Het drogen van paddo's en truffels: How To

Gepubliceerd op:
Categorieën : Default

Het drogen van paddo's en truffels: How To

We ontdekken hoe paddo's kunnen worden gedroogd voor opslag en hoe je je stash veilig houdt. Elke psychonaut zou deze kennis moeten bezitten.

Ben je net teruggekomen van een speurtocht door een frisse herfstlandschap met een psychotrope buit? Of is je kweekset met psilocybine-rijke paddo's of truffels klaar voor de oogst? Misschien wil je wat truffels bewaren voor later. Als je niet van plan bent je psychedelische edibles vers te consumeren en daarom besloten hebt dat je ze graag wil bewaren voor later gebruik, zal je ze moeten drogen. We leggen uit hoe je dat doet.

Het drogen van paddo's lijkt een buitengewoon simpele klus. Maar het is gecompliceerder dan je denkt, zeker als je je stash niet kwijt wil raken aan schimmel, waardoor al je harde werk voor niets is geweest. Het simpelweg drogen van je paddo's op de kachel of in de vensterbank zal de houdbaarheid verlengen, maar er zijn andere methodes die je kan gebruiken om te verzekeren dat ze nog jaren tot je beschikking staan. Laten we ons allereerst echter richten op de initiële droogfase.

HET DROGEN VAN JE MATERIAAL

Zodra je je paddo's of truffels hebt geoogst, is het verstandig direct te beginnen met het droogproces. Hiermee verklein je het risico op bederf. Een van de belangrijkste factoren voor de ontwikkeling van schimmel, is de aanwezigheid van vocht. Zodra je, door te drogen, hier korte metten mee hebt gemaakt, is het risico verdwenen.

Allereerst verdeel je je paddo's of truffels voorzichtig over een plat oppervlak en zorg ervoor dat ze elkaar niet raken. Handige hulpmiddelen zijn een groot bord, een dienblad of misschien een bakplaat. Voor de volgende stap heb je meerdere opties en afhankelijk van je beschikbare bronnen heb je dus ruimte voor wat experimenteren of aanpassingen.

De eerste optie is je truffels op een warme vensterbank, in een serre of een kas te plaatsen. Hierna dek je de truffels af met een zwarte handdoek of ander stoffen materiaal. Met toegang tot direct zonlicht, zal je materiaal verwarmen en redelijk snel uitdrogen, zonder risico op beschadiging. Als je buiten het seizoen zit en niet zoveel zonlicht ontvangt, kan je dezelfde stappen uitvoeren in de buurt van een radiator of andere vorm van verwarming.

Met deze methode zal je overtollige vocht uit je materiaal verwijderen. Eigenlijk zou je nog meer vocht moeten verwijderen om de houdbaarheid te verlengen, zoveel zelfs dat ze kurkdroog en knapperig worden en breken als een cracker.

DROGEN MET DROOGMIDDELEN

De volgende stap is iets complexer dan de vorige, maar is absoluut de moeite waard als je je oogst langer wil bewaren. Je hebt droogmiddelen nodig en ook een luchtdicht bakje om deze stap uit te kunnen voeren. Droogmiddelen zijn materialen die vocht uit de lucht onttrekken en industrieel worden gebruikt om te voorkomen dat producten beschadigd raken tijdens opslag en transport. Er zijn meerdere materialen om uit te kiezen. Silica gel wordt vaak voor dit doel gebruikt. Het is een natuurlijk, niet-giftig materiaal en zal de klus perfect klaren. Plaats je silica gel in de luchtdichte container; dit kan bijvoorbeeld een tupperware bakje zijn. Plaats een rek over de silica gel heen zodat je product geen contact kan maken met de gel. Sluit nu de container af. De rest kan worden gedaan naar eigen inzicht. Controleer je oogst met enige regelmaat. Wanneer de truffels of paddo's zo droog zijn als een cracker, is deze fase voltooid, Je buit kan nu worden bewaard voor toekomstig gebruik.

Epsom zout, soms ook magnesiumzout genoemd, is ook een product dat kan worden gebruikt om hetzelfde doel te bereiken. Je begint met het bakken van het Epsom zout in de oven, ongeveer 2 uur op 250 graden Celsius. Hiermee verander je de chemische structuur van het zout; je verwijdert het water waardoor dit verloren vocht weer kan worden aangevuld. De zouten hebben de neiging om vocht vrij snel op te nemen, dus breek nieuwe klonten in kleinere stukjes en plaats ze razendsnel in luchtdichte bakjes. Nu kan je dezelfde stappen als hierboven volgen om je paddo's volledig uit te drogen: Plaats je zout op de bodem van een tupperware bakje en plaats er een rekje bovenop, zodat de paddo's of truffels niet in contact komen met het zout. Nu plaats je je deels gedroogde materiaal op het rek en sluit de container af. Controleer regelmatig en verwijder je opbrengst zodra deze knisperend droog is.

HET BEWAREN VAN JE DROGE PADDO'S

Zodra je paddo's droog zijn, bewaar je ze op een donkere, droge en koele plaats om bederf te helpen voorkomen. Correct bewaarde paddo's kunnen jaren worden gebruikt. Geniet ervan!