Een Gids Over 4 Populaire Psilocybine Paddenstoelen En De Effecten Ervan

Gepubliceerd op:

Een Gids Over 4 Populaire Psilocybine Paddenstoelen En De Effecten Ervan

Psilocybine is een krachtige psychoactieve verbinding die visuele hallucinaties en diepzinnige zelfreflectie kan opwekken. Dit zijn de 4 meest voorkomende paddosoorten.

Paddo's worden in verschillende culturen al duizenden jaren gebruikt vanwege de bewustzijnsverruimende effecten. Ze worden tot op de dag van vandaag geconsumeerd voor het opwekken van een psychedelische trip en het bevorderen van psychologische healing. Omdat ze illegaal zijn, worden deze paddenstoelsoorten nog steeds gebrandmerkt. Onderzoek begint er echter op te wijzen dat ze ingezet kunnen worden voor het behandelen van verslavingsproblematiek, trauma's en andere akelige psychische gezondheidsproblemen.

Paddo's behoren tot een ruime categorie van meer dan 180 psychoactieve paddenstoelen. Het belangrijkste werkzame bestanddeel, psilocybine (en de actieve metaboliet psilocine), veroorzaakt visuele effecten, synesthesie, verandering van de tijdsbeleving en emotionele veranderingen.

Hier volgen een paar soorten die populair zijn of veel voorkomen. Ze hebben allemaal verschillende sterktes, chemische ratio's en psychoactieve effecten.

 

PSILOCYBE CUBENSIS

Psilocybe cubensis

Psilocybe cubensis is een populaire paddosoort wat betreft het gebruik en het kweken ervan. De soort is te herkennen aan onder meer donkerpaarse en grijze lamellen.

Psilocybe cubensis bevat ongeveer 0,63% psilocybine, 0,6% psilocine en 0,25% baeocystine - een psychoactieve analogie van psilocybine. Deze concentraties worden als gemiddeld beschouwd en daardoor is de paddosoort zo populair geworden. Als je er een kleine dosis van gebruikt, word je niet snel overweldigd, maar beleef je wel een indrukwekkende ervaring. Voor de eerste keer keer raden we een dosis van 1-1,5g gedroogde paddo's aan. De effecten beginnen na ongeveer 1 uur en bestaan uit onder meer visuele verwringingen en spirituele gedachten.

 

PSILOCYBE TAMPANENSIS

Psilocybe tampanensis

Psilocybe tampanensis is een paddo die zelden in het wild aangetroffen wordt. De vruchtlichamen van deze fungus zijn geel en bruin van kleur, de hoedjes zijn bolvormig en de steeltjes dun. Deze paddosoort bestaat ook uit een sclerotium, de ondergrondse zwam die ook wel de Philosopher's Stone genoemd wordt. Het sclerotium is een massa van schimmeldraden, wat lijkt op een truffel.

Psilocybe tampanensis bevat een gemiddelde hoeveelheid van 0,68% psilocybine en 0,32% psilocine. Mycologen hebben echter vastgesteld dat de gedroogde vruchtlichamen tot wel 1% psilocybine en psilocine kunnen bevatten. De effecten van deze soort worden doorgaans beschreven als introspectief; gebruikers gaan op een innerlijke reis. Bovendien krijgt je artistieke creativiteit er een oppepper van.

 

PSILOCYBE SEMILANCEATA

Psilocybe semilanceata

Psilocybe semilanceata is de wetenschappelijke naam voor het puntig kaalkopje, ook wel Liberty Cap of psilo genoemd. Het is een van de meest voorkomende paddo's in de vrije natuur. Bovendien is het een van de krachtigste. De vruchtlichamen hebben een kenmerkend kegelvormig tot klokvormig hoedje met een ontluikend puntje in het midden. Ze zien er als ze jong zijn bruin en geel uit en worden bleker van kleur naarmate ze ouder worden. Deze paddosoort wordt het meest aangetroffen in grasgebieden waar het leeft van rottende graswortels.

Psilocybe semilanceata bevat gemiddeld 0,98% psilocybine, maar dat kan oplopen tot 2,37%. En dat is de hoogste concentratie van de hallucinogene verbinding die ooit in een paddo is aangetroffen. Psilocybe semilanceata veroorzaakt krachtige visuele hallucinaties.

 

PSILOCYBE BAEOCYSTIS

Psilocybe baeocystis

Psilocybe baeocystis wordt vaak aangetroffen op versnipperd boomschors, houtsnippers, veenmos en coniferencompost. De vruchtlichamen zijn te herkennen aan het hoedje met een diameter van 1,5-5,5cm dat er kegelvormig tot bolvormig uit kan zien.

Psilocybe baeocystis bevat 0,15%-0,85% psilocybine, 0,59% psilocine en 0,1% baeocystine. Deze paddosoort is bekend vanwege de kleurrijke visuele effecten en een plezierig gevoel. Zoals alle psychedelica kan de soort echter ook wel eens een bad trip tot gevolg hebben.