Hoe droog je je paddo's?

Gepubliceerd op:

Hoe droog je je paddo's?

Paddo's hebben een sterker effect als ze goed gedroogd zijn. Ontdek met MushMagic hoe je ze succesvol opslaat en laat drogen voor een extra psychedelisch effect.

HOE DROOG JE JE PADDO’S?

Nu je je energie hebt gestoken in het kweken van een mooie partij paddo’s, is het tijd om ze te laten drogen. Gedroogde paddo’s zijn een stuk sterker dan verse, waardoor ze veel gewilder zijn.

Daarnaast zijn ze ook veelzijdiger wanneer ze zijn gedroogd. Ze zijn te vermalen en voor een groot aantal doeleinden te gebruiken. Maak er bijvoorbeeld paddo-capsules mee. Of laat ze in alcohol weken en maak er likeur of kristallen van. Goed gedroogde paddo’s hebben een onbeperkte levensduur, vooral wanneer ze bevroren zijn. Droog je je paddo’s goed, dan haal je het meeste eruit.

Goed gedroogde paddo’s behouden een grotere hoeveelheid alkaloïden. Dus hoe meer aandacht je aan het droogproces besteedt, hoe meer profijt je hebt. Luchtdrogen is slechts de eerste stap. Het werkt tot op zekere hoogte. De relatieve vochtigheid bepaalt namelijk hoe droog de paddo's worden. Om ze hard en knapperig te krijgen, zodat de stengel breekt in plaats van buigt, zijn een paar extra stappen nodig. Over het algemeen geldt dat je nooit je paddo’s droogt in je oven of met een föhn. De chemische bestanddelen gaan zo verloren. En daardoor hebben ze minder effect.

STAP 1: OOGST OP HET JUISTE MOMENT

Het op het juiste moment oogsten van je paddo’s resulteert in de hoogste potentie. Het ideale oogstmoment is nét voordat het vlies breekt. De hoeden hebben dan nog een kegelvormige vorm en zijn licht van kleur. De lamellen zijn bleek, omdat de sporulatie nog moet beginnen.

Ruk de paddo’s nooit bij de wortel uit de grond, anders loop je risico op besmetting in het substraat. Als je meerdere flushes wilt, dan is een gezonde mycelium cake essentieel. Gebruik een scherpe schaar of mes dat gesteriliseerd is met vuur en met alcohol is afgeveegd. Snijd vervolgens de steel voorzichtig door bij de wortelbol.

VOORDROGEN

Paddo’s bestaan voor 95% uit water en beginnen vrij snel te drogen. Direct na de oogst kun je twee dingen doen. Leg ze op een schone ondergrond, bedekt met een zwarte doek op de vensterbank in de zon. Of leg ze op een schoon oppervlak voor een zacht blazende ventilator. De paddo's verdorren en worden in een paar uur rubberachtig. Hierna is het tijd om ze grondig te drogen.

WANNEER JE EEN RESERVE KOELKAST HEBT

De ideale methode is om ze te drogen in een ijsvrije (ontvochtigende) koelkast. De luchtvochtigheid is vrijwel nul en de paddo’s drogen langzaam en gelijkmatig. Dit is een zeer tijdrovende bezigheid en bovendien heeft niet iedereen een reserve vorstvrije koelkast staan. Maar de resultaten zijn perfect en de koelkast is aan te passen met speciale champignon-rekken.


desiccant

DROOGMIDDELEN

Een andere voorkeurswerkwijze die zeer toegankelijk is, is het gebruik van droogmiddelen, zoals silicagel. Dergelijke middelen zijn gemakkelijk te verkrijgen bij winkels in de chemische en wetenschappelijke sector of je maakt ze zelf. Ze zijn keer op keer te hergebruiken en zeer kosteneffectief op de lange termijn. Droogmiddelen drogen niet alleen goed je paddo’s, ze voorkomen ook vocht tijdens de opslag en houden zo schimmelvorming tegen. Als je een psilocybine-fan bent en regelmatig paddo’s droogt, zijn ze een goede investering.

MAAK JE EIGEN DROOGMIDDEL

Je hebt een paar eenvoudige dingen nodig:

 • Bakplaat.
 • Hamer.
 • Badzout (of ander Epsom zout).
 • Afsluitbare, vochtbestendige bak, bij voorkeur van glas.

INSTRUCTIES

 1. Verwarm de oven voor op 250°C.
 2. Strooi het badzout gelijkmatig uit over de bakplaat.
 3. Laat het minstens twee uur in de oven staan.
 4. Let goed op, want de bakplaat is heet. Haal de plaat uit de oven. Het badzout neemt vocht op zodra het afkoelt, dus werk snel terwijl alles nog goed op temperatuur is. Je ziet dat het zout gestold is tot een dikke plak.
 5. Sla de plak fijn met de hamer totdat er poeder ontstaat.
 6. Strooi het badzout snel in de bak en sluit deze goed af.

HOE GEBRUIK JE DROOGMIDDELEN VOOR HET DROGEN VAN PADDO'S?

Dit hele proces zou je zo snel mogelijk moeten uitvoeren om te voorkomen dat het droogmiddel vocht uit de atmosfeer opneemt. Het proces blijft hetzelfde voor zowel Epsom zout als silicagel.

Wat je nodig hebt:

 • Droogmiddel naar keuze.
 • Keukenpapier.
 • Grote plastic bak met deksel.
 • Metalen droognet (het moet in staat zijn de paddo’s te dragen, makkelijk lucht toelaten en gemakkelijk met de hand te buigen zijn.) Metalen gaas- of fijnmazige koelroosters werken prima).

INSTRUCTIES

 1. Als je een standaard gaas gebruikt, buig dan de randen hoog, genoeg om te voorkomen dat de paddo’s het droogmiddel of keukenpapier raken. Een taartrooster heeft vaak al kleine pootjes.
 2. Verspreid het droogmiddel gelijkmatig over de bodem van de plastic bak en vorm een laag van minimaal 3cm.
 3. Bedek het droogmiddel met een laag keukenpapier.
 4. Plaats het droogrek naar keuze (met paddo’s) op het keukenpapier.
 5. Doe het deksel op de bak en zorg ervoor dat deze luchtdicht is.
 6. Wees geduldig. Check na 3 dagen.
 7. Het droogproces is voltooid als de hoeden kurkdroog en de stelen makkelijk te knakken zijn.

Droogmiddelen zijn oneindig herbruikbaar. Herhaal eenvoudigweg het hierboven beschreven ovendroogproces en bewaar ze in een luchtdichte verpakking, totdat je klaar bent om opnieuw te beginnen.

BEWAREN

 • Nu je paddo’s droog zijn, is het tijd om ze te bewaren. Hier is niet echt één vaste manier voor. Het belangrijkste is om ze koel en vochtvrij te houden. Zoals met alle plantaardige materie, veroorzaakt vocht rot en dat is nooit goed.
 • Het bewaren van je paddo’s in afgemeten doses werkt goed. Op deze manier hoef je de zak of pot niet steeds te openen en te sluiten, wat leidt tot ongewenst vocht en andere vervuiling.
 • Doe de afgemeten doses in kleine zakjes en bewaar deze in een pot met droogmiddel. Bewaar de pot op een donkere, koele plek of in de koelkast.
 • Doe de kleine gedoseerde zakjes in een grotere zak en bewaar deze in de vriezer.
 • Voer een psilocybine-extractie uit met alcohol om kristallen te krijgen of likeur te maken. Op deze manier blijft er geen organisch materiaal over waarover je je zorgen hoeft te maken. Kristallen en likeuren blijven voor altijd houdbaar.

Chocolate Mushroom

CHOCOLADE

Zolang je ze maar weghoudt van kinderen, zijn chocolade-paddo’s een goede manier om je paddo’s openlijk te verbergen. Het proces is eenvoudig en de resultaten zijn heerlijk. De verhouding tussen paddo en chocolade is geheel aan jou. Een standaard ijsblokjeshouder bevat 15 gram chocola per ijsblokjesvorm. Een reep chocolade weegt ongeveer 200 gram en is perfect voor het vullen van een hele kom. Laten we zeggen, twee stukken per trip bij 5 gram paddo's. Dat is 35 gram paddo per blok chocolade.

Wat heb je nodig?

INGREDIËNTEN

 • Paddopoeder.
 • Chocolade.

HARDWARE

 • Een steelpan.
 • Een metalen of keramische kom die groter is dan de steelpan (de kom moet in de pan passen voor au bain-marie).
 • Ovenwanten of theedoek.
 • Een ijsblokjeshouder of siliconen chocoladevormen.
 • Spatel.

INSTRUCTIES

 1. Vul de pan met water, net niet genoeg om de bodem van de kom aan te raken.
 2. Breng aan de kook.
 3. Verdeel de chocolade, doe het in de kom en laat het smelten – roeren is niet nodig.
 4. Zet het vuur uit en verwijder de kom. Gebruik ovenwanten of een theedoek; de kom is heet.
 5. Roer met de spatel het paddopoeder in de kom.
 6. Vul de ijsblokjeshouder of siliconen vorm met de chocolademix.
 7. Koel tot het gestold is.
 8. Bewaar de chocolaatjes in de vriezer.

De cacao in chocolade is mild zuur en beïnvloedt de trip. Deze komt sneller op, maar heeft een kortere duur.

Voor thuiskwekers is het thuis drogen van paddo’s een ware kunst die perfectie vereist. Totale beheersing van het droogproces en langdurige opslag garandeert dat de deuren der waarneming altijd voor je openstaan.