4 Principes Voor Een Optimale Psychedelische Ervaring

Gepubliceerd op:
Categorieën : Default

4 Principes Voor Een Optimale Psychedelische Ervaring

Psychedelische ervaringen kunnen de ziel reinigen en je op plaatsen brengen die nog niet door de geest bezocht zijn. Het kan soms lastig zijn om een grip op te realiteit te houden. Hier zijn vier manieren om jezelf stevig in de realiteit te houden tijdens je volgende psychedelische ervaring.

Voor wie de psychedelische ervaring nieuw is: het kan tegelijkertijd spannend en verontrustend zijn. Trippen op psychedelische drugs zoals LSD of psilocybine te gebruiken, gaat over het afbreken van grenzen in je geest. Het gaat over het vernietigen van vooroordelen maar door dat te doen kan het de fundamenten van een ‘normale’ realiteit in je geest vernietigen. De psychedelische ervaring is er niet alleen een van fantastische hallucinaties. Het kan een fundamenteler oer-zelf tonen. Een zelf dat niet beperkt is door de grenzen van onze geest, noch door de kunstmatige constructen van onze samenleving. Wanneer je jezelf toestaat om de psychedelische wateren te ontdekken, kan dat je perceptie van tijd en ruimte veranderen. Sommigen omarmen en anticiperen dit, maar voor anderen kan de deconstructie van de realiteit tot iets anders de geest bang maken en doen terugtrekken in een ervaring waar geen lol aan is.

Het kan een uitdaging zijn om grip te houden op wat waar is en wat niet terwijl je in een psychedelische ervaring bent verankerd. Zij die hun geest eerder het psychedelische pad hebben laten bewandelen, weten dat er geen uitknop is. Wanneer je de cyclussen van de trip begrijpt en een aantal oefeningen doet om je voeten stevig op de vloer te houden, zal je ervaring even aangenaam als verhelderend zijn. Het idee van “set en setting” werd in 1964 geïntroduceerd door psychedelisch pionier Timothy Leary. Setting is vrij duidelijk; hou je trip in een plaats waar je je op je gemak voelt. Set, daarentegen, kan wat moeilijker te regelen zijn. Het beschrijft je houding terwijl je de ervaring ingaat. Er zijn een aantal principes die je kunt aanhouden om de juiste mindset te verkrijgen, zodat je sterk verankerd blijft.

INTENTIE

Voordat je die paddo’s eet of dat acid dropt, zou je je echt moeten voorbereiden op wat je te wachten staat. Je kunt natuurlijk een dosis nemen op een vrijdagavond en een horrorfilm met je vrienden kijken, maar dan zal je er niet veel meer uithalen dan wat extra bloed en gegruwel. Psychedelica bevatten een sleutel tot het ontgrendelen van de geest en met het nemen van psychedelica komt een grote verantwoordelijkheid. Weten wat je zoekt voordat je de ervaring ingaat, is de sleutel tot het behouden van je pad en terugkomen met een aantal antwoorden. De psychedelische ervaring zal wonderlijke gevoelens triggeren. Het maakt dat je jezelf op een fundamenteel niveau bevraagt. Waarom ben ik wie ik ben? Waarom gedraag ik me zoals ik me gedraag? Hoe kan ik een beter persoon worden? Dit zijn allemaal fundamentele vragen die de psychedelische ervaring kan helpen beantwoorden. Weten wat je van jezelf wilt begrijpen of veranderen, speelt een gigantische rol bij het niet afdwalen van jezelf.

NIEUWSGIERIGHEID

De psychedelische ervaring zal je terugbrengen tot een kinderlijkere staat. Eén van nieuwsgierigheid en verwondering. De eenvoudigste en simpelste dingen in het leven, die we vaak voor lief nemen, worden wonderen der natuur. Naarmate de geest zich verruimt, gaat het terug naar een simpelere staat van zijn. We verliezen de pretentie van ons bestaan. Het ego wordt gestript en we kunnen vaak het perspectief van anderen aannemen zoals we ons van tevoren nooit hadden kunnen inbeelden. Het is deze nieuwsgierigheid die de menselijke geest voortstuwt. Wanneer we de psychedelische status ervaren, wordt deze nieuwsgierigheid benadrukt. Het is deze nieuwsgierigheid die vaak leidt tot een bescheidener zelf. Het beseft dat we een klein tandwiel zijn in een grote machine wakkert echte ambitie aan voor het leven en de verwikkelingen die het leven maken tot wat het is. Wij mensen worden gedefinieerd door onze nieuwsgierige aard, en dit is nooit duidelijker dan wanneer we door de spiegel van psychedelica kijken.

OVERGAVE

Een van de moeilijkere concepten om te vatten terwijl je verdrinkt in de golven van een slechte psychedelische ervaring, is dat je weerstand geen zin heeft. De chemische cocktail die door je aderen raast, zal volhouden zolang het wil. Het kan een hobbelige rit zijn, maar het geheim tot het overstijgen van een slechte psychedelische ervaring is beseffen dat je het jezelf aandoet. In een notendop: psychedelica overklokken je brein. Het brein begint met zichzelf te communiceren op manieren die het nog niet deed voor de introductie van psychedelica. Het triggert gedachtes en een verwerkingsvermogen op een snelheid die overweldigend kan zijn als je het niet gewend bent. Wanneer je met mensen over hun slechte ervaringen praat, ontdekt je een paar gezamenlijke eigenschappen. De meest significante daarvan is dat gebeurtenissen zich steeds maar blijven herhalen in hun geest. Dit is een neveneffect van het feit dat onze gedachtes niet meer dan een product van causaliteit zijn en in duidelijk circulaire patronen bewegen. Hoe meer je tegen je eigen gedachten vecht, hoe erger je de ervaring maakt. Het is een soort mentale Chinese vingerval. De truc is om je over te geven aan de flow. Alleen wanneer je toegeeft aan de kracht van je eigen gedachten kan je de wijsheid die wij allen in ons hebben werkelijk beginnen te oogsten.

AARDEN

Een techniek om je tijdens je ervaring met beide benen op de grond te houden, heet in feite aarden. Psychedelica werken als een dissociatieve drug, wat betekent dat je echt kan vergeten dat je een lichaam hebt terwijl je in je geest door de sterren zweeft. Aarden houdt in dat je met je geest focust op je fysieke lichaam en de connecties die het heeft met de wereld om je heen. Voel hoe je voeten de vloer aanraken. Voel de spieren in je benen terwijl je staat. Hef je armen en voel de verbinding die je hebt met jezelf en met de ruimte die je inneemt. Ga naar buiten en raak de Aarde aan. Voel de texturen van de planeet die je bewoont. Voel je plaats in de wereld en in je eigen lichaam. Ga op de grond liggen terwijl je naar de kosmos staart. Je lichaam en geest zijn onscheidbaar. Aarden kan je helpen om met je geest in onze realiteit geankerd te blijven op momenten dat de realiteit een onbekend concept lijkt.