Je Voorbereiden Op Een Magic Truffel-Trip

Gepubliceerd op:
Categorieën : Default

Je Voorbereiden Op Een Magic Truffel-Trip

Ergens zonder adequate voorbereiding in duiken geeft nooit helemaal het gewenste resultaat. Hetzelfde principe geldt voor de psychedelische ervaring. Als je de optimale ervaring wil, investeer dan tijd, voorbereiding en detail om de kansen van dit fenomeen te vergroten.

Psilocybine “magic” mushrooms worden al duizenden jaren over de hele wereld geconsumeerd en worden vandaag de dag nog steeds in traditionele, recreatieve en ook therapeutische settings veel geconsumeerd. Veel mensen ervaren het als een geweldig avontuur om de grenzen van de geest en verschillende modi van zintuigelijke waarneming te ontdekken. Anderen gebruiken deze van nature voorkomende psychotroop, in de vorm van paddenstoelen en truffels, vanuit de wens om bepaalde kwalen te verlichten en hun kwaliteit van leven te verbeteren. Ongeacht de context bestaan er verschillende technieken en voorbereidingen die mogelijk de voordelen kunnen vergroten wanneer je je onderdompelt in dit geest-onthullende psychedelische verschijnsel.

MEDITATIE

Meditatie werkt uiteindelijk op hetzelfde spectrum als psilocybine paddo’s en truffels en psychedelica in het algemeen, omdat het een methode is om het bewustzijn te veranderen die zowel op de korte als de lange termijn voordelen heeft. Regelmatige oefening van meditatie wordt geassocieerd met een scala aan voordelen, zoals een minder stress, toegenomen zelfbewustzijn, toegenomen gevoel van geluk en, misschien passender, toegenomen acceptatie.

Alhoewel psychedelische reizen de levens van veel mensen op eindeloos positieve manieren hebben veranderd, komen deze niet zonder uitdagingen. Wanneer was er ooit iets in je leven dat belonend en de moeite waard was zonder dat er een bepaalde mate van hard werken en opoffering mee gepaard ging?

Als je in deze veranderde staat een moeilijke situatie tegenkomt, kan het regelmatig beoefenen van meditatie je brein zo hebben geprogrammeerd dat je deze situatie met acceptatie en gratie ontvangt, in plaats van met afwijzing en worsteling.

 

SET EN SETTING

De termen set en setting omschrijven de context van bepaalde delen van een psychedelische ervaring. “Set” verwijst hier naar de gemoedstoestand en mentale stand van de participant, terwijl “setting” verwijst naar de externe fysieke omgeving waarin de participant de ervaring ondergaat.

“Set duidt de voorbereiding van het individu aan, inclusief zijn persoonlijkheidsstructuur en zijn gemoedstoestand op dat moment. Setting is fysiek – het weer, de sfeer in de kamer; sociaal – gevoelens van aanwezige personen ten opzichte van elkaar; en cultureel – gangbare ideeën over wat echt is. Om deze reden zijn handleidingen of gidsboeken noodzakelijk.” – Timothy Leary

Het is heel zinvol om de gevoelige en onvoorspelbare omgeving van een psychedelische ervaring met een goede mindset in te willen gaan. Stel je voor dat je op een dag naar je werkt gaat terwijl je je heel slecht voelt, het idee hebt dat mensen “tegen” je zijn en je je slecht voelt over jezelf. Stel je nu voor dat je naar je werk gaat na een verfrissende nachtrust, een romantische ochtend met je partner en een voedzaam ontbijt, met een open hart. Welke dag zal productiever zijn en een belonend resultaat hebben?

Wat settings betreft, is het niet moeilijk om een omgeving te herkennen waarin de optimale psychedelische ervaring zich kan manifesteren. Miljoenen jaren lang hebben wij ons geëvolueerd in de bossen en vlaktes van deze Aarde die wij ons thuis noemen. Verse lucht in de longen en zacht gras of zand onder de voeten is altijd in staat om sensaties van geaarde verbinding met de wereld om ons heen te creëren. Een schemerige kamer vol kussens en dekens, in tegendeel, kan een canvas van intern zelfonderzoek creëren.

Als je sober op zoek was naar een plek om te ontspannen, zou je dan naar een nachtclub gaan of een hangmat in het bos? Als je aan het trippen was en graag oude gedragspatronen wilde afschudden, zou je voor eenzaamheid dan een bar of een strand opzoeken?

DOSERING

Dosering is een belangrijke factor om te overwegen wat betreft de sterkte en duur van de psychedelische ervaring waar de participant naar op zoek is. Micro-dosissen zijn een populair fenomeen aan het worden om zowel periodes van zwaarmoedigheid of angstigheid te verlichten als om creativiteit en ideeën in een persoon te stimuleren. Zo’n dosis zal je echter niet in zelf-transformerende sferen werpen.

Aan de andere kant van dit spectrum ligt dat wat de bekende samensteller en auteur Terence McKenna de “heroïsche dosis” noemde van vijf gram en meer. Een dosis van dit formaat heeft de potentie om echt diep in het onderbewuste te gaan en de boel op te schudden.

Factoren om bij het doseren te overwegen, zijn de gewenste sterke, het lichaamsgewicht en metabolisme van de participant, en wat van tevoren wel of niet gegeten is.

INTENTIE

Sommige mensen willen graag trippen om het trippen. Anderen hopen misschien op een bepaalde consequentie of reis. Het zetten van een intentie kan een basis voor de ervaring vormen en de participanten er wanneer ze diep in hun reis duiken aan herinneren waarom ze dit eigenlijk doen. “Ik ben hier om oude gedragspatronen los te laten” of “ik ben hier om mijn relaties met anderen te helpen herstellen”.

Naast het mentaal zetten van een intentie, kunnen ook bepaalde lichamelijke aspecten helpen. De dagen voorafgaand aan de ervaring vasten of gezond en voedzaam eten kan een gevoel van zelfrespect en verbinding cultiveren. Van tevoren en paar nachten goed slapen en ontgiftende zoute baden nemen helpt de parasympatisch zenuwactiviteit.