Blue Honey: Wat Is Het En Hoe Maak Je Het?

Gepubliceerd op:
Categorieën : Default

Blue Honey: Wat Is Het En Hoe Maak Je Het?

Blue honey is geweldig; het smaakt heerlijk en stuurt je op een psychedelisch avontuur! Wie wil dat niet? Ontdek hoe en waarom je paddohoning moet maken en op welke manieren je er het beste van kunt genieten.

Paddo's zijn waanzinnig. Maar het kauwen en doorslikken ervan is een ervaring op zich. Het gebruik van paddo's is altijd de moeite waard, maar een mondvol droge, muffe stelen en hoedjes kan best een uitdagende start van een verder fantastische ervaring zijn.

Hoe kun je het eten van paddo's een beetje prettiger maken? Er bestaan meerdere opties (denk aan de bekende lemon tek), maar vandaag zoomen we in op blue honey. Dit is een mooie en effectieve manier om paddo's te bewaren en te eten. Blue honey is veel meer dan een psychoactieve hype: deze kleurrijke en veelzijdige methode om psilocybine te gebruiken, wordt door psychonauten over de hele wereld omarmd.

Ontdek hier hoe je paddohoning maakt en hoe je het kunt gebruiken!

WAT IS BLUE HONEY?

WAT IS BLUE HONEY?

Blue honey, ook wel paddohoning genoemd, is honing die met de psychedelische eigenschappen van psilocybine doordrenkt is. Hoewel het vaak een blauwe kleur krijgt, is niet dit altijd het geval.

Gelukkig is paddohoning makkelijk te maken. Daarnaast heb je een betrouwbare (en smakelijke) oplossing om je voorraad psilocybine langer vers te houden!

WAAR KOMT DE NAAM BLUE HONEY VANDAAN?

Als je honing met psilocybine verrijkt, kleurt het meestal (gedeeltelijk) blauw. Maar waarom gebeurt dit? We weten niet precies hoe de blauwe plekken op paddenstoelen met Psilocybe ontstaan. De leidende theorie stelt dat psilocine (de verbinding waar psilocybine in verandert om een psychedelisch effect te genereren) blauw verkleurt wanneer het oxideert. Hoewel het er cool uitziet, betekent dit ook dat hoe blauwer je blue honey is, hoe minder psychoactief het kan zijn.

Als je ooit paddo's hebt gekweekt, heb je waarschijnlijk gemerkt dat ze blauwe plekken krijgen als je ze snijdt of aanraakt. Lemon tek of paddothee kan na een tijdje ook een levendige blauwe tint krijgen. Hoe groter de blootstelling aan zuurstof, hoe blauwer deze drankjes worden.

Deze reactie geeft meestal aan dat de potentie van je paddo’s achteruitgaat. In het geval van honing hoef je je niet al te veel zorgen te maken over een beetje blauw, omdat het grootste deel van de psilocine waarschijnlijk intact blijft. Probeer het echter nooit blauwer te maken dan het van nature wordt!

HOE MAAK JE BLUE HONEY?

HOE MAAK JE BLUE HONEY?

Alles bij elkaar genomen, is blue honey vrij makkelijk te maken. Het lastigste deel is voldoende paddo's in handen te krijgen. Maar zodra je ze hebt, kun je beginnen!

BENODIGDHEDEN

  • Gedroogde paddo's (de hoeveelheid hangt af van je voorraad en voorkeuren)
  • Luchtdichte glazen pot
  • Scherp mes of koffiemolen
  • Honing (elke vorm van honing is prima, maar het is makkelijker om paddo's in vloeibare honing te mengen)

INSTRUCTIES

  1. Snijd of maal je gedroogde paddo's tot een fijn poeder. Hoe fijner het poeder, hoe groter de verhouding tussen oppervlakte en volume. Dit maakt het gemakkelijker om de psilocybine in de honing te extraheren.
  2. Nu kun je beginnen met het maken van laagjes in je luchtdichte pot. Maak eerst een laag paddenstoelenpoeder en giet er honing over. Herhaal dit proces totdat de pot vol zit. Het spreekt voor zich dat hoe meer paddo's je toevoegt, hoe sterker het eindproduct wordt. Je kunt ook alle honing en de vermalen paddo's eerst in een kom mengen en vervolgens in een luchtdichte pot gieten.
  3. Sluit de pot af en bewaar op een koele, donkere plek. Licht, warmte en zuurstof kunnen psilocybine afbreken.
  4. Laat de honing minimaal een maand staan. Hoe langer je paddohoning laat trekken, hoe sterker de infusie. Dit is echter niet altijd gegarandeerd.
  5. Eet en geniet!

HOE GEBRUIK JE BLUE HONEY?

Hoe Gebruik Je Blue Honey?

Met blue honey heb je een behoorlijk veelzijdige manier om paddo's te consumeren. Je kunt er een volledige trip mee opwekken, maar het is ook ideaal voor microdosing. Is de smaak van magic mushrooms een probleem voor je? Dan is het goed om te weten dat blue honey een veel aangenamere smaak en textuur heeft.

Je kunt paddohoning op verschillende manieren benutten. Je kunt het op een boterham smeren, maar je kunt het ook direct van de lepel likken. We moeten hier wel vermelden dat voedsel de effecten van psilocybine aanzienlijk vermindert. Als je andere voedingsmiddelen naast je psychoactieve honing eet, kun je een lichtere trip ervaren, al is dat niet voor iedereen een nadeel.

Als alternatief voor een 'bakkie troost' kun je de honing ook in een kopje thee of warme melk oplossen. Voeg het nooit direct toe aan kokend water, aangezien psilocybine op een temperatuur van ongeveer 72°C begint af te breken. Laat je warme drankje dus enkele minuten afkoelen voordat je de honing toevoegt.

HOE DOSEER BLUE HONEY?

Bij het doseren van paddohoning komt veel giswerk kijken. In principe kun je min of meer berekenen wat de hoeveelheid paddo's per gram honing is. De kans is echter klein dat je poeder gelijkmatig door de honing wordt verdeeld. Je berekening is dus nooit 100% nauwkeurig.

Het is daarom beter de eerste paar keer met een lage dosis te beginnen. Als je de honing voor het eerst eet, begin dan met een theelepeltje en kijk hoe je je voelt. Als je naar de maan gelanceerd wordt, weet je dat het erg krachtig is. Als je slechts een lichte buzz ervaart, weet je dat je iets meer kunt nemen. Wanneer je het eenmaal geprobeerd hebt, voel je snel al beter aan hoe je jouw honing het beste kunt doseren.

BLUE HONEY EN MICRODOSING

Is microdosing jouw ding? Dan is paddohoning een effectieve en heerlijke optie!

We hebben al aangestipt dat het vaststellen van de dosering wat lastig kan zijn. Dat maakt het wellicht niet de beste optie als je op heel lage of zeer specifieke niveaus microdoseert. Maar als je wat kunt experimenteren om te bepalen hoeveel honing jouw ideale microdosis is, heb je een heel smakelijke manier om je normale dosis psilocybine binnen te krijgen.

HOELANG IS BLUE HONEY HOUDBAAR?

Hoelang Is Blue Honey Houdbaar?

De lange houdbaarheid is eigenlijk een van de belangrijkste redenen om blue honey te maken. Liefhebbers beweren dat als je eenmaal paddohoning hebt gemaakt, je deze jarenlang kunt bewaren zonder dat het aan sterkte verliest.

Honing is antiseptisch en ontwikkelt geen schimmel en hetzelfde geldt voor enige toegevoegde ingrediënten. Zodra de psilocybine eenmaal in je honing zit, is het veilig en beschermd. Bovendien werkt de honing als een soort schild tegen zuurstof (samen met je luchtdichte voorraadpot). Zolang je je honing op een koele, donkere plek bewaart, zullen de meeste factoren die de sterkte van magic mushrooms verminderen, geen invloed meer hebben op je blue honey.

In theorie kun je je paddohoning oneindig lang bewaren.

IS BLUE HONEY DE MOEITE WAARD?

IS BLUE HONEY DE MOEITE WAARD?

Alleen jijzelf kan deze vraag beantwoorden. Het maken van blue honey kan heel leuk zijn en mogelijk is het veel meer dan slechts een hype. Toch is het verstandig rekening te houden met een aantal factoren voordat je de keuken in duikt om geïnfuseerde honing te maken.

Zorg er allereerst voor dat je genoeg paddo’s hebt om een behoorlijk geconcentreerd eindproduct te produceren. Als je slechts een handjevol paddo's aan een volle pot honing toevoegt, zul je waarschijnlijk nauwelijks effect ervaren. Zorg dus voor een degelijke voorraad. Als je slechts een relatief kleine hoeveelheid kunt bemachtigen, is het misschien beter om er gewoon thee of lemon tek van te maken. Bedenk ook dat als je al je paddo’s opmaakt om blue honey te maken, dit de enige manier is om van je magic mushrooms te genieten. Dit is natuurlijk niet per se een slechte zaak, maar wel iets om over na te denken.

Lijkt blue honey je wel wat en heb je genoeg paddo’s? Dan is het maken van psychedelische honing zeker de moeite waard. Je kunt de honing ongelooflijk lang bewaren en je hebt een leuke en lekkere manier om paddo's te nemen. De dagen van kurkdroge stelen en doppen in je mond zijn voorbij! Ook als je van microdosing houdt, is blue honey uitermate geschikt.

Het maken en innemen van paddohoning is gemakkelijk en effectief. Doe je huiswerk, heb wat geduld en je raakt zeker niet teleurgesteld!