Hyperconnectiviteit: Paddo's En De Verbindingen In De Hersenen

Gepubliceerd op:
Categorieën : Default

Hyperconnectiviteit: Paddo's En De Verbindingen In De Hersenen

De resultaten van recente onderzoeken wijzen erop dat paddo's regio's van de hersenen verbinden die normaal gesproken niet met elkaar geassocieerd worden. Dit zou kunnen helpen antwoorden te vinden op vragen als hoe we onszelf zien in de wereld, waarmee ook het potentieel als medicijn wordt verbeterd.

Recentelijk gaan er veel geruchten over de mogelijkheid dat psilocybine kan worden gebruikt als mogelijke behandeling voor psychologische aandoeningen als angst en depressie. In het verleden hebben onderzoeken aangetoond dat mensen zich opgewekter en gelukkiger voelen na het gebruik van psilocybine of paddo's, ook al was het gebruik eenmalig.

Paul Expert, een arts bij King's College Londen, schreef in het Journal of the Royal Society Interface dat er onderzoeken werden uitgevoerd met paddo's, "in de hoop dat ze op een dag door psychiaters, in een zorgvuldig gecontroleerde omgeving, kunnen worden gebruikt, om aandoeningen als depressie te behandelen."

Na het behalen van positieve resultaten in onderzoeken met psilocybine, besloten onderzoekers dat er meer werk moest worden verricht om uit te zoeken hoe paddenstoelen met de hersenen samenwerken. Expert zei: "Wetenschappers moeten een veel beter beeld krijgen over hoe de drug de hersenen beïnvloedt, voordat ze psilocybine gebruiken om depressie te behandelen."

Onderzoekers en wetenschappers gingen aan de slag om meer te leren over de integratie van psilocybine met de hersenen. Ze gebruikten functional magnetic resonance imaging (fMRI) op 15 gezonde vrijwilligers om te beoordelen wat er in de hersenen gebeurt na het gebruik van een placebo en psilocybine.

Dit waardevolle onderzoek leverde interessante resultaten op die werden gebruikt om de hersenactiviteit van de deelnemers te vergelijken van de momenten waarop psilocybine werd gebruikt en wanneer niet. Hierdoor kon er een kaart worden gemaakt van de verbindingen tussen verschillende regio's van de hersenen.

HYPERVERBINDINGEN VAN DE HERSENEN OP PADDO'S

De resultaten lieten een dramatische transformatie zien in de organisatie van de hersenen van de vrijwilligers. In het onderzoek werd ontdekt dat de regio's van de hersenen die normaal gesproken niet verbonden zijn, zich na het gebruik van psilocybine synchroniseerden in de tijd met precieze nauwkeurigheid. Dit is een indicatie dat er verbindingen op lange afstand werden gemaakt. Deze tijdelijke creatie van verbindingen zorgt ervoor dat delen van de hersenen, die anders nooit met elkaar communiceren, signalen kunnen versturen naar elkaar. Dit vormt vervolgens de ervaring en verklaart waarom het gebruik van paddo's mensen in staat stelt gebeurtenissen in een ander en losgemaakt perspectief te zien. Zoals vermeld, kan dit enorme gevolgen hebben voor het behandelen van aandoeningen.

Hoewel het algemeen bekend is dat psilocybine zich bindt aan receptoren voor serotonine, een chemische stof die veel invloed heeft op de stemming, slaap en eetlust, was het nog vrij onduidelijk hoe de drug de communicatiepatronen in de hersenen beïnvloedt.

Mitul Mehta, een onderzoeker in de psychofarmacologie voor King's College London, zei: "Via dit soort onderzoeken kunnen we beginnen met het beantwoorden van de vragen over hoe we samenhangende ervaringen krijgen van onszelf in de wereld en we kunnen ook begrijpen waardoor dit wordt onderbroken."

Voor het onderzoek werden uitsluitend vrijwilligers gebruikt die reeds eerdere positieve ervaringen hadden met paddo's, om het risico op flippen of paniekaanvallen in de benauwde fMRI machine te minimaliseren, maar desondanks zijn de resultaten veelbelovend. Dankzij het fantastische doorlopende onderzoek kan psilocybine mogelijk ooit door psychiaters worden gebruikt om geestelijke aandoeningen, zoals depressie, te behandelen in een gecontroleerde omgeving.