Treden Psychedelica In De Voetsporen Van Cannabis?

Gepubliceerd op:
Categorieën : Default

Treden Psychedelica In De Voetsporen Van Cannabis?

De legalisering van cannabis lijkt een opkomst van activisten teweeg te brengen die ook andere psychoactieve verbindingen willen legaliseren. Hier lees je er meer over.

Terwijl de legalisering van cannabis zich uitbreidt, komen psychoactieve substanties ook steeds meer in de belangstelling te staan. Sinds kort maken mensen zich hard voor het decriminaliseren van het in bezit hebben en gebruiken van psilocybine. Dit is de psychoactieve verbinding in magic mushrooms. Laten we eens kijken naar de recente ontwikkelingen over dit onderwerp.

DECRIMINALISEER PADDO'S!

Een groep activisten met de passende naam Denver for Psilocybin wil graag dat psilocybine in Denver gelegaliseerd wordt. Hun voorstel moet gelden voor mensen die ouder zijn dan 21 jaar. Voor deze volwassenen zou het legaal moeten worden om 56g gedroogde paddo's of 907g verse paddo's voor persoonlijk gebruik in bezit te hebben. Dat is behoorlijk wat. Hun doel is om over dit voorstel een stemming af te dwingen zodra ze genoeg handtekeningen verzameld hebben. Deze stemming zou in november 2018 moeten plaatsvinden. Denver for Psilocybin wil de prioriteit voor strafvervolging voor psilocybine lager stellen. Bovendien eisen ze dat het geen misdrijf meer is om betrapt te worden met dit hallucinogene middel. Ze willen graag dat er een wet wordt ingevoerd waarin staat dat mensen die aangehouden worden met paddo's een maximale boete krijgen van $99 bij een eerste overtreding. Bij nog een overtreding zou $999 het maximum moeten zijn. Denver for Psilocybin heeft de inwoners van Denver gevraagd wat voor regelgeving ze zouden prefereren. De overgrote meerderheid is pro-decriminalisering. 80% van de respondenten stemt daarbij in met lichtere straffen. Ook activisten in Californië proberen voor november een stemming rond te krijgen over psilocybine.

DE STAP VAN CANNABIS NAAR PSYCHEDELICA

De argumenten die aangevoerd zijn om de legalisering van cannabis te promoten, zijn in gelijke mate van toepassing op het legaliseren van andere psychedelische substanties. De zwarte markt voor wiet veroorzaakt een grote geldstroom naar gangsters en niet naar gelegitimeerde bedrijven die belasting afdragen. Ditzelfde argument zou aangevoerd kunnen worden om andere psychoactieve substanties te legaliseren. We hebben nog een voorbeeld voor je. Cannabis is inmiddels overal te koop; het verbod heeft geen invloed op de vraag en het aanbod. Daarom zou de substantie gelegaliseerd en gereguleerd moeten worden. Paddo's zijn daarbij vrij makkelijk in kleine containers te kweken. Bovendien komen ze in de natuur voor. Nog een klassiek argument is dat als we cannabis legaliseren, we meer controle hebben op de inhoud van de drugs. In feite zou je hetzelfde voor alle drugs kunnen aandragen. Bovendien zou aangevoerd kunnen worden dat de hoeveelheid cannabis die geconsumeerd wordt niet stijgt na legalisering. Dus waarom zou dat niet opgaan voor het legaliseren van andere psychoactieve substanties?

Cannabis is een veel veiliger substantie dan alcohol, blijkt uit een beroemd onderzoek dat uitgevoerd is door David Nutt. Ook laat een grafiek zien dat paddo's en LSD een stuk veiliger zijn dan alcohol. Ze zijn zelfs minder gevaarlijk dan cannabis. Dat is de reden dat alle argumenten voor de legalisering van wiet die gebaseerd zijn op de vergelijking met alcohol, technisch gezien ook voor paddo's en LSD zouden moeten opgaan. 

Het heeft tot het jaar 2000 geduurd voordat wetenschappelijk onderzoek naar de effecten van psilocybine van start zijn gegaan. Daarom valt er nog een hoop te ontdekken over de stof en andere psychoactieve verbindingen, waar veel mensen baat bij zouden kunnen hebben. We weten al dat sommigen gestopt zijn met het roken van tabak en psilocybine zijn gaan gebruiken om migraine te verlichten. Gezien de kant die de legalisering van marihuana opgaat, is het niet moeilijk een toekomst voor te stellen waarin ook psychoactieve verbindingen deel uitmaken van een gelegaliseerde markt.