Blue Honey: Wat is het en hoe maak je het?

Gepubliceerd op:
Categorieën : Default

Blue Honey: Wat is het en hoe maak je het?

Zodra je je paddo's of truffels hebt geoogst, is de volgende belangrijke stap de voorbereiding op langdurig bewaren, als je tenminste graag ziet dat je voorraad een tijdje meegaat. Het maken van Blue Honey is een fantastische manier om de levensduur van je kostbare oogst te verlengen en daarnaast zal dit mengsel ontzettend lekker smaken.

Paddo's behoren absoluut niet tot de partydrugs of andere stoffen die achteloos worden gebruikt, zoals bijvoorbeeld cannabis. Om deze reden is het belangrijk de correcte methoden aan te houden voor het drogen en bewaren om beschadiging te voorkomen en ze niet oneetbaar worden. Een fenomenale methode heeft de naam "Blue Honey" gekregen.

Zoals de naam al suggereert, heb je voor deze methode een zeer interessante stof nodig, namelijk honing, om je kostbare schat veilig en beveiligd te houden tot jij besluit dat het tijd is je buit te consumeren. Het algemene idee hier is dat je vloeibare honing over je paddo's giet en ze een aantal maanden in een container bewaart. De stoffen van de paddo's zullen uiteindelijk in de honing lekken, waardoor de honing blauw kleurt, waar uiteraard ook de naam van dit brouwsel vandaan komt.

Voordat we verder gaan, even een kleine waarschuwing. Sommige mensen kunnen allergisch zijn voor honing en ander producten die van bijen afkomstig zijn. Het is belangrijk te ontdekken hoe je reageert op honing, voordat je besluit Blue Honey te maken en in te nemen.

WAAROM HONING?

Honing wordt al duizenden jaren gebruikt om voedsel te kunnen bewaren. Dit komt vanwege de grote hoeveelheden suiker die in de stof te vinden is. Deze suikers, monosacchariden, fructose en glucose, verwijderen water uit bacteriën of gistcellen die anders de honing zouden kunnen besmetten. Dit proces wordt osmose genoemd: Het onttrekken van water en het uitdrogen van een product. De hoge concentratie suiker is de reden dat honing best een bijzondere voedingsbron is; het zal letterlijk nooit bederven of fermenteren, mits je het goed afgesloten hebt. Honing kan duizenden jaren worden bewaard. Nu snap je natuurlijk best waarom honing zo'n geweldig en beproefd product is om je paddo's veilig te bewaren.

DE INGREDIËNTEN

Je hoeft niet gestudeerd te hebben om Blue Honey te maken; je hebt maar weinig ingrediënten nodig om in een handomdraai een fantastisch en effectief eindproduct te fabriceren. Hier is een lijst met de ingrediënten en andere benodigdheden om Blue Honey te produceren:

Kurkdroge psilocybine paddo's of truffels: Het is belangrijk dat je psychoactieve materiaal absoluut droog is, zodat er geen overtollig water in je honing terechtkomt. Dit kan worden bereikt door je paddo's of truffels op een blad te drogen in een warme vensterbank of bij de kachel. Hierna is het nodig een droogmiddel te gebruiken om al het resterende vocht uit je materiaal te onttrekken.

Vloeibare honing: Het is belangrijk vloeibare en dunne honing te kiezen in plaats van een gekristalliseerde versie. Dit werkt gewoon een stuk gemakkelijker. Het type honing dat door de bijen wordt geproduceerd, wordt beïnvloed door de beschikbare bloemen. Bloemen uit de tuin stellen de bijen over het algemeen in staat heldere, vloeibare honing te produceren.

Luchtdicht bakje: Een glazen pot met een volledig afsluitbaar deksel is hier het beste voor.

Schaar: Hiermee kan je je paddo's of truffels in kleine stukjes knippen zodat je meer materiaal in de pot krijgt. Je kan ook een handmolen of een elektrische molen gebruiken om je materiaal te verwerken tot een kleiner en meer handelbaar formaat.

HET RECEPT

Allereerst begin je met het kleinmaken van je truffels of paddo's, zodat je de meest geconcentreerde honing kan maken. Gebruik je schaar om je product fijn te knippen en gooi ze vervolgens in een keukenmachine als je er eentje beschikbaar hebt.

De volgende stap bestaat uit het mengen van je materiaal met de honing. Dit kan worden gedaan door de honing en je paddo's in een kom te gieten en dit mengsel zorgvuldig te vermengen. Eenmaal gemengd, giet je het geheel over in je glazen pot. Een gemakkelijker en minder rommelig alternatief is de paddo's of truffels in de glazen pot stoppen en er voorzichtig honing aan toe te voegen. Als je laagjes maakt, kan er een betere mix ontstaan. Begin met een laagje paddo's, dan een laagje honing en herhaal dit tot de pot gevuld is.

De pot kan nu worden afgesloten. Het is verstandig je Blue Honey mengsel op een koele en donkere plaats te bewaren om eventuele afbraak van je product te voorkomen. Nu heb je alleen nog geduld nodig. Laat je Blue Honey tot 4 maanden staan. Controleer je mengsel regelmatig, schud het even door en controleer of het deksel nog goed afgesloten is voor het schudden. Na een tijdje zal de honing geïnfuseerd zijn met psychedelische zaligheid!