5 Animatiefilms Die Je Zou Moeten Kijken Tijdens Het Trippen

Gepubliceerd op:

5 Animatiefilms Die Je Zou Moeten Kijken Tijdens Het Trippen

Draaiende beelden, bewegende objecten, heldere kleuren en geluiden - zag je laatste trip er ongeveer zo uit? Je kunt deze visuele kant van de psychedelische ervaring ook combineren met optisch verbluffende animatiefilms. En dat is absoluut de moeite waard! In dit artikel vind je 5 aanbevelingen.

Het is een fenomenale ervaring als je een film kijkt onder invloed van paddo’s of truffels. Films krijgen namelijk een totaal andere vibe als je de beelden ziet door een psilocybine-bril. Animatiefilms zijn zelfs nog beter. Deze zijn namelijk sowieso meer trippy en komen daarom beter tot hun recht tijdens een psychedelische trip.

In dit artikel delen we een aantal voordelen van het kijken van een animatiefilm tijdens het trippen. Daarna bevelen we 5 animatiefilms aan die volgens ons uitstekend zijn voor visuele ervaringen!

DE VOORDELEN VAN FILM KIJKEN TIJDENS HET TRIPPEN

De Voordelen Van Film Kijken Tijdens Het Trippen

Een psychedelische trip zorgt over het algemeen voor diverse visuele veranderingen en vervormingen; een belangrijk deel van het hele avontuur. Veel van deze perceptieveranderingen gaan ontzettend goed samen met animatiefilms. Zo zorgt dit voor een verhoogd bewustzijn op een dieper en ongeëvenaard niveau.

Een veel voorkomend visueel fenomeen dat je soms tijdens een trip ervaart, zijn externe hallucinaties. Deze worden getriggerd door dingen die je waarneemt, zoals een scène of personage uit een animatiefilm. De beweging van objecten of personages zorgt daarbij soms voor visuele "strepen". Bovendien zijn kleuren vaak tien keer helderder. Stel je maar eens voor hoe krachtig de combinatie is van een heftige, visuele trip en een kleurrijke animatiefilm. De tinten zijn levendiger en intenser en tegelijkertijd is je blik gefocuster en afgebakender doordat de contrasten scherper zijn. De kleuren veranderen golfsgewijs, dingen lijken te drijven en met elkaar te versmelten, het scherm lijkt haast te ademen en je perceptie van diepte is ongewoon en vertekend.

Het bewustzijn in je hoofd explodeert door al die visuals. Langzamerhand versmelt de stroom trippy beelden die de animatiefilm elke seconde vertoont met je visuele waarneming. Daarmee ontstaat een nieuwe metalaag tussen jou en de film. Het is alsof er een nieuwe film is ontstaan die alleen jij kunt kijken. Wil je meer weten over de gebruikelijke visuele componenten van een psychedelische ervaring, lees dan dit artikel dat daar dieper op ingaat.

5 GOEDE ANIMATIEFILMS ALS JE TRIPT OP TRUFFELS OF PADDO’S

1. FANTASIA

We beginnen met een klassieke tekenfilm uit 1940 — Fantasia. Ja, die film is echt zo oud! Dat betekent dat de animaties met de hand zijn getekend en geschilderd. Het voordeel daarvan is dat de visuals meer organisch zijn. En wie kan dat nu weerstaan? Fantasia is een opeenvolging van extravagante en fantastische beelden, begeleid door beroemde klassieke werken van Bach, Beethoven, Tchaikovsky en anderen. Het is de perfecte mix van muziek en animatie. Daarmee levert de film prachtige visuals en schitterende geluiden op. Leuk weetje: Disney wist heel goed dat jonge mensen in de jaren ’70 deze film keken onder invloed van psychedelische drugs. Het bedrijf bracht het daarom op de markt als een "tripfilm" met psychedelische filmposters. Dat leverde een grote bijdrage aan het succes van de hernieuwde uitgave.

2. FANTASTIC PLANET

Fantastic Planet is een Franse animatiefilm uit 1973. Ook van deze film zijn de animaties met de hand gemaakt. De stijl en het thema zijn echter duisterder en geavanceerder dan Mickey Mouse die met een bezemsteel vecht. Dat zorgt dan ook voor beelden die veel dieper gaan. Fantastic Planet is een surrealistisch sociaal commentaar. Het is daarmee een echte mijlpaal in de sciencefiction. De film is op zich al heel trippy, laat staan in combinatie met psychedelische middelen! Ook als je hem kijkt in de oorspronkelijke taal, prikkelen alleen de beelden al genoeg fantastische reacties. Wees je er wel van bewust dat dit magische meesterstuk soms behoorlijk absurd is en af en toe zelfs wat griezelig. Als je daar niet tegen kunt tijdens een trip, kijk dan een andere film uit deze lijst.

3. THE NIGHTMARE BEFORE CHRISTMAS

Als we het dan toch hebben over griezelig; kijk ook eens deze film uit 1993. The Nightmare Before Christmas van regisseur Tim Burton is een combinatie van Gothic, horror en fantasie-elementen. Hoewel deze film voor kinderen is, prikkelt de fascinerende donkere en gestoorde wereld die erin voorkomt ook jouw verbeelding. Het brengt je daarbij naar een enge plek, zeker als je tript op paddo's. Net als Fantasia is deze film ook een uitmuntende fusie van film en muziek. Dat is te danken aan het uitstekende werk van Danny Elfman, een van de medewerkers van Burton. Begrijp ons niet verkeerd: The Nightmare Before Christmas is geen echte horrorfilm, maar wel een van de meest duistere films op onze lijst. De film heeft daarbij het potentieel om je op een somber pad te brengen. Ben je echter een psychonaut die niet bang is om alle facetten van emoties en de verbeelding te ontdekken? Dan ga je genieten van dit stop-motion meesterwerk.

4. THE LEGO MOVIE

Nu genoeg over de gestoorde wereld van Burton! The Lego Movie is een film die onschuldiger en kleurrijker is. Hij brengt je daarbij terug naar je kindertijd. Het is de eerste film op onze lijst waarbij men alleen CGI heeft gebruikt. Daardoor ziet het er allemaal wat moderner uit. De film is niet alleen leuk om te kijken — hij zit ook boordevol creativiteit en kleuren. Weet je nog hoe het was als kind? Waren alle kleuren niet helderder en intenser toen alles nog magisch leek? Als je truffels of paddo’s neemt, brengt deze film je terug naar die waarneming van de wereld. The Lego Movie geeft je een luchtige en leuke tijd. Hij brengt je daarbij terug naar de magie van die onschuldige fase van het leven door middel van beelden die verbazingwekkend en energiek zijn.

5. SPIDER-MAN: INTO THE SPIDER-VERSE

De nieuwste film uit onze lijst is Spider-Man: Into the Spider-Verse uit 2018. Deze bevat alle goede elementen uit de hierboven genoemde films en tilt ze naar een nog hoger niveau! De film doet je echt versteld staan. Bereid je voor op verfijnde technologie en animatie die je door het multiversum laten knallen voor je er erg in hebt. Het is net alsof je op de pagina’s van een stripboek of in een levend schilderij wandelt. Op visueel gebied is het echt een baanbrekende en revolutionaire film. Hij toont daarbij wat er allemaal mogelijk is met moderne technologie. Er zitten ook verschillende animatiestijlen in deze film. Hij gaat daarmee absoluut je favoriete psychedelische animatiefilm worden. Het is net een verrassingsdoos met alles wat je maar wenst! En als je nog niet overtuigd bent, kijk dan even naar wat Seth Rogen zegt op zijn twitteraccount: "#SpiderVerse is niet alleen een geweldige en innovatieve film, maar ook een van de meest trippy en psychedelische films die ik in jaren heb gezien. Doe hiermee wat je wilt". Ben je nu overtuigd?

PSILOCYBE ATLANTIS: PERFECT VOOR ANIMATIEFILMS

Psilocybe Atlantis

Deze 5 films bieden voor elke psychonaut wat wils. Weet je echter niet welke soort paddo of truffel je zou moeten nemen als je ze kijkt? Maak je dan geen zorgen. In onze shop vind je namelijk de prachtige en levendige Psilocybe Atlantis. Uitermate geschikt bij elke animatiefilm vanwege het intense effect en de sterke visuals!

Een laatste advies voor de beginnende psychonaut (en een goede herinnering voor gevorderden): wees voorzichtig met doseren. Als je teveel binnenkrijgt van een psychedelisch stofje, levert dat soms diepe ervaringen op, die je vooral intern gericht maken. En daarmee bereik je niet het doel van het kijken naar deze geweldige animatiefilms, namelijk dat je ervan geniet.