Hoelang Duurt Een Paddotrip?

Gepubliceerd op:

Hoelang Duurt Een Paddotrip?

Hoelang duurt een high bij het gebruik van paddo's of magic truffels? Het antwoord op deze vraag hangt af van verschillende factoren, die we hieronder gaan onderzoeken. Ontdek wat de duur van je high beïnvloedt, en hoe je daar invloed op kunt uitoefenen.

Magic mushrooms en magic truffels zijn wonderlijke drugs. Ze zijn relatief veilig, bieden inzicht en plezier, en weten wereldwijd steeds meer harten te veroveren (zoals al vaker is gebeurd)!

In dit artikel bespreken we hoelang de effecten van paddo's aanhouden, en welke factoren de lengte van een trip beïnvloeden.

Waarom word je high van paddo's?

Er zijn twee stoffen die je moet kennen om beter te begrijpen hoe paddo's een high veroorzaken. Dit zijn psilocybine en psilocine.

Psilocybine is de meest voorkomende psychoactieve stof in gedroogde paddo's - de vorm waarin de meeste mensen deze psychedelica innemen. Deze stof is eigenlijk een prodrug, in plaats van een echte drug. Dit komt omdat psilocybine niet op een zodanige manier met het lichaam kan reageren dat het een high veroorzaakt. Wanneer het echter wordt blootgesteld aan zuur (zoals maagzuur), zet het zich om in psilocine, wat een krachtige drug is, en precies datgene wat ervoor zorgt dat we gaan trippen.

Psilocine is de meest voorkomende psychoactieve stof in verse paddo's en magic truffels, maar het breekt af wanneer ze gedroogd worden (Gotvaldová et al., 2020). Dit stofje reageert vooral met de 2A-receptor in de hersenen, wat een serotonine-receptor is. Als zodanig staan paddo's bekend als 'serotonerge drugs'.

Vergeleken met veel andere drugs heeft psilocine een extreem korte halveringstijd, en verdwijnt het binnen 24 uur volledig uit je bloed.

Hoelang duurt de high bij paddogebruik?

Hoelang Duurt De High Bij Paddogebruik?

Als je snel een antwoord wilt, de gemiddelde high bij paddogebruik duurt tussen de vier en zes uur. Er zijn echter verschillende factoren die zowel de lengte als de kracht van de psychedelische ervaring kunnen beïnvloeden, die we hieronder gaan toelichten. Kracht en lengte gaan vaak hand in hand, dus je kunt ervan uitgaan dat de factoren die de lengte van een high beïnvloeden, ook van invloed zijn op de sterkte. Er is echter één uitzondering hierop: lemon tek. Hierover straks meer.

Dosering

Een van de makkelijkste manieren om de duur van een paddotrip in te schatten of te sturen, is door de dosis te verhogen of te verlagen. Een hogere dosis betekent meer psilocine, wat inhoudt dat je lichaam meer moet verwerken.

Het zal echter geen drastisch verschil maken wat de duur van de trip betreft. Bij een superlage dosis (minder dan 1 gram) duurt de high misschien maar een paar uur, met minimale effecten, terwijl een dosis van 1,5 gram een trip van wel zes uur kan opleveren. Deze trend zet zich echter niet door. Er is namelijk een drempel voor hoelang een trip kan duren. Een dosis van 3 gram zal bijvoorbeeld geen high van twaalf uur opleveren.

Bij een hoge dosis is de kans wel groter dat de daadwerkelijke trip langer duurt dan bij een lagere dosis, maar de totale ervaring is ongeveer even lang.

Verse vs. gedroogde paddenstoelen

Verse Vs. Gedroogde Paddenstoelen

Zoals eerder gezegd, bevatten verse magic mushrooms meer psilocine. En omdat psilocine niet hoeft te worden omgezet voordat het in je lichaam kan worden gemetaboliseerd, heeft het iets sneller effect.

Daardoor is het mogelijk dat het trippen op verse paddo's iets langer duurt dan op gedroogde exemplaren. Dit komt omdat je misschien iets sneller high wordt en die high iets sterker is. Maar nogmaals, het is waarschijnlijker dat de daadwerkelijke trip langer duurt, in plaats van de totale ervaring. In het algemeen moet je er niet van uitgaan dat verse paddo's een aanzienlijk langere high opleveren.

Manier van inname

De manier waarop paddo's worden genomen, is een van de belangrijkste factoren bij het inschatten van de duur van de high.

LEMON TEK

Lemon Tek

Lemon tek houdt in feite in dat je een paar citroenen uitperst boven gemalen, gedroogde paddo's en het zuur de psilocybine laat omzetten in psilocine, buiten het lichaam dus. Als je dit vervolgens inneemt, krijg je een geconcentreerde dosis psilocine binnen, die bijna onmiddellijk effect heeft. Anekdotisch bewijs suggereert dat deze methode krachtige trips veroorzaakt. Maar ook wordt gezegd dat de high sneller verdwijnt, omdat de psilocine gemakkelijker wordt afgebroken.

Er is weinig concreet bewijs voor lemon tek, dus je zult dit zelf moeten uitzoeken. Het lijkt er wel op dat het in ieder geval het eerste deel van de high versterkt.

MOET JE MAGIC MUSHROOMS OP EEN LEGE MAAG INNEMEN?

De hoeveelheid voedsel in je maag is een van de belangrijkste factoren die de sterkte en lengte van een high beïnvloeden. Als je echt een sterke, langdurige ervaring wilt, moet je minstens een paar uur niets eten voordat je paddo's neemt.

Voedsel in je maag kan de high zelfs min of meer stoppen. Als je dus paddo's eet op een volle maag, kun je weinig tot geen effecten verwachten, ook al gebruik je een hoge dosis. En als je wat eet terwijl je shrooms gebruikt, nemen de effecten vaak vrij snel weer af.

Als je dus een sterke trip wilt, eet dan niet!

BEÏNVLOEDT ETEN OF DRINKEN JE PADDOTRIP?

Beïnvloedt Eten Of Drinken Je Paddotrip?

Daarnaast lijken ook bepaalde soorten voedsel de paddotrip te beïnvloeden. Net zoals zure vloeistoffen effect hebben op paddo's buiten het lichaam, wordt gedacht dat ze dat ook binnen het lichaam hebben. Zo wordt gezegd dat het eten en drinken van suikerhoudende of zure voedingsmiddelen de omzetting van psilocine in je lichaam versnelt, waardoor de effecten sneller verdwijnen.

Er zijn ook voedingsmiddelen die monoamineoxidaseremmers (MAO-remmers) bevatten. Deze stoffen remmen in feite de enzymen in je lichaam die psilocine afbreken, wat betekent dat ze lange en krachtige trips kunnen veroorzaken (Grapefruit and drug interactions, 2012). Maar tenzij je veel ervaring hebt met psychedelica, is het niet aan te raden om dit te proberen, omdat het nogal onvoorspelbaar kan zijn.

Hoe zit het met microdosing?

Hoe Zit Het Met Microdosing?

Als het aankomt op microdosing, is het moeilijk te zeggen hoelang de effecten aanhouden. De reden hiervoor is dat er sowieso niet echt sprake is van een waarneembaar effect. Het is eerder zo dat na verloop van tijd de subtiele veranderingen in je geest tot potentiële voordelen leiden. Het gaat dus niet om één dosis en één effect gedurende een x-aantal uren, maar eerder om consequent microdoseren, wat tot één lang aanhoudend effect leidt.

Hoelang blijven magic mushrooms in je lichaam?

Zoals aangestipt, verdwijnt psilocine binnen 24-48 uur uit je bloed en urine, wat betekent dat het niet lang in je lichaam blijft. De enige plek waar het nog maanden detecteerbaar is, is in je haar.

Kunnen magic mushrooms een comedown veroorzaken?

Magic mushrooms veroorzaken geen comedown, zoals veel andere drugs. Sterker nog, veel mensen zeggen juist dat ze zich beter voelen na het trippen.

Onmiddellijk nadat de effecten van paddo's zijn uitgewerkt, ervaren mensen iets wat een 'afterglow' wordt genoemd. Dit is een periode van neveneffecten, waarin je je meestal moe en ontspannen voelt, en over het algemeen gelukkig. Slechte gevoelens na de consumptie van paddo's zijn zeldzaam.

Is het gebruik van paddo's te zien bij drugstesten?

Is Het Gebruik Van Paddo's Te Zien Bij Drugstesten?

In principe niet. Omdat paddo's niet echt een bedreiging vormen in termen van misbruik, zullen de meeste drugstesten er niet naar zoeken. Wees gerust, een standaard drugstest zal vrijwel zeker geen sporen van psilocine of psilocybine kunnen vinden.

Hoelang duurt een paddotrip? Het snelle antwoord

Uiteindelijk duurt een paddotrip tussen de vier en zes uur.

Zonder het gebruik van MAO-remmers, is er weinig wat je kunt doen om dit te veranderen. Wat je wel enigszins kunt beïnvloeden, is hoelang je van die periode daadwerkelijk aan het trippen bent. Zo kan een hogere dosis op een lege maag je dichter bij die zes uur volledig trippen brengen. Bovendien, zolang je wakker blijft na je paddotrip, zul je waarschijnlijk ook aangename neveneffecten ervaren.