De 10 Beste Video Games Om Trippend Te Spelen

Gepubliceerd op:
Categorieën : Default

De 10 Beste Video Games Om Trippend Te Spelen

Voor iedereen bestaat het beste van het leven uit iets anders. De een volgt het adagium "alles wat gratis is", anderen vinden geluk in een eenvoudige omhelzing, een glimlach of een goede nachtrust. Voor mensen die de grenzen van het bewustzijn aftasten, is dit de klassieke combinatie van een videospel en een geestverruimend middel. 

Als jij in deze categorie valt, moet je echt deze top 10 eens bekijken. Dit zijn games die geweldig zijn om te spelen als je een bewustzijnsverruimend middel hebt genomen.

 

1. CALL OF DUTY

Call of Duty

Als jij jezelf klasseert als "goed functionerende" psychonaut, dan is dit spel echt iets voor jou. Call of Duty is uitstekend om je oog-hand coördinatie te oefenen terwijl je onder invloed bent van magic truffels

De Call of Duty franchise behoort tot de beste first person shooter (FPS) actiespellen die er zijn. Elk spel dat onder deze naam is uitgebracht, zorgt voor een andere ervaring. Net alsof je zelf op het slagveld aanwezig bent.

We zouden wel eens willen zien hoe jij het eraf brengt met je motorische vaardigheden als je tript. Precies op het moment dat je roze olifantjes ziet, moet je de vijand uit zien te roeien.

 

2. DE SIMS

The Sims

Een beetje voor God spelen tijdens een videospel is nog tot daaraan toe. Het wordt echter een heel ander verhaal als de inhoud van je hersenpan in een andere dimensie surft. Gelukkig zijn er zat De Sims games waar je uit kunt kiezen en waarmee je dit zelf kunt beleven.

De Sims (waarschijnlijk kort voor simulator) stelt je in staat om de levens van computermensjes volledig te controleren. Dat kunnen individuen of hele gezinnen zijn. Je kunt bepalen waar ze moeten werken en wanneer ze mogen slapen. Je bepaalt zelfs hoe ze zichzelf vermaken en wanneer ze van de badkamer gebruik mogen maken.

Als je een spel wilt spelen dat niet al te geestdodend en te verwarrend is tijdens een psychoactieve trip kun je deze eens proberen. Voorkom echter wel dat je Sim in het zwembad verzuipt.

 

3. GRAND THEFT AUTO

GTA

Net als De Sims zijn alle Grand Theft Auto videospellen levensecht. Een fictief figuur spelen die in de stad auto's jat en mensen neer knalt; dat wil elke gamer toch?

GTA is altijd een uniek concept geweest. Dat komt vooral omdat het een combinatie is van een videospel en het dagelijks leven in een geïmproviseerde stad.

Als je het type bent dat tijdens het trippen altijd creatief wordt, zou het zomaar kunnen dat je hiermee de plot conceptualiseert voor de volgende klassieker van Martin Scorsese of Quentin Tarantino.

 

4. STREET FIGHTER/TEKKEN

 Street Fighter

Zodra er een ander persoon bij betrokken is, worden je vaardigheden om te functioneren terwijl je high bent zwaar beproefd. En dat is precies wat er gebeurt bij de vechtspellen Street Fighter en Tekken.

Nuchter zijn hedendaagse vechtspelletjes een grote uitdaging. Dat komt omdat gewoon een beetje op knoppen rammen niet meer voldoende is. Dat maakt ze dan ook interessant om te spelen als je high bent.

Het goede is dat er maar een kleine kans bestaat dat het gevecht uit de hand loopt, omdat je met je vriend waarschijnlijk te relaxed bent om in discussie te gaan.

 

5. GUITAR HERO/ROCK BAND

 Guitar Hero

We willen allemaal wel een beroemde ster worden. Dankzij de Guitar Hero en Rock Band games komt die droom uit. Om de spelbeleving een stuk realistischer te maken, kun je deze muziekgames spelen wanneer je onder invloed van je favoriete psychedelische middel bent.

Of je nu wilt zingen als Axl Rose, een gitaar wilt laten gieren als Jimi Hendrix of wilt drummen als Keith Moon, het kan allemaal als je in een droomstaat verkeert en deze games speelt.

 

6. MARIO KART

 Mario Kart

Ook dit is een multiplayer game die je gedrogeerde zintuigen kietelen. Mario Kart is altijd al een klassiek spel geweest voor kids en oudere kinderen. En niet te vergeten voor de mensen die de spelervaring opleuken met wat psychedelica.

Elke nieuwe versie van Mario Kart lijkt beter en beter te worden. De grafische vormgeving en karakters worden daarbij steeds maffer (op een positieve manier dan). Dus als je op zoek bent naar een leuk, bontgekleurd spel met figuren die nostalgie opwekken terwijl je half (of helemaal) aan het hallucineren bent, ga dan zeker voor Mario Kart.

 

7. SUPER MARIO BROS.

 Super Mario Bros

Om even bij de familie Mario Bros. te blijven, hebben we nog een favoriet, namelijk de klassieker Super Mario Bros. Het gaat hier om de vroege gloriejaren van 8 bits Nintendo games.

Het is fantastisch om dit spel high te spelen. Je vindt namelijk nieuwe manieren om de grote schurk Browser te verslaan en Princess Peach te redden. Maar dan zonder het frustrerende gevoel dat je van dit spel krijgt als je het nuchter speelt.

 

8. TETRIS

 Tetris

Nu we het toch over tijdloze klassiekers hebben, schakelen we even over naar Tetris. Het moet echter wel strategisch gespeeld worden. Hiervan raak je geheid gevangen in een hypnotisch gestaar naar vallende bakstenen die verdwijnen als je een level gehaald hebt.

Dit spel kun je tot in de eeuwigheid spelen als je high bent. Het is een toffe manier om je hersenfunctie op de proef te stellen terwijl er caleidoscopisch sterretjes in je hoofd dwarrelen.

 

9. SPACE INVADERS

 Space Invaders

Je zou dit de koning van alle klassieke games kunnen noemen. Het is in de jaren '70 begonnen met een Atari spelcomputer. Met zijn eenvoud, duurt het succes nog altijd voort. Wel heeft het door de jaren heen grote esthetische veranderingen ondergaan.

Het fijne van een spel als Space Invaders is dat je er weinig bij na hoeft te denken. Vooral geschikt dus als simpel vermaak. Daar houden mensen die onder invloed zijn natuurlijk wel van (flauw geintje).

 

10. WII SPORTS

 WII Sports

Niet de minste, wel de laatste op onze top 10 lijst is Wii Sports. Dit is altijd leuk (en soms vermoeiend) om met vrienden en familie te spelen. Het wordt echter nog interessanter en grappiger met psychedelische middelen.

Dit spel test je motorische vaardigheden. Ook je fysieke gezondheid wordt zwaar beproefd. Gelukkig zorgen je wanstaltige bewegingen in ieder geval voor een hoop pret. En voor een waardeloze score.

Dat was het dan lieve lezers - onze lijst met de 10 beste games om high te spelen. Probeer ze zelf maar eens. Veel plezier!