7. Being John Malkovich

Deze film is een trip op zichzelf en een mentale uitdaging. De film gaat over een Craig, een poppenspeler, die achter een van de archiefkasten op zijn werkplek een verborgen deur vindt. Dit blijkt de toegangspoort te zijn naar de geest van John Malkovich. Een bezoek duurt vijftien minuten, waarna de bezoeker wordt uitgespuugd in een goot naast de New Jersey Turnpike. Craig is gefascineerd door de betekenis van het leven die met deze bevinding wordt geassocieerd. Lotte's trips door de poort zorgen dat ze zichzelf evalueert.

6. Brazil

Een briljante film met originele visuals en verhaal. Een dagdromende jan-met-de-pet vindt zichzelf gevangen in de ziel-verpletterende raderen van een nachtmerrieachtige bureaucratie. Dit waarschuwende verhaal van Terry Gilliam is één van de beste films uit de jaren '80.

5. Harold and Maude

De muziek in deze film van Cat Stevens is opwekkend en emotioneel. Harold, de 20-jarige zoon van een rijke, onachtzame vrouw, probeert aandacht te trekken met diverse, hilarisch georganiseerde, zelfmoorden. Harold, geobsedeerd door de dood, ontmoet Maude, een 79-jarige vrouw. Harold en Maude worden onafscheidelijke vrienden en beiden helpen elkaar op verschillende persoonlijke avonturen.

4. Beetlejuice

Dit is een cultklassieker, zowel vanwege de beelden als de humor. Adam en Barbara zijn een normaal stel, maar ze zijn alleen een beetje dood. Ze hebben hun kostbare tijd besteed aan het decoreren van hun huis, maar helaas komt er een familie wonen en dit doen ze niet stilletjes. Adam en Barbara proberen ze te verjagen maar eindigen als hoofdattractie voor de winstmakende familie. Ze vragen Beetlejuice om hulp, maar Beetlejuice is veel meer van plan dan alleen maar helpen.

3. Fear and Loathing in Las Vegas

Deze film staat al op veel lijstjes, maar mag op deze niet ontbreken. Dit is de big-screen versie van Hunter S. Thompson's baanbrekende, psychedelische klassieker over zijn road trip door West-Amerika waar hij en zijn grote Somoaanse advocaat wanhopig zoeken naar de American dream.

2. Alice in Wonderland

Dit is de nieuwere versie van Tim Burton en een genot voor het oog. Alice, 19 jaar, wordt uitgehuwelijkt aan een Engelse, domme edelman. Op haar verlovingsfeestje ziet ze een vreemd konijn en valt in een gat in de tuin. Ze komt terecht in een vreemde en ongewone plek, die Underland wordt genoemd, en ontdekt een wereld die overeenkomt met de nachtmerries die ze als kind had, gevuld met pratende dieren, doortrapte koninginnen, ridders en andere maffe personages.

1. Willy Wonka and the Chocolate Factory (originele versie)

Deze originele, klassieke versie heeft alles mee: Een geweldig verhaal, geweldige beelden en fantastische acteurs, zoals Gene Wilder in de hoofdrol van Willy Wonka. Willy Wonka kondigt aan dat vijf gelukkigen een rondleiding kunnen winnen door de fabriek, waarin ze alle geheimen ontdekken over zijn geweldige snoepjes en een persoon wint een levenslange voorraad Wonka chocola. Niemand wil de prijs meer dan jonge Charlie, maar zijn familie is zo arm dat zelfs een enkele chocoladereep een ware traktatie is. Charlie krijgt, samen met vier andere kinderen, de kans van zijn leven om door de fabriek te toeren.