Eerste Tests Op Mensen: Paddo’s Verslaan Mogelijk Depressie

Gepubliceerd op:
Categorieën : Default

Eerste Tests Op Mensen: Paddo’s Verslaan Mogelijk Depressie

Paddo’s, een icoon van de swinging jaren ’60, werden eens beschouwd als de drug voor hippies en zorgeloze geesten. Nieuw onderzoek toont echter dat psilocybine effectief gebruikt werd om vrijwilligers te genezen van langdurige depressie waar voorgeschreven medicijnen niet effectief bleken te zijn.

Een recent onderzoek maakt mogelijk de weg vrij voor een ongekende verandering in de manier waarop we depressie behandelen. Het onderzoek ontdekte dat het gebruik van psilocybine, een psychoactieve substantie die gevonden wordt in paddenstoelen, langdurige depressie helpt te genezen. 12 vrijwilligers kregen twee gecontroleerde dosissen psilocybine en werden vervolgens gevraagd om in de daaropvolgende weken een vragenlijst in de vullen. De vragenlijst focuste op het observeren van symptomen van depressies en gaf elke vrijwilliger een depressieratingscore.

Acht van de twaalf vrijwilligers toonde slechts 1 week na de behandeling al significant verbeterde depressieratingscores. Aan het eind van de observatieperiode van drie maanden gaven 5 van de 12 vrijwilligers aan van hun depressie verlost te zijn. Deze resultaten lijken iets te hebben bereikt wat voorgeschreven medicatie al jaren probeert. Als je overweegt dat psilocybine minder hevige bijeffecten heeft dan voorgeschreven medicatie – zou Moeder Natuur dan uiteindelijk toch de sleutel kunnen zijn tot het verslaan van depressie?

Voordat de drang om naar de tuin te gaan en paddenstoelen te plukken te groot wordt, is het de moeite waard om de details van het onderzoek te bekijken. Alhoewel het niet te ontkennen is hoe de vrijwilligers zich na het onderzoek voelden, wezen de onderzoekers wel op de schaal van het onderzoek. 12 vrijwilligers in totaal komt niet in de buurt van de hoeveelheid die nodig is om een concrete hypothese vast te stellen. Vanwege de manier waarop psilocybine gebruikers beïnvloedt en vanwege de complexiteit van het menselijk brein zou een significant groter onderzoek nodig zijn. Laat ons echter kijken naar de positieve gevolgen van de studie. Dit soort onderzoek kenmerkt een duidelijke verandering in de perceptie van psilocybine.

Article

Deze studie is uitgevoerd door onderzoekers van Imperial College London, South London, en Maudsley NHS Trust, King's College London, het Royal London Hospital, en de Beckley Foundation. Het is uitgevoerd met een steekproef van 12 vrijwilligers, afgeleid van de oorspronkelijke 72, nadat de overige 60 vrijwilligers niet aan de onderzoekscriteria voldeden. De criteria waren dat de vrijwilligers last hadden van langdurige depressies en niet op voorgaande behandelingen hadden gereageerd. Met een tussentijd van twee weken werden twee dosissen psilocybine toegediend. De eerste was een kleinere dosis om de vrijwilligers op mogelijke negatieve effecten te onderzoeken, de tweede was significant sterker. Bij een aantal van de vrijwilligers werden echter bijwerkingen gerapporteerd: voornamelijk misselijkheid en hoofdpijn. Deze verdwenen snel en bleven niet aanhouden zoals de langdurige bijeffecten waar patiënten die voorgeschreven medicijnen gebruiken soms last van hebben.

Psilocybine werd gebruikt omdat het zich net als de meeste antidepressiva richt op de serotoninereceptoren in het brein. Professor David Nutt, coauteur van het onderzoek, beschreef het verschil in de chemische structuur van paddenstoelen als “heel anders dan huidige voorgeschreven antidepressiva en in staat om veel sneller te acteren”. De onderzoekers concludeerden dat deze studie “de veiligheid en doeltreffendheid van psilocybine bij behandelingsresistente depressie” ondersteunt en “verder onderzoek stimuleert”.

Gerapporteerde effecten van psilocybine waren extreem positief, maar enigszins kortdurend. De waarschuwing bij deze bemoedigende gegevens was een toenemende depressiescore. Hoe langer de laatste dosis psilocybine geleden was, hoe meer de score van de vrijwilligers begon toe te nemen. Dit was niet het geval bij alle vrijwilligers, maar van de oorspronkelijke 12 participanten rapporteerden slechts 5 dat ze na de onderzoeksperiode van drie maanden vrij waren van symptomen geassocieerd met depressie.

De aanvankelijke bevindingen van deze studie wijzen ons zonder twijfel in een richting die voorheen nog niet werd overwogen. Zou psilocybine gebruikt kunnen worden om depressie te behandelen, iets wat in feite ’s werelds grootst invaliditeit is? Het is enigszins de schuld van de stigma’s en stereotypen geassocieerd met trippen op paddo’s dat ervoor heeft gezorgd dat het zo lang heeft geduurd voordat dit werd onderzocht. Dat, en de bestuurlijke hindernis van classificatie. Goedkeuring van het Britse Home Office was nodig voordat de onderzoekers toestemming hadden om deze studie uit te voeren, aangezien paddenstoelen die psilocybine bevatten nog steeds worden beschouwd als A-drugs. Het is in elk geval een positieve stap richting een natuurlijkere poging om de symptomen van depressies te verlichten en zal zonder twijfel goed nieuws zijn voor mensen zoals de vrijwilligers die tot voor kort niet reageerden op huidige behandelingen.