Hoe Kun Je Magic Mushrooms Drogen?

Gepubliceerd op:

Hoe Kun Je Magic Mushrooms Drogen?

Magic mushrooms zijn geweldig en het is altijd fijn om een voorraad bij de hand te hebben. Maar hiervoor moet je ze wel op de juiste manier bewaren. Vers blijven ze slechts enkele dagen goed, dus zul je ze moeten drogen. Hier ontdek je drie gemakkelijke manieren om dat te doen.

Magic mushrooms zijn geweldige organismen en als je ze thuis kweekt, kan het zomaar gebeuren dat je ineens een hele berg hebt. En het is dan lastig om ze allemaal vers te gebruiken.

Verse paddenstoelen bevatten veel vocht, waardoor ze gemakkelijk rotten. Daarom kun je ze niet lang bewaren. Gelukkig is het drogen van magic mushrooms heel simpel. En als je het goed doet, kun je ze ontzettend lang bewaren!

WAAROM ZOU JE MAGIC MUSHROOMS DROGEN?

Het drogen van magic mushrooms is absoluut onmisbaar als je ze wilt bewaren, of dat nu voor de lange of korte termijn is. Als je ze langer dan een dag of twee goed wilt houden, is dit echt noodzakelijk!

Het drogen van magic mushrooms is niet alleen de beste en enige oplossing om ze lange tijd te bewaren, maar ook de methode om ze op verschillende manieren te gebruiken. Denk maar aan paddothee, lemon tek of blue honey; hier heb je allemaal gedroogde paddo's voor nodig. Het drogen van je shrooms betekent dus niet dat je gedoemd bent om op gortdroge schimmels te kauwen als je een psychedelische trip wenst! Zie het in plaats daarvan als een opstapje naar verschillende heerlijke manieren om paddo's te gebruiken.

HOE KUN JE MAGIC MUSHROOMS DROGEN?

Hoe Kun Je Magic Mushrooms Drogen?

Er bestaan verschillende manieren om magic mushrooms te drogen. Hieronder bespreken we echter de drie simpelste methodes. Deze zijn voor iedereen te doen en je hebt er alleen lucht voor nodig. Twee methodes vereisen wel een voedseldroger of oven, waarbij de eerstgenoemde de beste methode is.

Let op: psilocybine breekt bij een temperatuur van 72,5°C af. Het is daarom belangrijk dat je de temperatuur niet te veel laat stijgen als je de sterkte van je magic mushrooms wilt behouden!

MAGIC MUSHROOMS IN EEN VOEDSELDROGER DROGEN

Dit is de allerbeste methode om je magic mushrooms te drogen. Een voedseldroger garandeert niet alleen gortdroge shrooms, maar de temperatuur blijft ook laag genoeg, zodat de sterkte niet verloren gaat. Als je het jezelf kunt veroorloven een voedseldroger te kopen, raden we dit echt aan. Zeker als je van plan bent regelmatig paddo's te kweken, kun je eigenlijk niet zonder. Dit handige hulpmiddel heb je zo terugverdiend vanwege de effectiviteit en het gemak waarmee je grote hoeveelheden magic mushrooms kunt verwerken.

Meestal volstaat een droogtijd van 12-24 uur met daarbij een lage temperatuur, afhankelijk van de grootte van je paddo's. Denk je dat ze klaar zijn? Knijp er dan even in. Als de hoedjes en stelen broos zijn en helemaal droog aanvoelen, zit je goed! Zijn de magic mushrooms nog wat zacht en flexibel, dan hebben ze waarschijnlijk wat meer tijd nodig.

MAGIC MUSHROOMS IN DE OVEN DROGEN

Magic Mushrooms In De Oven Drogen

Dit is waarschijnlijk de makkelijkste optie, maar niet zonder risico. Verdeel je paddo's hiervoor eerst over een bakplaat met een velletje bakpapier of aluminiumfolie. Verwarm de oven vervolgens voor op een lage temperatuur van ongeveer 30°C. Plaats de bakplaat met de magic mushrooms in de oven, en zet de deur op een kier.

Het is lastig in te schatten hoelang dit proces duurt. Maar je weet dat ze klaar zijn wanneer de stelen en hoedjes volledig droog zijn. Een heteluchtoven werkt iets beter als het gaat om het drogen van je magic mushrooms, omdat er dan sprake van een luchtstroom is. Toch zal het in elke oven moeten lukken, zolang je de deur maar open laat en de temperatuur laag houdt.

Let op: tijdens het drogen, kunnen de paddenstoelen gemakkelijk aan het bakpapier blijven kleven. Het is dus verstandig om ze enkele keren voorzichtig om te scheppen.

Al met al is de oven een goede optie als je slechts eens in de zoveel tijd paddo's kweekt. Als je echter van plan bent regelmatig magic mushrooms te drogen, is dit niet de beste manier. Gebruik je een oven regelmatig urenlang, dan lopen de kosten flink op en is een voedseldroger een betere investering.

MAGIC MUSHROOMS DROGEN AAN DE LUCHT

Afhankelijk van hoeveel tijd en ruimte je hebt, is deze methode mogelijk beter dan de andere, maar misschien ook niet. Als je een luchtig kastje hebt of een redelijk verwarmde kamer, of als er sprake is van warme en droge weersomstandigheden, dan is drogen aan de lucht een geweldige optie. Maar in een vochtig schuurtje is deze techniek gedoemd te mislukken!

Je kunt je paddo's in dit geval ophangen of op gaas of karton plaatsen; de keuze is aan jou.

Wil je ze ophangen? Gebruik dan een naald en draad om een soort ketting van je magic mushrooms te maken. Hang ze vervolgens op een plek met een goede luchtstroom. Zorg dat je ze goed uit elkaar hangt, anders zullen ze niet consistent drogen en kunnen ze gaan rotten.

Je kunt ze ook op metalen gaas of een stuk karton plaatsen (gaas is beter). Zorg daarbij voor voldoende luchtstroom in de ruimte. Als je een ventilator gebruikt om lucht over de paddo's te blazen, zul je die laatste vochtmoleculen nog sneller kunnen verwijderen.

Deze methode kan enkele dagen duren, al is dat afhankelijk van de omgevingsfactoren in je droogruimte. Controleer je paddo's dus regelmatig en wacht tot ze gortdroog zijn voordat je ze in een voorraadpot stopt.

HOE KUN JE MAGIC MUSHROOMS BEWAREN?

Hoe Kun Je Magic Mushrooms Bewaren?

Nadat je je paddo's hebt gedroogd, moet je ze op de juiste manier bewaren: luchtdicht en vochtvrij. Droge magic mushrooms nemen vocht op uit hun omgeving en verliezen daardoor aan kracht. Het is dus essentieel om ze met zorg te bewaren.

Een aantal opties zijn:

  • Ziplock of ander plastic zakje (niet ideaal voor langdurige opslag)
  • Luchtdichte pot (zoals een weckpot)
  • Vacuüm verpakt (perfect voor langdurige opslag of grote hoeveelheden, maar zo'n verpakking kan na opening niet opnieuw worden gesloten)

In de meeste gevallen is een luchtdichte pot ideaal, omdat je deze gemakkelijk kunt openen en sluiten. Plaats hoe dan ook enkele silicagel humidity packs bij je magic mushrooms. Deze helpen resterend vocht uit de paddo's en de lucht te onttrekken.

Bewaar je voorraadpot op een koele, droge plaats. Warmte en licht kunnen de sterkte van je paddo's verminderen, dus probeer deze omstandigheden zoveel mogelijk te voorkomen.

HOELANG KUN JE GEDROOGDE PADDO'S BEWAREN?

Zorgvuldig gedroogde magic mushrooms kun je in principe eindeloos bewaren. In theorie zullen volledig droge, vacuüm verpakte paddo's niet aan sterkte verliezen als je ze in een koele, donkere omgeving bewaart. Maar omstandigheden zijn zelden perfect.

Als je gedroogde paddo's in een ziplock zakje bewaart, zijn ze ongeveer zes maanden houdbaar. Wel neemt de kwaliteit geleidelijk af. Voor in potten bewaarde magic mushrooms is het lastiger een houdbaarheidsdatum te geven. De beste manier om te beoordelen of ze aan kracht hebben verloren, zonder ze te eten, is door ze beet te pakken. Als ze nog steeds broos en droog aanvoelen, zijn ze waarschijnlijk nog sterk. Zijn ze zacht, dan hebben ze mogelijk hun kracht verloren. Bepalen hoeveel ze aan sterkte hebben ingeboet, zonder ze te eten, blijft echter giswerk.

Hoe dan ook, over het algemeen gaan goed gedroogde en goed bewaarde paddo's behoorlijk lang mee.

HOE KUN JE GEDROOGDE MAGIC MUSHROOMS DOSEREN?

Hoe Kun Je Gedroogde Magic Mushrooms Doseren?

Als je je een beetje inleest over het doseren van magic mushrooms, zijn de aanbevelingen over het algemeen op droge paddo's gebaseerd en niet op verse. Een normale dosis varieert daarbij van 1 gram (laag) tot 5 gram (hoog). De meeste mensen ervaren een trip met 1-2 gram. Een dosering van 3 gram of hoger leidt meestal tot een zeer krachtige psychedelische ervaring.

Als je dit vergelijkt met het doseren van verse magic mushrooms, zal je versteld staan van hoe verschillend de aanbevelingen zijn. Wanneer paddo's volledig droog zijn, dan wegen ze tot wel 90% minder. Dus 1 gram gedroogde magic mushrooms staat ongeveer gelijk aan 10 gram verse. Het is belangrijk dat je dit weet voordat je ze opeet! Niemand zit op een trip te wachten die veel te zwak of veel te heftig is!

GEDROOGDE PADDO'S: HET AVONTUUR WACHT OP JE

Als je van plan bent je magic mushrooms langer dan enkele dagen te bewaren, zul je ze moeten drogen. Eenmaal op de juiste manier gedroogd, kun je ze behoorlijk lang bewaren. En dat betekent dat je kunt trippen wanneer je maar wilt!

Zoals wel vaker geldt, kan de juiste zorg tijdens het droogproces het verschil betekenen tussen matige en ultra-krachtige magic mushrooms. Als je ze niet zorgvuldig droogt of onder ongeschikte omstandigheden bewaart, zul je merken dat je nauwelijks een trip ervaart. Steek je echter veel liefde en aandacht in het drogen en bewaren, dan zullen je magic mushrooms hun sterkte ongelooflijk lang behouden!