Nieuw Onderzoek: Trippen door Magic Mushrooms De Sleutel Tot Geluk

Gepubliceerd op:
Categorieën : Default

Nieuw Onderzoek: Trippen door Magic Mushrooms De Sleutel Tot Geluk

Nieuw onderzoek van de John Hopkins Universiteit bevestigt dat psilocybine-ervaringen waarschijnlijk ons welzijnsgevoel verhogen.

Onderzoek naar psychoactieve drugs is lange tijd verboden geweest of werd simpelweg genegeerd. Gelukkig is er momenteel een nieuwe golf aan onderzoek naar psilocybine gaande – psilocybine is het actieve ingrediënt in magic mushrooms. Sinds 2000 hebben onderzoekers aan de John Hopkins Universiteit studies uitgevoerd naar de verschillende effecten van psilocybine.

Het recentste onderzoek naar psilocybine dat gepubliceerd is door de John Hopkins Universiteit is “Surveyonderzoek naar uitdagende ervaringen na het innemen van psilocybine-paddenstoelen: Acute en langdurige positieve en negatieve consequenties”. Het werd gepubliceerd op 30 augustus 2016.

DE STUDIE

Aan deze studie deden 1993 participanten mee via een online survey over de slechtste “bad trip” die ze ooit hebben ervaren na het consumeren van magic mushrooms. 78% van de participanten was man, de gemiddelde leeftijd was 30, 51% had een HBO- of WO-opleiding, en 90% had twee keer of vaker magic mushrooms gebruikt.

NEGATIEVE EFFECTEN

Participanten rapporteerden in significante hoeveelheden ernstige negatieve consequenties. 2,6% van de participanten gaf aan na het consumeren van psilocybine agressief of gewelddadig gedrag te vertonen. 2,7% had medische hulp nodig en een significante 7,6% zocht behandeling voor langdurige psychologische symptomen. Het zorgwekkendst is dat de studie meldt “Drie gevallen leken geassocieerd te zijn met het begin van langdurige psychotische symptomen en drie gevallen met een poging tot zelfmoord.” Bij het zelf uitvoeren van psilocybine-onderzoek en het toedienen van psilocybine is een gecontroleerde en veilige omgeving werden zulke negatieve consequenties echter niet geobserveerd. Het is daarom mogelijk dat de nadelige effecten een consequentie zijn van de omgeving en de mentale staat waarin de drugs werd gebruikt.

 

POSITIEVE EFFECTEN

Ondanks de gerapporteerde negatieve consequenties meldt 84% van de participanten dat ze een toename van hun welzijnsgevoel ervaren sinds de magic mushrooms “trip”. De dosis en de moeilijkheid van de “trip” werden positief geassocieerd met de toename van welzijn. Dus terwijl de meeste participanten een extreem moeilijk ervaring hadden – beoordeeld als de moeilijkste psychologische ervaringen in hun leven – beschouwen ze die als gunstig voor hun kwaliteit van leven. De termen die gebruikt werden om deze ervaringen te beschrijven, zijn “persoonlijk betekenisvol” en “spiritueel significant”.

Deze studie bevestigt slechts wat al een anekdotische “waarheid” was, maar is toch een grote stap voorwaarts in het begrijpen en accepteren van psychedelische drugs. De resultaten van dit onderzoek worden gereflecteerd door term “psychedelisch” zelf – het woord is afkomstig van de Griekse woorden psyche en dēloun, wat ziel-onthullend betekent. Iets waar sommigen van ons smachtend behoefte aan hebben.