Top 10 Films Om Te Kijken Tijdens Het Trippen

Gepubliceerd op:

Top 10 Films Om Te Kijken Tijdens Het Trippen

Hier is onze top 10 van beste films om te kijken terwijl je tript. Van drama's tot komedies en griezelige tekenfilms, dit is een lijst vol met droomachtige (en soms verontrustende) cinema. Veel plezier!

Trippen is een prachtige belevenis die alledaagse activiteiten nieuw leven inblaast. En hoewel we vaak aanraden om eropuit te gaan en de natuur op te zoeken tijdens het trippen, wil je soms ook gewoon chillen en onderuithangend van iets tofs genieten. Daarom vind je hieronder een lijst met tien fantastische films om tijdens het trippen te bekijken.

WAT ZIJN DE BESTE FILMS VOOR TIJDENS HET TRIPPEN?

Wat Zijn De Beste Films Voor Tijdens Het Trippen?

Natuurlijk zijn er veel meer dan tien goede films om te kijken tijdens het trippen, maar hier zijn enkele van onze favorieten. In plaats van te kiezen voor klassieke 'drug'-films, zoals stonerkomedies, hebben we voor films gekozen die variëren van uitdagend en doordacht tot artistiek en mooi. Lees snel verder om ze te ontdekken!

10. WAKING LIFE

Waking Life zal parallel lopen met veel gedachten en vragen die je krijgt tijdens het trippen en is in die zin de perfecte partner. De hoofdpersoon beweegt zich door verschillende droomachtige realiteiten, waarin hij personages ontmoet met wie hij filosofische vragen bespreekt. Van de zin van het leven tot de aard van de werkelijkheid, het bewustzijn, dromen en lucide dromen, diverse onderwerpen komen aan bod in Waking Life.

Als je op zoek bent naar een externe representatie van je trippende geest, is Waking Life een echte aanrader!

9. WHO FRAMED ROGER RABBIT

Onwerkelijk, grappig, vreemd genoeg troostend en toch een beetje griezelig; Who Framed Roger Rabbit is een absolute klassieker. Het is een visueel feest, een mengeling van liveaction en animatie, dat je trippende brein het beste van beide biedt.

De film speelt zich af in het Hollywood van de jaren 40 en grenst aan een misdaadthriller. In een wereld waarin stripfiguren en mensen naast elkaar leven, moet een privé detective de waarheid achter de moord op de eigenaar van Acme Corps zien te ontdekken om te bewijzen dat Roger Rabbit onschuldig is. Wat zal hij vinden?

8. MULHOLLAND DRIVE

Voordat je overweegt deze film te kijken, moet je weten dat sommige mensen hem behoorlijk verontrustend vinden. Als je nog nooit een film van David Lynch hebt gezien en de algemene sfeer niet kent, kun je er misschien eerst beter eentje nuchter kijken.

Als je echter weet wat je kunt verwachten en het je aanspreekt, zal deze complexe, duistere en mysterieuze film je geest echt op hol laten slaan. Zelfs als je nuchter bent, is het bijna onmogelijk om te begrijpen wat er gebeurt, dus de film is een bevredigende uitdaging voor de trippende geest. Mulholland Drive speelt zich af in het Hollywood van de 20e eeuw en volgt de poging van een vrouw om het in de filmindustrie te maken. Maar vanaf dat moment verloopt niets meer zoals je verwacht!

7. BEING JOHN MALKOVICH

Being John Malkovich is een grappige, vreemde en fascinerende film die over tijd, ruimte en waanzin gaat. John Malkovich (gespeeld door acteur John Malkovich) is niet het autobiografische verhaal dat je zou verwachten, tenzij John stiekem door iemand anders wordt bestuurd!

In de film vindt een poppenspeler een portaal in een kantoorgebouw, waardoor hij rechtstreeks toegang krijgt tot de geest van John Malkovich, en er misschien zelfs de controle over kan nemen. Maar kiest de poppenspeler ervoor om zijn geheim te bewaren of laat hij het aan de wereld zien? En wat gebeurt er als meer dan één geest strijdt om de controle over één lichaam? Je zult de film moeten zien om erachter te komen.

6. BIRDMAN

Birdman, een visueel en auditief genot, is deels een zintuiglijk wonder en deels een studie van film, literatuur en theater. Het verhaal draait om een aan lager wal geraakte, alcoholverslaafde acteur, die probeert zijn plaats in de acteerwereld te vinden. Deze beschrijving is echter niet meer dan een tipje van de sluier. Door te spelen met concepten van cinema en eindeloos te verwijzen naar literatuur, van Shakespeare tot Carver, valt er heel wat te ontrafelen.

Het verbluffende sound design, en een hoogst originele vertolking van de monoloog 'tomorrow, and tomorrow and tomorrow' van Shakespeare (Macbeth), maakt Birdman een uitmuntend stukje cinema en een genot voor de tripper!

5. WILLY WONKA AND THE CHOCOLATE FACTORY (1971)

Je hebt wat gemist als je Willy Wonka and the Chocolate Factory nog niet hebt gezien. Maar als je hem wel gezien hebt, begrijp je vast wel waarom hij op deze lijst staat. De surrealistische, speelse versie uit 1971 is een van de beste films om tijdens het trippen te bekijken. Gebaseerd op het originele verhaal van Roald Dahl, is het een film die leeftijdsgroepen overstijgt en waar iedereen dus van kan genieten.

Je hoeft niet te trippen voor de complete ervaring, maar de film leent zich zeker voor een beetje psychedelica. Probeer alleen niet van de Oompa Loompa's te schrikken.

4. VICTORIA

Victoria is een masterclass in cinematografie en acteren. De film bestaat uit één shot, wat cruciaal is voor het realisme van het verhaal en verre van een gimmick is. Als spannende, dramatische en hartverscheurende films is dit een van de intensere films om te kijken tijdens het trippen. Dus als je een chille avond hebt gepland, sla deze dan voorlopig maar even over!

De film speelt zich af in Berlijn en volgt het hoofdpersonage, Victoria, vanaf het moment dat ze een groep vrienden ontmoet tot aan de verwoestende ontknoping. Je zult merken dat je werkelijk aan het puntje van je stoel zit en geen moment weg kunt kijken. Zorg er alleen wel voor dat je daarna een rustige activiteit doet.

3. JOKER

Joker, met Joaquin Phoenix in de hoofdrol, is het verhaal over de oorsprong van de aartsvijand van Batman, de Joker. Maar vergis je niet, dit is in geen geval een traditionele superheldenfilm. Er wordt slechts af en toe naar de wereld van Batman verwezen. Voor de rest is het een grimmig verhaal, dat vertelt hoe geestesziekte en sociale ontbering iemand tot gruwelijke daden kunnen aanzetten.

Maar waarom staat de film dan op deze lijst? Nou, hij is visueel prachtig. De noirstijl van stripboeken van vroeger wordt bijna perfect vastgelegd, en dat vertaald naar een heldere, moderne cinematografie. Duistere, broeierige muziek, grimmige beelden en uitzonderlijk acteerwerk houden deze film draaiende en creëren een onmiskenbaar krachtige sfeer.

2. FANTASIA (1940)

Fantasia is ongetwijfeld een van de beste films om naar te kijken tijdens het trippen en had makkelijk op de eerste plaats kunnen staan. Het is in principe een lange muziekvideo met een orkestrale uitvoering. Met klassieke personages, zoals Mickey Mouse, neemt Fantasia je als kijker mee naar een vreemde, mysterieuze wereld.

Maar denk niet dat het een kinderfilm is, alleen omdat er Disney-figuren in voorkomen. Fantasia is zoveel meer! Op sommige momenten wordt het zo surrealistisch dat het bijna aan sinister grenst. Van alle films op deze lijst is de kans bij Fantasia misschien wel het grootst dat je erin verdwaalt. Verwacht een ware droomtoestand!

1. ALICE IN WONDERLAND (1951)

Het verhaal van Alice in Wonderland is zo trippy dat er een eindeloos debat gaande is over de vraag of hallucinogenen al dan niet de inspiratiebron waren. Van alle vertolkingen door de jaren heen is de animatiefilm uit 1951 misschien wel de beste in het verbeelden van de vreemdheid van het boek (ook zeker de moeite waard om te lezen). Als een representatie van de trippende geest, is het moeilijk om iets beters te vinden dan Alice In Wonderland!

Mocht je de film nog nooit gezien hebben; sommige dingen in de film kunnen behoorlijk verontrustend zijn. Veel personages zijn gek, en slechts enkele zijn echt aardig. Desalniettemin zal de film tot interessante gedachten leiden!

BEREID JE VOOR OP EEN WILDE RIT

Bereid Je Voor Op Een Wilde Rit

Dat was het dan, onze top 10 films om te kijken tijdens het trippen.

Films kijken terwijl je hallucinogene middelen hebt gebruikt, zoals paddo's, is een meeslepende ervaring, dus geef je eraan over! Sluit indien mogelijk speakers aan en bekijk de film op een groter scherm, want hoe meer zintuiglijke stimulatie, hoe beter. Leun achterover, ontspan, en geniet!