Coole Video: De werking van Magic Truffels op de hersenen

Gepubliceerd op:
Categorieën : Default

Coole Video: De werking van Magic Truffels op de hersenen

De psychedelische stof maakt nieuwe verbindingen in de hersenen mogelijk, waarbij een sensorische stimulatie ontstaat die kan variëren van visuele en auditieve sensaties tot mystieke en inzichtelijke gevoelens. Activatie van diverse gebieden van de hersenen zorgt voor een ervaring van een verruimd bewustzijn.

Mensen gebruiken de psychedelische of "magic mushroom" al meer dan 9000 jaar en ook tegenwoordig worden deze paddo's gebruikt als recreatieve drug. Maar wat is de invloed op de werking van de hersenen?

ASAP Science heeft deze verhelderende video uitgebracht om de wetenschap achter Psilocybine, de psychedelische verbinding, uit te leggen. Dit is het belangrijkste psychoactieve ingrediënt in Magic mushrooms of Truffels. Na het innemen, zetten onze lichamen de Psilocybine om in het actieve ingrediënt Psilocine.

Psilocine voorkomt de heropname van serotonine in de hersenen, wat betekent dat er meer beschikbaar is om te worden opgepikt door de neurotransmitters. Psilocine kan ook receptoren stimuleren op dezelfde manier als serotonine, omdat de chemische structuur overeenkomt. Dit zorgt voor een uitvergrote stimulatie, waardoor je dingen ziet en waarneemt zonder stimulus, ook wel bekend als hallucinatie. De psychedelische stof zorgt voor nieuwe verbindingen in de hersenen, waardoor een sensorische stimulatie ontstaat die kan variëren van visuele en auditieve sensaties tot mystieke en inzichtelijke gevoelens. De activatie van diverse gebieden in de hersenen zorgt voor een ervaring van een verruimd bewustzijn.

ASAP concludeert door uit te leggen hoe de meeste mensen, die Psilocybine hebben gebruikt, een verhoogd gevoel van tevredenheid en welzijn in hun levens ervaren. Paddo's zijn niet verslavend en veroorzaken weinig toxiciteit voor andere orgaansystemen. In een Brits onderzoek is ontdekt dat paddo's en truffels de minste hoeveelheid schade veroorzaken op de gebruiker zelf en anderen, vergeleken met andere recreatieve drugs.