Het verschil tussen magic truffles en paddo's

Gepubliceerd op:
Categorieën : Default

Het verschil tussen magic truffles en paddo's

De mythe die magic truffles en '>paddo’s scheidt in hun effect en kracht, gaat nog steeds rond en kan een of ander aspirant psychonaut verwarren. Is er echt een verschil tussen magic truffles en '>paddo’s? We bekijken deze verschillen en zullen de mythen hier in dit artikel duidelijk maken!

Er zijn een aantal shroomers die denken dat er grote verschillen zijn tussen '> paddo’s en magic truffles. Maar de verschillen tussen de twee hebben betrekking op hun uiterlijk en de manier waarop ze groeien en niet op hun effect of kracht.

Het eerste wat je misschien wilt weten is dat de magic truffles die je vandaag kunt krijgen, eigenlijk geen echte truffels zijn zoals de vruchtlichamen (sclerotia) van het genus Tuber. De magic truffles die je vandaag kunt vinden zijn de vruchtlichamen van de psilocybe-paddestoelen die onder de grond groeien en dit is echt het enige dat ze verschillend maakt. Ze zijn in wezen hetzelfde als het deel dat boven de grond groeit, het zichtbare deel dat we paddenstoelen noemen.

Wat voor psychonauten belangrijk is, is dat beide soorten vruchtlichamen van een paddo, ongeacht waar zij groeien, de paddestoel of de "truffel" die ondergronds groeit, de psychoactieve moleculen bevat zoals psilocybine en psilocine. En als het gaat om hun effectiviteit, zijn ze beide hetzelfde.

WAT IS EEN TRUFFEL?

Een truffel kan gezien worden als een overlevingstruc van een schimmel die zich onder bepaalde omstandigheden kan ontwikkelen. Terwijl schimmels tot paddestoelen kunnen groeien (zoals onze 'magische paddenstoelen'), doen ze dit niet altijd. Wanneer de schimmel niet genoeg voedingsstoffen kan krijgen of niet genoeg zuurstof heeft om te groeien, groeien ze in plaats daarvan hun vruchtlichaam ondergronds. Dit deel dat ondergronds wordt ontwikkeld is wat een truffel of sclerotia wordt genoemd.

IS ER EEN VERSCHIL IN HET PSYCHEDELISCHE EFFECT VAN '>PADDO’S EN MAGIC TRUFFLES?

Er is praktisch geen verschil in het effect van het consumeren van '>paddo’s en magic truffles. Ze bevatten beide dezelfde actieve verbindingen en kunnen hetzelfde type psychedelische ervaringen induceren. Het verschil zit meer in hoe deze psychoactieve stoffen kunnen worden gevonden, als we de "truffels" vergelijken met de paddestoelen. Een verschil is dat paddestoelen in fasen groeien met hun laatste groeistadium, dat normaal gezien de meest geconcentreerde hoeveelheden psilocybine en de andere psychoactieve stoffen produceert. Dit betekent ook dat niet alle paddestoelen noodzakelijkerwijs even krachtig zijn, dit zal afhangen van in welk groeistadium ze zijn. De "truffels" van een bepaalde soort daarentegen hebben allemaal dezelfde kracht, zonder dat er een verschil in sterkte tussen hen is. Dit maakt truffels makkelijker en veiliger om te doseren.

HOE ZIT HET MET DE MYTHE DAT TRUFFELS MINDER KRACHTIG ZIJN DAN PADDENSTOELEN?

Er worden nog steeds mythen verspreid onder een aantal shroomers dat magic truffles zwakker zouden zijn dan paddenstoelen, maar deze mythen zijn precies dat, mythen zonder wetenschap die het bewijst. Beide vruchtlichamen, of ze nu boven of onder de grond groeien, zijn in wezen hetzelfde. Er is geen bewijs dat de ene of de andere een hogere hoeveelheid psychoactieve stoffen bevat. Wat mogelijk een rol speelde bij de vorming van de mythe, was dat op een bepaald moment laagwaardige truffels op de markt waren, dus dat is waarschijnlijk een reden voor de nog steeds beschadigde reputatie van magic truffles. Maar als je je magic truffles van een betrouwbare bron krijgt, zullen ze altijd net zo krachtig en effectief zijn als '>paddo’s.