Het Psytrance Festival Seizoen Van 2018

Gepubliceerd op:
Categorieën : Default

Het Psytrance Festival Seizoen Van 2018

De zomer nadert en de temperaturen stijgen en zo ook de verwachtingen voor het psytrance festival seizoen van 2018. De hele zomer lang zijn er diverse psychedelische bijeenkomsten. Deze brengen volgers van over de hele wereld bijeen. Hier zijn 10 van de beste festivals van het komende psychedelische seizoen.

PSYCHEDELIC EXPERIENCE - DUITSLAND

17–20 MEI 2018

De Psychedelic Experience is een outdoor festival dat de zomer inluidt met vier dagen en drie nachten eersteklas psychedelisch vermaak. In dit bonusjaar valt het samen met Pinksteren. En dat betekent een extra lang weekend. Deze extra dag van ontspanning en genot voegt een unieke smaak toe aan het evenement. De opkomst is altijd internationaal. Gelijkgestemden schudden de winter van zich af en verwelkomen de zomer met dans en exotische gemoedstoestanden. 

De decoratie wordt dit jaar weer een stapje opgevoerd en het thema is gewijzigd. We nemen afscheid van het Mandala podium en maken plaats voor het nieuwe Sungate podium. Deze weelderige, met geluiden doordrenkte maalstroom is een heus altaar. Maar dan gelegen in een verbazingwekkend stukje natuur. Meren, bossen en bergen zorgen voor de ultieme, sfeervolle omgeving. Ze nodigen je verheven geest daarbij uit ontdekt te worden.

TRIPLICITY - VERENIGD KONINKRIJK
23–29 MEI 2018

De naam rolt zo lekker over de tong. Het Triplicity kunst-, muziek- en energiefestival kan worden beschreven als een meeslepende tribale mengelmoes. Deze duurt maar liefst zes dagen. Je vindt er drie verschillende podia met muziek die past bij elke psychedelische toestand. Dj's uit Amerika, Frankrijk, Duitsland, Italië en Portugal werpen een tonisch net uit over deze unieke locatie in Wales. 

Tussendoor kun je genieten van discussies, workshops, kunsttentoonstellingen en landschapssculpturen. Nomaden kunnen aanmeren in ruimteschepen en contact maken met gelijkgestemde lifestyle-experimentalisten. Je vindt er voedsel voor je geest en voor je maag, zodat aan alle voedingsfilosofieën wordt voldaan. Bekijk verbluffende zonsondergangen vanaf de bar, met broers en zussen uit de grote familie.

NOISILY FESTIVAL - VERENIGD KONINKRIJK
5–8 JULI 2018

Deze viering van de psychedelische cultuur en alles waar ze voor staat, trekt ruim 4000 mensen naar de adembenemende Coney Woods. Noisily begon als een underground, psychedelisch festival met elektronische muziek. Het veranderde echter in een alternatief festival dat een groeiende trend vertegenwoordigt voor de waardering van de transformatieve mogelijkheden van psychedelica. Noisily is nu een pop-up blauwdruk die de community laat zien hoe de toekomst eruit zou kunnen zien, met heerlijke klanken van wereldwijd gerespecteerde dj's.

De Noisily, Treehouse en Liquid podia verzorgen alle benodigde beats. Sonische versterking van globale empathie, gericht op het verenigen van de wereld, stroomt uit The Leisure Centre. "Walking the talk" vertaalt zich in milieu-initiatieven die het tempo bepalen voor alle planetaire burgers. Geen verspilling, compostering, recycling en carpoolen behoren tot de standaard. Het doel is het festival te verlaten met meer positiviteit, verbondenheid en optimisme voor de toekomst, zonder een voetafdruk achter te laten.

FLOW FESTIVAL - OOSTENRIJK
5–8 JULI 2018

Flow is net zozeer een gemoedstoestand als een geweldige plek om zomerse dagen door te brengen. "To flow" is het bereiken van die specifieke, gelijktijdige toestand, waarbij volledige emotionele focus en het bewustzijn om een taak uit te voeren vreugde en zelfs extase brengt. Het Flow festival is een grenzeloze ruimte waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en zich kunnen vermaken op een hogere golflengte.

Vanaf het hoofdpodium, het hart van het festival, schilderen live sets van liefde en dj-sets van passie de soundscapes. De vibes zijn stads en organisch. Flow bevindt zich in het centrum van een natuurreservaat, buiten Wenen. Met de trein of bus ben je er zo. Dankzij de stille meren en stroompjes op loopafstand vergeet je al snel dat de metropool om de hoek ligt.

SHANKRA FESTIVAL - ZWITSERLAND
10–15 JULI 2018

Het Shankra festival bestaat uit een kern van muziek en dans, twee essentiële oerkrachten die taal en cultuur kunnen overstijgen. Het maakt niet uit waar je vandaan komt of wat je gelooft. Als je wordt opgezweept door de synchroniciteit van energie en geluid ervaar je de bekende positieve effecten die daarbij overgaan op de gehele gemeenschap. De muziek is afkomstig van diverse artiesten die zichzelf willen delen met gelijkgestemde mensen.

De onverschrokken psychonaut kan zijn hart ophalen bij de live optredens en zeldzame vaardigheden leren in workshops. De filosofie van volledige onderdompeling bestaat ook uit lezingen die troosten, confronteren, stimuleren en verlichten. Genezers staan klaar om hun kennis en talenten te delen met medereizigers. Live kunst versterkt daarbij de creatieve atmosfeer, wat zorgt voor een hyper-visuele en -auditieve wereld.

PSYCHEDELIC CIRCUS - DUITSLAND
31 MEI–4 JUNI 2018

Gooi alle remmen los en doe wat je wilt zonder te worden veroordeeld. Deze zomer kan dit vijf dagen lang. Psychedelic Circus heeft alle grote namen van de internationale transmuterende muziek binnengehaald. Iedereen kan de extatische grenzen van psychedelisch geluid ontdekken, variërend van chillende klanken tot bonkende beats. 

Verken een wederzijdse droom met andere zoekende zielen onder de zon. Ontdek alle bijzondere entertainment terwijl je van de internationale keuken geniet. Verlekker je aan kleding of sieraden en scoor dat unieke souvenirtje ter herinnering aan je trip.

MO:DEM FESTIVAL - KROATIË
6–12 AUGUSTUS 2018

Mo:dem brengt muziek die je kunt voelen. Het geluid is ontworpen door specialisten die toonaangevende speaker technologie hebben gebruikt. Op het festival vind je The Seed, The Spirallabs en The Hive, die elk hun eigen ritme bepalen. Kunst ontmoet het podium met driedimensionale sculpturen in elke zone. De hypermoderne lichtshows zijn overdag al aantrekkelijk. 's Nachts zijn ze echter betoverend en maken ze van elk podium een verwelkomende sterrenpoort. 

Dankzij de vele podia en verschillende gebieden kan de bezoeker een groot aantal muzikale stijlen ontdekken, van freestyle en ongestructureerde, relaxende muziek tot beats waarop je niet stil kunt blijven zitten. In The Spirallabs vind je kunst en genezing, yoga en zorg voor de geest. Je kunt ook op een sociale en culturele ontdekkingsreis. In de labs vind je The Seed, een sfeervolle zone waar het fijn vertoeven is. The Hive is de plek voor een zintuiglijke overbelasting met gigantische beats, die het ritme opzwepen.

O.Z.O.R.A. FESTIVAL - HONGARIJE
30 JULI–5 AUGUSTUS 2018

Meer dan 100 artiesten, aangevoerd door de beste dj's van Europa, zorgen een hele week lang voor het allerbeste geluid op het psychedelische O.Z.O.R.A. Via aparte, unieke ruimten word je van de ene muzikale stijl naar de andere geleid. Tussen de auditieve verwennerij door vind je allerlei workshops, waarin je je kunt uitleven in kunst, meditatie en creatieve uitspattingen. Elke avond, nadat de zon onder is gegaan, wordt de hemel bovendien verlicht met hallucinatoire lichtshows. 

Kampeerplaatsen, een bos om te koken, het genezende Helion heiligdom en de Artibarn geven iedereen de kans deel te nemen aan ultieme activiteiten. Verrijk jezelf en ontmoet nieuwe vrienden in de mondiale familie. Geniet met volle teugen van de Hongaarse zomer en beleef psychedelische voorstellingen van de hoogste kwaliteit.

BOOM FESTIVAL - PORTUGAL
22–29 JULI 2018

Het meer bij Idanha-a-Nova vormt de natuurlijke achtergrond voor deze tribale bijeenkomst nabij de Spaanse grens. Op Boom kom je dj's van wereldklasse tegen. Je vindt er ook bijzondere artiesten die muziek ten gehore brengen met diverse etnische herkomsten. Dit festival heeft een fantastisch milieu-ethos en er reist zelfs een festival bus door Europa om psychedelische zielen op te pikken.

Mensen komen van heinde en verre om dit stukje Portugal om te bouwen tot een toekomstige visie van menselijkheid. De kunstinstallaties en chill out tuinen dragen bij aan deze transcendente ontsnapping aan het dagelijks leven.

PSY-FI - NEDERLAND
15–19 AUGUSTUS 2018

Psy-Fi viert haar zesde verjaardag met de Shamanic Experience. Psy-Fi is uniek, omdat magic truffles legaal zijn in ons land. Iedereen die het evenement bijwoont, kan de Shamanic Experience meemaken dankzij Zamnesia. Ook dit jaar zetten ze weer de toon voor het festivalseizoen en veranderen ze de psyche in psychedelisch. 

Verschillende dj's van wereldklasse zorgen voor de beats waar iedereen zo van geniet, maar ook voor de chill als je liever ontspannen achterover leunt. Gooi je haar los in de massa rondom het hoofdpodium. De geluidskwaliteit is zo goed dat je wel dansen moet. Het Artistry Plaza, waar enthousiaste artiesten hun kunsten laten zien, is een lust voor het oog. The Sacred Island is de plek waar je moet zijn voor workshops, ontspanning, lezingen en relaxende activiteiten. Laat de natuur je meeslepen tijdens een wandeling door het prachtige bos of geniet van de kalmte van het strand.