De 5 Beste Podcasts Over Drugs

Gepubliceerd op:
Categorieën : Default

De 5 Beste Podcasts Over Drugs

Podcasts en drugs horen bij elkaar als Amsterdam en coffeeshops. We hebben een lijst samengesteld met 5 fantastische podcasts voor iedereen die hierin geïnteresseerd is.

Podcasts krijgen steeds meer voet aan de grond. De luisterervaring is een gerieflijk alternatief om content tot je te nemen met je ogen dicht. Dat komt goed uit als je het even rustig aan wilt doen, wilt ontspannen en naar interessante gesprekken of monologen wilt luisteren. Hier volgt onze top 5 van podcasts die over drugs gaan. We hopen dat je ze vermakelijk vindt en dat je er het een en ander van opsteekt.

JOE ROGAN


Joe Rogan is een voormalig MMA-fighter en was gastheer van het programma Fear Factor. Hij verzorgt al een paar jaar podcasts en er komen veel beroemdheden bij hem langs. Zijn programma is zelfs een van de meest populaire in het genre. Joe Rogan is verliefd op zijn wiet en praat erover zodra hij maar kans ziet. Hij bespreekt daarbij verschillende onderwerpen die over drugs gaan. In een van de laatste podcasts, #1121, praat hij met Michael Pollan over trips op DMT, paddengif en andere door drugs veroorzaakte ervaringen. Rogan is een fantastische podcaster die het gesprek samenhangend aanstuurt.

http://podcasts.joerogan.net/

TWID


Deze podcast is helemaal aan drugs gewijd. Je hoort verschillende figuren die praten over het laatste nieuws, de politiek, wetenschap en gezondheidsaspecten betreffende drugs. Er worden onderwerpen besproken als opioïden en kratom, drugtests, Martin Shkreli die naar de gevangenis gaat en belangrijke besluiten over drug hervormingen. Wat deze podcast zo goed maakt, is dat de titels erg beschrijvend zijn. Je kunt dus een bepaald onderwerp selecteren en hoeft niet door een 2-uur durende podcast te ploegen om de discussie die voor jou relevant is te vinden.

http://thisweekindrugs.org/

THE CHURCH OF WHAT’S HAPPENING NOW

Deze podcast staat onder leiding van Joey Diaz, een Cubaans-Amerikaanse comedian die is gaan podcasten om de wereld van kennis te voorzien. Voor zijn interviews komen er musici, Jiujitsu vechters, artiesten en andere figuren op bezoek. Ook onderwerpen over drugs passeren regelmatig de revue. De podcast is echter eveneens fantastisch als je meer wilt weten over allerhande zaken die momenteel in de wereld spelen. De podcast hoort dan ook beslist op onze lijst thuis.

http://thechurchofwhatshappeningnow.libsyn.com/

DOPEY

Deze podcast heeft een ontspannen en relaxed sfeertje en is erg informeel. Er wordt behoorlijk in gevloekt en je wordt getrakteerd op anekdotes en interessante discussies. Dopey is een fantastische podcast als je geïnteresseerd bent in alles wat met drugs te maken heeft vanuit een persoonlijk perspectief, dus niet zozeer vanuit een wetenschappelijk oogpunt. Je kunt werkelijk het onverwachte verwachten. Zo is er een aflevering met Bill Murray waarin onderwerpen als drugsverslavingen, bedplassen en drugsproblemen in de oorlog besproken worden.

http://www.dopeypodcast.com/

SMART DRUG SMARTS

Deze podcast valt in de categorie "smart drugs". Hierin hoor je een meer wetenschappelijke beschouwing over vernieuwende drugs en onderzoek naar de effecten ervan. De podcast heeft de gezondheid centraal staan. Ze bespreken onbekende en onconventionele drugs en de verschillende medische toepassingen ervan. Je hoort er onderwerpen als "de toekomst van het gepersonaliseerde geneesmiddel" en "omega 6-vetzuren". Er is bijvoorbeeld een zeer interessante podcast met dr. Beverly Meyer over de GABA-receptoren en de werking daarvan. Die bevelen we je van harte aan. Op de website vind je ook onderwerpen die niet over drugs gaan en eveneens interessant zijn.

https://smartdrugsmarts.com/

TOP PODCASTS OVER DRUGS

Je kunt ook even bij Spotify of SoundCloud kijken. Daar kom je eveneens honderden podcasts tegen over verschillende onderwerpen en met allemaal een uniek concept. Voor iedereen is er wel wat wils!