Toon Je Vrienden Wat Je Tijdens Een Trip Ervaart!

Gepubliceerd op:
Categorieën : Default

Toon Je Vrienden Wat Je Tijdens Een Trip Ervaart!

Uitleggen hoe je een trip ervaart, is bijna niet te doen. Wij vonden enkele video's en afbeeldingen die een indruk geven van de visuele effecten tijdens een trip. Op Reddit’s /r/replications/subreddit, vind je realistische "trip-video's" en animaties die je aan je vrienden kunt laten zien om te tonen wat je ziet als je tript.

Het is bijna ondoenlijk om aan andere mensen uit te leggen hoe het is om een psychedelische trip mee te maken. De meeste sensaties en gewaarwordingen die je onder invloed van een tripmiddel meemaakt, zijn haast met geen pen te beschrijven. Om je vrienden een goede indruk te geven van de visuele effecten van een trip, heeft Reddit een fantastische subreddit. Hier trachten psychonauten door middel van video's, afbeeldingen en animaties een beeld te geven van hun psychedelische ervaringen. Laat aan je gabbers zien hoe het is om je bewustzijn te verruimen! Hier volgen de beste visuele weergaven van trip-effecten die we zijn tegengekomen.

PADDENSTOELEN BOSPAD - PADDO'S
https://www.reddit.com/r/replications/comments/7dmple/mushroom_alley_4_grams/

Dit is werkelijk een sublieme visuele weergave van de effecten die je meemaakt na een dosis van 4g paddo's. Met name de goed weergegeven golf- en draaibewegingen van het rustgevende bospad waarvan ook de kleuren lichtelijk veranderen, vinden we zeer treffend. De psychedelische weergave benadert zeer goed de werkelijke visuele effecten die je ervaart tijdens een paddotrip. Gelijksoortige beelden, zoals de lichte vervorming en de veranderende kleuren, kun je ook verwachten na een kleinere dosis (100-250µg) LSD.

VLOEIENDE EN GOLVENDE PATRONEN - LSD
https://www.reddit.com/r/replications/comments/5cj1uj/this_came_up_in_my_facebook_feed_and_i_thought_it/

Deze vinden we helemaal te gek. De hypnotiserende animatie geeft de vloeiende en golvende patronen die mensen na het innemen van om het even welke dosis LSD fantastisch weer. Er zijn trippers die deze effecten al na een kleine dosis, 50µg bijvoorbeeld, ervaren. Andere mensen zeggen dat ze een grotere dosering van ongeveer 300µg nodig hebben om dezelfde intense uitwerking te beleven. Let eens goed op hoe de patronen op de gordijnen lijken te smelten en langzaam naar beneden stromen!

ZURE ZONSONDERGANG - LSD
https://www.reddit.com/r/replications/comments/76rqzn/acid_sunset/

Hoewel dit maar gewoon een plaatje is, is het goed bedacht en waanzinnig mooi. Er zijn mensen die zeggen dat dit precies overeenkomt met hun eerste ervaring toen ze met LSD van een zonsondergang genoten. "Onder een duistere sterrenhemel ging er een magische poort open. Alles begon in- en uit te zoomen op kosmische en microscopische schaal waarbij de hele omgeving een onbeschrijfelijke schoonheid vertoonde." Je kunt je vast wel vinden in deze prachtige omschrijving van een trip.

SCHADUWGESTALTES EN VLOEIENDE VORMEN - DPH/DATURA
https://www.reddit.com/r/replications/comments/716wng/deliriant_dph_datura_visual_and_auralaudio/

Deze video toont een redelijke accurate weergave van de visuele (en auditieve) effecten die je mee kunt maken als je difenhydramine (DHP) gebruikt hebt. Of planten die psychedelische effecten veroorzaken, zoals datura, brugmansia, of alruin. Schaduwgestaltes, ongewone vormen en psychedelische patronen zijn te zien alsof ze de ruimte overlappen. In de video is het geluid dat je hoort ook ongeveer hetzelfde als bij zo'n trip.

PADDENSTOELEN IN DE WINTER - PADDO'S
https://www.reddit.com/r/replications/comments/5snkjm/100000_accurate_mushroom_trip_simulation_d/

We vinden deze behoorlijk accuraat. De video geeft de mogelijke visuele effecten weer na het verorberen van een flinke dosis paddo's waarna een frisse wandeling gemaakt wordt in een winters sneeuwlandschap. Het filmpje laat het vloeiende schommelen en vervormen van een sneeuwrijk landschap zien. Maar ook het licht bij de beelden en contrails. De maker van de video slaat eveneens de spijker op de kop met de roze en groene randen die zich vertonen. Er zijn echter mensen die zeggen dat ze een grote dosis nodig hebben om dergelijke kleureffecten te zien als ze paddo's nemen.

PAREIDOLIE EN GEZICHTEN - PADDO'S
https://www.reddit.com/r/replications/comments/5y9ke9/pareidolia_on_mushrooms_seeing_faces/

Deze animatie laat ons de interpretatie zien van de waarneming van herkenbare patronen als je op paddo's tript. Dit psychische verschijnsel noemt men pareidolie. Het is een effect dat je ook kunt ervaren als je nuchter bent. Je herkent dan bijvoorbeeld gezichten en herkenbare vormen in wolkenpartijen of bomen. Het bijzondere van deze videoanimatie is dat er geen gezichten aan toegevoegd zijn. Op die manier krijg je een bijzonder goede indruk van hoe het er werkelijk uit zou kunnen zien als je onder invloed verkeert. Wij vinden dit hartstikke goed gedaan!

JE ZIET ALLES ALS VOXELS - DMT
https://www.reddit.com/r/replications/comments/6twmqz/dmt/

"Alles gaat eruitzien als voxels die vervolgens uit elkaar knallen." Dit is een behoorlijke accurate omschrijving van wat je ervaart aan het begin van een DMT trip na het nemen van een of twee hijsen. De afbeelding laat het geometrische effect zien dat doorgaans na het gebruik van DMT ervaren wordt. Een animatie zou het waarschijnlijk preciezer hebben weergegeven.

LSD OP EEN BEWOLKTE DAG - LSD
https://www.reddit.com/r/replications/comments/69oz8d/lsd_on_a_cloudy_day/

Er zijn mensen die stellen dat dit de meest accurate weergave is van wat je met LSD waarneemt. De kleuren en de bewegingen van de wolken zijn exact weergegeven. Let eens op hoe de wolken niet alleen voorbij drijven, maar ook trippy, caleidoscopische patronen vormen. Het is een bijzonder sterke nabootsing van de beelden die je waarneemt als je een gemiddelde dosis LSD tot je hebt genomen. Het is zo knap gedaan dat als je er lang naar kijkt het zelfs flashbacks zou kunnen oproepen.

GEOMETRISCHE SLANGEN - AYAHUASCA
https://www.reddit.com/r/replications/comments/6v6zsv/ayahuasca_geometry/

De psychedelische patronen en kleuren die je kunt ervaren als je ayahuasca hebt gebruikt, worden prachtig weergegeven in deze animatie. Sommige mensen beschouwen de hypnotiserend bewegende slangen als mystieke beschermers die over hen waken als ze het rijk van Moeder Aya betreden. Het waarnemen van serpenten is in werkelijkheid een relatief normaal verschijnsel tijdens een psychedelische ervaring. Er zijn ook mensen die zeggen dat ze slangen waarnemen bij LSD, salie en andere psychedelische substanties.

TRIPPEN IN EEN BOS - LSD
https://www.reddit.com/r/replications/comments/6pxwap/tripping_in_a_forest_on_a_high_dose_of_lsd/

In deze video is prachtig te zien wat je kunt ervaren als je een grote dosis LSD hebt genomen en een boswandeling gaat maken. De boel lijkt als een bezetene golfbewegingen en verwringingen te vertonen, zoals je kunt verwachten na het gebruik van psychedelica. Kijk ook eens hoe de bomen en de rest van het bos geen scherpte meer vertonen en randen in alle kleuren van de regenboog krijgen. Dit is helemaal geen slechte weergave van een LSD trip!

Wij begrijpen ook wel dat geen enkele video voor 100% kan weergeven wat je tijdens een trip ervaart. Zelfs de visuele effecten op zich kunnen variëren. Sommige mensen zien meer fractals, schaduwpartijen, of geometrische vormen dan anderen. Maar als je je vrienden wilt uitleggen wat een trip precies inhoudt, laat ze dan deze video's, animaties en foto's maar eens zien. Die laten behoorlijk duidelijk zien hoe het is om te trippen!