Zijn Paddo's En Truffels Zichtbaar Bij Een Drugstest?

Gepubliceerd op:

Zijn Paddo's En Truffels Zichtbaar Bij Een Drugstest?

Zijn paddo's op te sporen met een drugstest? En zo ja, voor hoelang? In dit artikel onderzoeken we de impact van paddo's op drugstests.

Psilocybine paddenstoelen, beter bekend als paddo's of shrooms, zijn populaire psychedelica waar veel psychonauten dol op zijn. Maar hoe verwerkt het lichaam psilocybine en psilocine, de belangrijkste psychoactieve verbindingen in paddo's? En is het mogelijk de aanwezigheid ervan op te sporen met een drugstest?

In dit artikel onderzoeken we de verwerking van psilocine in het menselijk lichaam. We bespreken ook waar op gezocht wordt bij drugstests en of shrooms op te sporen zijn en, zo ja, voor hoelang.

HOE VERWERK JE PSILOCYBINE EN HOELANG BLIJVEN PADDO'S IN JE SYSTEEM?

Hoe Verwerk Je Psilocybine

Na het gebruik van paddo's, defosforyleren enzymen in de psilocybine in rap tempo. Deze enzymen heten alkalische fosfatasen en zetten de stof om in het actieve metaboliet psilocine. Deze psychoactieve verbinding werkt in op de serotoninereceptoren in de hersenen.

De grootste concentratie psilocybine verandert binnen 1 uur na inname in psilocine. Na 20-40 minuten is psilocine in grote hoeveelheden vindbaar in het plasma. De piek (en ook de sterkste, psychedelische effecten van shrooms) vindt echter plaats na ongeveer 80-100 minuten.

Binnen 4-6 uur na inname heeft de meeste psilocybine het systeem verlaten. Een grote hoeveelheid komt binnen 8-24 uur terecht in de urine (65%) en de ontlasting (15-20%). Ongeveer 10-20% blijft een langere periode in je systeem.

Ons lichaam metaboliseert en elimineert psilocine voornamelijk als psilocine-O-glucuronide. Dit is het belangrijkste metaboliet in de urine en is klinisch en forensisch relevant. In vergelijking met psilocine is deze metaboliet stabieler. Daarbij is het mogelijk dat deze stof een aantal weken na het gebruik van paddo's nog in je systeem zit. Het is dan ook lange tijd na een trip vindbaar in je urine.

WAAR ZOEKEN DRUGSTESTS NAAR?

Waar Zoeken Drugstests Naar

De vijf meestvoorkomende drugstests zijn:

  • Urinetest
  • Bloedtest
  • Speekseltest
  • Zweettest
  • Haartest

Uitsluitend haar- en urinetests zijn in staat de aanwezigheid van specifieke stoffen langdurig op te sporen, van een aantal dagen tot een paar weken na gebruik.

Een standaard drugstest richt zich op de detectie van (een van de volgende) vijf stoffen. Dit zijn de tests die de meeste bedrijven en sportorganisaties gebruiken:

Dit betekent dat je in gestandaardiseerde testen op bedrijven of scholen meestal niet positief test op je gebruik van paddo's. Helaas is dit echter niet altijd genoeg om je gerust te stellen. Er zijn nieuwe technologieën die meer stoffen detecteren, dus mogelijk staat je nog wat te wachten.

IS EEN TEST OP PSILOCYBINE MOGELIJK (EN VOOR HOELANG?)

Is Een Test Op Psilocybine Mogelijk

In standaard drugstests zoekt men niet specifiek naar psilocybine en psilocine. Desalniettemin is detectie van deze alkaloïden mogelijk met minder gangbare testen. Dit zijn geavanceerde, maar ook dure tests. Daarom gebruikt men ze meestal uitsluitend in situaties waar het gebruik van paddo's door een persoon problematisch is.

Dus, hoelang na gebruik kun je positief getest worden? Gemiddeld zijn psilocybine en het metaboliet psilocine-O-glucuronide tot een week na oraal gebruik waarneembaar in de urine. Haartesten herkennen de stof tot 90 dagen na consumptie. Gelukkig gebruikt men deze tests zelden om het gebruik van hallucinogenen op te sporen.

PADDO'S EN DRUGSTESTS: WAAR MOET JE REKENING MEE HOUDEN?

Paddo's En Drugstests: Waar Moet Je Rekening Mee Houden

Tot dusver hebben we het over gemiddelden gehad. De detectie van metabolieten van paddo's in drugstests is echter onderhevig aan een aantal factoren. Variabelen zijn je genen en levensstijl, de dosis en frequentie.

Fysiologische variaties onder personen beïnvloeden mogelijk de dosis-responsrelatie. En als gevolg dus ook hoelang een bepaalde stof waarneembaar is in je systeem. Dit hangt met name af van je lengte, gewicht, leeftijd, of je rookt of alcohol gebruikt, de gezondheid van de nieren en de lever en of je een medische aandoening hebt.

Ook de gebruiksfrequentie en de ingenomen dosis beïnvloeden de detectie. Hoe meer paddo's je eet, hoe langer het duurt om de psychoactieve alkaloïden te verwerken. En hoe vaker je shrooms neemt, hoe langer je mogelijk eindigt met een positief testresultaat.

De conclusie is dat je over het algemeen in staat bent zorgeloos te trippen. Bij een standaard drugstest zoekt men niet naar resterende psilocybine in je systeem. Heb je echter te maken met testen voor het gebruik (of misbruik) van hallucinogenen, ga dan voorzichtig te werk. Las een pauze in van een aantal weken, totdat de testperiode verstreken is.