Magic Mushroom Lemon Tek: Voor Een Sterkere Trip

Gepubliceerd op:

Magic Mushroom Lemon Tek: Voor Een Sterkere Trip

Veel mensen willen sterkere trips ervaren. Gelukkig is het heel makkelijk om de sterkte van paddo's en magic truffels te verhogen. En je hebt er ook niets speciaals voor nodig. Laten we eens kijken!

Als je al het een en ander over paddo's hebt gelezen, ben je vast ook weleens vermeldingen van citroen of lemon tek tegengekomen. Het gerucht gaat namelijk dat het combineren van shrooms met citroensap de sleutel is tot een snellere en sterkere trip.

In dit artikel gaan we dieper in op de wetenschap achter lemon tek en laten we je zien hoe je het zelf kunt maken!

Hoe werkt lemon tek?

Hoe Werkt Lemon Tek?

Bij lemon tek gebruik je in feite alchemie om je eigen toverdrank te maken. Hierbij zorg je voor een simpele chemische omzetting die in een sterke psychedelische cocktail resulteert.

Bij lemon tek wordt psilocybine door zuur in psilocine omgezet. Hoewel mensen hier vaak vers citroensap voor gebruiken, kun je ook limoensap, sinaasappelsap of zelfs azijn gebruiken! Dat laatste raden we echter niet aan.

Het meest voorkomende psychoactieve stofje in gedroogde paddo's en magic truffels is psilocybine. Dit is te beschouwen als een prodrug. Nadat je psilocybine hebt ingenomen, wordt het door je maagzuur in psilocine omgezet. Vervolgens kan het worden opgenomen door je lichaam en bereikt het je hersenen, met als gevolg dat je high wordt. Maar waarom zou je dit proces niet uitbesteden?

Deze conversie kan namelijk ook buiten je lichaam plaatsvinden door vermalen paddo's onder te dompelen in citroensap (wat zuur is). Maar waarom zou je dat doen? Hoewel het omstreden is, zijn dit volgens de meeste mensen de voordelen ervan:

 • Het effect slaat sneller in
 • Sterkere effecten
 • 'Zuiverdere' high
 • Het kan een makkelijkere manier zijn om paddo's te gebruiken

Lemon tek vs. thee

Veel mensen maken ook graag thee van paddo's. Afhankelijk van hoe je het maakt, kan thee vergelijkbaar zijn met lemon tek, of juist heel anders. Wanneer je bijvoorbeeld citroensap toevoegt aan de thee, maak je in feite nog steeds een lemon tek: de conversie vindt in de thee plaats.

Thee biedt in ieder geval enkele voordelen en verschillen ten opzichte van een simpele lemon tek:

 • Je neemt de dosering per slok in plaats van in één keer
 • Thee kan de smaak maskeren
 • Doordat je de psilocybine uit de paddo's of magic truffels haalt en in het water laat trekken, hoef je de paddo's of truffles zelf niet te verorberen. Dat kan misselijkheid helpen voorkomen.

Als je echter de sterkst mogelijke trip wilt, is lemon tek de beste keuze.

Hoelang duurt het voordat een lemon tek inslaat?

Hoelang Duurt Het Voordat Een Lemon Tek Inslaat?

De snelheid waarmee de effecten van paddo's of magic truffels met lemon tek inslaan, is voor veel mensen een van de grootste pluspunten. Je hoeft niet te wachten tot de psilocybine in psilocine is omgezet. Daarom kan het effect veel sneller optreden dan wanneer je paddo's eet.

Het verschilt per persoon, maar het effect van een lemon tek op een lege maag treedt aanzienlijk sneller op dan wanneer je gewoon paddo's eet. Bovendien slaan de effecten veel harder in. Deze toegenomen sterkte komt door het feit dat de dosering onmiddellijk haar werk kan doen, in plaats van geleidelijk tijdens het verteren van de paddo's.

Hoelang werkt een lemon tek?

Ook dit is grotendeels op verhalen van anderen gebaseerd. Maar de psychedelische gemeenschap is groot, gastvrij en vaak behulpzaam. Je kunt dus genoeg verhalen vinden.

De algemene consensus is dat een lemon tek trip mogelijk iets minder lang duurt, vanwege de onmiddellijke stoot psilocine. Toch ligt het in werkelijkheid wat genuanceerder. Hoewel de algehele trip wat korter kan duren (maar dat hoeft niet), is het belangrijkste deel ervan niet korter. Het is zelfs goed mogelijk dat de periode dat je daadwerkelijk aan het trippen bent intenser is en iets langer duurt, en alleen het moment van inslaan en de nawerking minder lang duren.

Maar de beste manier om hierachter te komen, is door het zelf te proberen!

Hoe maak je een lemon tek?

Hoe Maak Je Een Lemon Tek?

Een lemon tek maken is eenvoudig, maar je hebt wel een aantal dingen nodig.

Benodigdheden voor een lemon tek

Hieronder een lijstje met wat je voor een lemon tek nodig hebt. Het meeste heb je misschien al in de keuken liggen!

 • Droge paddo's/magic truffels
 • Koffiemolen/mes
 • Borrelglas (of een ander glas)
 • Citroen(en) of iets anders wat zuur is

Stappen

 1. Vermaal je paddo's of truffles of snijd ze tot een fijn poeder. Maak ze zo fijn mogelijk. Je kunt hier een koffiemolen voor gebruiken.

 2. Doe het poeder in het borrelglas en giet er citroensap over.

 3. Laat het 20 minuten staan, maar niet langer dan dat. Wanneer het blauw begint te worden, is de psilocine aan het afbreken en moet je het onmiddellijk drinken als je het niet wilt verspillen!

 4. Vul het glas met water en meng goed (optioneel).

 5. Drink alles op wanneer je klaar bent om te trippen, met vermalen stukjes en al!

Werkt lemon tek ook met limoen?

Ja, zoals gezegd, werkt lemon tek met elke zure vloeistof. Citroenen zijn vaak de eerste keuze vanwege hun smaak en omdat ze heel zuur zijn. Voor een nog betere smaak, kun je bijvoorbeeld ook sinaasappelsap gebruiken. Wel is de conversie hierbij waarschijnlijk veel minder vanwege de lagere zuurgraad.

Het gebruik van citroen is in ieder geval een beproefde manier (vandaar de naam) en zeer populair. Dus tenzij je een specifieke reden hebt om deze vrucht te vermijden, is dit waarschijnlijk de beste optie.

Is lemon tek de moeite waard?

Is Lemon Tek De Moeite Waard?

Als je een goede lemon tek maakt, is het zeker de moeite waard. Met 'goed' bedoelen we dat je de paddo's fijn genoeg maalt en zorgt dat het drankje niet blauw wordt. Hoe kleiner de stukjes, des te hoger de oppervlakte-volumeverhouding en hoe beter de conversie. Lemon tek werkt daarom ook niet met hele paddo's.

Wat de effecten betreft, biedt lemon tek duidelijk voordelen. Maar deze voordelen kunnen ook nadelig uitpakken. Dat geldt met name als je nog niet veel ervaring met paddo's of magic truffels hebt. Sterkere effecten en een krachtigere trip klinken misschien geweldig, maar paddo's kunnen sowieso al behoorlijk sterk zijn. Wees dus voorzichtig, zeker als je nog een beginner bent.

Hoewel het slechts anekdotisch bewijs betreft, kan de zuiverdere high van een lemon tek erop wijzen dat psilocine een iets andere ervaring levert dan psilocybine, en misschien zelfs een betere. Maar uiteindelijk is het aan jou om dat te beoordelen.