Microdosering: Wat is het?

Gepubliceerd op:
Categorieën : Default

Microdosering: Wat is het?

Je zeer geconcentreerd, creatief en innovatief, zelfverzekerd en ontspannen voelen, is de tweede natuur van actieve, superslimme twintigers die psychedelische middelen microdoseren.

MICRODOSERING VAN PSYCHEDELISCHE MIDDELEN VOOR HET GELUKKIGE MENS SYNDROOM

Microdosering van psychedelische middelen zoals lsd of psilocybine paddo's is een groeiende trend in het westen. Het is afkomstig uit de roerige jaren zestig en zeventig waarin veel werd geëxperimenteerd, en heeft zich voortgezet in de huidige collectieve tijdsgeest. Volgens een mythe werd Steve Jobs geïnspireerd om Apple te creëren tijdens een acid trip.

De ontwikkeling van psychedelische middelen bereikte de pioniers van het vroege internet. De zoektocht naar een utopische ruimte waarin macht en individualiteit tot uiting konden komen, was een grote aandrijvingskracht voor de ontwikkeling van het dark web, encryptie en hacking. Veel internetpioniers die opgroeiden in Californische gemeenschappen werden geïnformeerd over psychedelische ervaringen door de sociale structuur en politiek in hun alternatieve omgeving.

Springen we dertig jaar vooruit, dan zien we dat microgedoseerde psychedelische middelen worden geprezen om hun inspirerende en creatieve werking, en als ondefinieerbare versterker van het menselijk organisme. Hoewel hallucinogenen ten onrechte als illegaal worden bestempeld, worden ze nog steeds gebruikt in de geestelijke gezondheidszorg en hebben ze een positief effect op activiteiten en interpersoonlijke relaties.

Bij microdosering worden kleinere doses psychedelische middelen ingenomen dan de hoeveelheid die nodig is om de psychoactieve drempel te bereiken. Meestal is een tiende van de totale hoeveelheid nodig om de meest minimale effecten te ervaren. Bij LSD is tien microgram in plaats van 200-400 genoeg om de voordelen van microdosering te ervaren, in het geval van mescaline is dat 50 microgram in plaats van 500, en in het geval van gedroogde paddo's is 0,2 gram in plaats van 1-2 of meer genoeg.

Deze kleine hoeveelheden veroorzaken nauwelijks een "trip". Geen verwijde pupillen, gehallucineerde kleuren of gloeiende objecten (maar je ervaart nog steeds de rockishness). De effecten zijn bijna niet waarneembaar, zelfs ervaren psychonauten die hun bewustzijn oneindig beïnvloeden en regelmatig spelen met hun persoonlijkheid, zullen de alerte en energieke zachtheid ervan waarderen. Gelukzaligheid zal de boventoon voeren bij het gemak van dagelijkse microdosering.

ONDERSTEUNING VAN DE MENTALE GEZONDHEID

Cijfers afkomstig van recentelijk onderzoek naar de effecten van psilocybine op het brein laten zien dat medicijnen met psychedelische substanties een belangrijke rol kunnen spelen in de toekomst van de geestelijke gezondheid.

De resultaten van de studie tonen aan dat degenen die kleine doseringen psilocybine innamen, minder sociale isolatie en gevoelens van afwijzing ervoeren. Hoofdonderzoeker Katrin Preller ontdekte dat de verstoring van bepaalde serotoninereceptoren in de hersenen angst, depressie en sociale pijn kan veroorzaken.

Deze baanbrekende hoeveelheden psilocybine en andere psychedelische middelen kunnen een belangrijke rol spelen bij de ontwikkeling van toekomstige psychologische behandelingen.

Bij microdosering kan men objectief depressiviteit, spirituele of complexe emotionele problemen waarnemen zonder automutilatie en met gezonde cognitieve resultaten als gevolg. Er is sprake van een gevoel van "alles is goed", een lichtheid van de geest, waarbij chaotische gedachten worden gestopt en een kalm gemoed optreedt.

ONTWIKKELING VAN CREATIVITEIT EN CONCENTRATIE

Geïnspireerd door de resultaten van de oorspronkelijke pioniers die microdosering gebruikten bij hun werk om creativiteit, probleemoplossend vermogen en cognitieve functies te stimuleren. Uiterst slimme wereldkundige twintigers die met elkaar zijn verbonden, die dé uitvinding willen doen of die hun prestaties en productiviteit zonder mentale of fysieke bijwerkingen willen stimuleren, grijpen steeds vaker naar microgedoseerde psychedelische middelen.

De hele dag energiek zijn en je alert en op je gemak voelen, zijn effecten die steeds meer mensen richting gezond hallucinogeen gebruik leiden.

Lang gebruikt door Silicon Valley brainiacs als focusmiddel bij moeilijke coderingen of als stimulator van creativiteit, vindt microdosering van psychedelische middelen steeds meer zijn weg in andere culturele omgevingen.

Het beheren van stress in stijl en in zelfbewuste toestand, met een verhoogde concentratie en een open hart worden je tweede natuur bij regelmatige microdosering. Het willen bereiken van consensus met weinig confrontaties en egoïstische gevoelens leidt tot gemakkelijkere onderhandelingen en interacties. Baanbrekende resultaten kunnen worden bereikt in routineuze situaties.

HET GEHEIM VAN EXTREME SPORT IS BEKEND

De visuele verandering van een kameleon, de reflexen van een cobra en de kalmheid van een berggeit zijn wat microdosering naar verluidt kan teweegbrengen voor de enthousiaste sporter die zichzelf naar een volgend niveau wil brengen.

De hechte underground gemeenschappen van surfers en bergbeklimmers, heli-skiërs en snowboarders, paragliders en kayakkers hebben microdosering een tijd lang in hoog aanzien gehouden. Er is veel kennis over en respect voor het gebruik in deze communes. Hallucinogenen en de indrukwekkende golven bij North Island of de kliffen bij de Yosemite vallei lijken een vreemde combinatie te zijn, maar vormen een bijzonder verhaal waarin zeer kleine doseringen voorkomen.

De heersende gemeenschap zou versteld staan als ze wist dat buitengewone fysieke dingen zijn bereikt met bovenmenselijke kracht, balans, focus en concentratie door de inname van kleine hoeveelheden hallucinogenen, meestal lsd of psilocybine paddo's.

WEG MET VERBODEN, MICRODOSERING BLIJFT

De werkelijke vraag is misschien wel, als je begint met microdosering, of er een reden is om te stoppen?

Een verbod staat vooralsnog wetenschappelijk onderzoek op het gebied van de geestelijke en fysieke gezondheidszorg in de weg, waarbij wetenschappers de positieve werking van de psychedelische middelen zouden kunnen aantonen.

De geweldige, inmiddels overleden Albert Hoffman, de "vader van LSD", microdoseerde tot zijn dood op 102-jarige leeftijd en pleitte voor microdosering als een gezond gebruik voor iedereen. Hij geloofde dat wanneer er geen verbod zou zijn geweest, microdosering van psychedelische middelen zeker de plaats in zouden hebben genomen van farmaceutische antidepressiva en veelgebruikte stemmingsveranderende medicatie zoals ritalin.

Wees alsjeblieft voorzichtig. Er bestaan illegale en krachtige substanties.