Een slechte trip met magic truffles, is het erg?

Gepubliceerd op:
Categorieën : Default

Een slechte trip met magic truffles, is het erg?

Wat moet je weten over een slechte trip? Hier zijn een paar tips ter voorbereiding en herstel.

Naast de positieve, heerlijke effecten en magische ervaringen die kunnen optreden bij het nemen van magic truffles, zijn er ook een aantal risico's en nadelen. Het nemen van een psychoactief middel beïnvloedt zowel sterk je mentale toestand als je algemene geestelijke gezondheid. Hierdoor kan het veel impact hebben op je welzijn. Daarom is het belangrijk om jezelf voor te bereiden: informeer jezelf over de risico's en over hoe je zo veilig, gezond en prettig mogelijk tript.

WAT IS EEN SLECHTE TRIP?

Een van de dingen die een tripper kan tegenkomen, is de uitdagende ervaring van een 'slechte trip'. Het belangrijkste ingrediënt voor de slechte tripervaring is de onzekerheid en de angst van de gebruiker. Iedere tripper voelt in eerste instantie een trip opkomen met vlinders in zijn buik van opwinding, gemengd met een beetje spanning of angst. Maar het is belangrijk om de angst of onzekerheid niet de overhand te laten krijgen. Dit vraagt om een heldere mentale toestand bij het innemen van paddo's: je moet je bewust zijn van je eigen geestelijke sterke en zwakke punten, en bereid zijn om deze op te zoeken met de magie van psilocybine. Uiteindelijk zijn slechte trips producties van je eigen geest. Vragen als: 'wat heb ik mezelf aangedaan?' of 'kom ik ooit weer uit de trip?' zijn een paar voorbeelden van dingen die door je hoofd kunnen spoken. Als je niet in staat bent om deze gedachten te controleren, kun je eindigen in een spiraal van negatieve gedachten.

Al deze gedachten kunnen je angstig maken, naast een aantal andere effecten: het verlies van controle en gevoel van tijd kan je confronteren met de dingen die je moet leren over jezelf of met de zaken die je moet loslaten om te groeien.

In een staat van verhoogd bewustzijn, die je zult ervaren als je magic truffles neemt, ben je gevoeliger voor externe drijfveren zoals geluid, geur, beelden, en de energie en expressies van andere mensen. Paranoia kan optreden nadat de eerste angst van de gebruiker zich uitbreidt en kan een situatie creëren van algemeen wantrouwen en zelfs beangstigende hallucinaties. Daarom is niet alleen een goede geestelijke gezondheid van belang, maar ook goed gezelschap om deze vervelende obstakels te kunnen overwinnen.

De effecten van magic truffles kunnen geestverruimend zijn en soms zelfs een beetje overweldigend. De schoonheid van het trippen ligt soms verborgen in een puzzel van gedachten, hallucinaties en raadselachtige visioenen. Je moet sterk en bereid zijn om met de flow mee te gaan en te ervaren waar de psilocybine je mee naartoe voert. Het blokkeren hiervan kan tegen je werken; dus probeer je niet te verzetten als je eerste angst optreedt.

ALGEMENE GEVAREN:

De effecten van magic truffles kunnen 3 - 6 uur aanhouden. De risico's nemen toe als ze worden ingenomen met andere middelen.

Lichamelijk:

  • Verhoogde hartslag en bloeddruk
  • Verhoogde lichaamstemperatuur
  • Coördinatieverlies - het hele lichaam voelt labiel aan
  • Verlies van controle over de blaas

Geestelijk:

  • Gevoelens van intense angst
  • Verwarrende en wanordelijke gedachten
  • Paniekaanvallen en paranoïde wanen

VOORBEREIDING & HERSTEL

Om een veilige, prettige en leerzame trip te krijgen, moet je jezelf goed voorbereiden. Er zijn een aantal voorzorgsmaatregelen die je moet nemen, vooral als je magic truffles voor de eerste keer consumeert.

- Neem alleen paddo's in gezelschap van mensen die je vertrouwt. Deze persoon of deze personen moeten mensen zijn bij wie je je comfortabel voelt. Doe het niet met vreemden of mensen bij wie je je slecht voelt.
- Neem magic truffles omdat je ze wílt nemen en niet omdat andere mensen je overtuigen om ze te consumeren.
- Als je bang bent voor de mogelijke effecten, NEEM DAN GEEN magic truffles!
- Beoordeel je eigen mentale gezondheid goed: als je geen goede gemoedstoestand hebt, neem dan geen magic truffles.
- Zorg ervoor dat er in je gezelschap zich één of twee 'oppassers' bevinden. Dit houdt in dat zij geen magic truffles of andere middelen nemen. Als iemand verzorging nodig heeft, kan/kunnen de oppas(sers) hem/haar helpen.
- Houd de volgende 24 uur vrij van afspraken. Neem je tijd om magic truffles te nemen. Alleen al het idee dat je je ouders snel ontmoet; of dat je een sollicitatiegesprek hebt, maakt je stressvol en vermindert mogelijk de schoonheid van je trip.
- Doe je telefoon uit. De meeste mensen zijn niet in staat om rationeel te reageren als ze met slecht of goed nieuws worden geconfronteerd.
- Magic truffles kunnen het beste worden genomen in een omgeving waar je je comfortabel voelt: geen drukke of onbekende plekken. De natuur of de beslotenheid van je eigen huis biedt een rustige en vredige setting waarin je volop kunt genieten van je diepgaande trip.
- Neem geen magic truffles in combinatie met andere middelen, in het bijzonder alcohol.

Als de juiste voorbereidingen zijn gedaan en de eerdergenoemde voorzorgsmaatregelen zijn genomen, minimaliseer je de kans op een slechte trip. Maar als jij, of iemand in je gezelschap nog steeds een slechte trip krijgt, zijn er een paar dingen die je kunt doen om te herstellen.

- Ga naar een rustige en afgelegen plek waar je kunt zitten of liggen. Controleer ook de temperatuur: een warme ruimte kan de slechte trip bevorderen.
- Focus rustig op je ademhaling.
- Neem een suikerhoudende drank of dextrose suiker om de effecten te neutraliseren door de bloedsuikerspiegel te laten stijgen; je zult je sterker voelen om slechte gedachten uit te kunnen bannen.
- Ontspannende kruiden kunnen ook helpen om de angst en negatieve gevoelens te bestrijden. Het nemen van valeriaanthee of valeriaantabletten kan helpen.
- Als de situatie niet beter wordt of zelfs slechter, moet je contact opnemen met hulpdiensten. In Europa is het nummer hiervoor 112. In de Verenigde Staten geldt 911. Wees altijd helemaal eerlijk tegen de hulpdiensten over je situatie en het gebruik van verdovende middelen.

Trippen is een wonderbaarlijke manier om alle schoonheid en wijsheid van het universum te ervaren en kan ook helpen om jezelf beter te leren kennen. De kracht van psilocybine heeft een groot effect op de geest: een slechte trip wordt versterkt door de angst van de gebruiker. Jezelf over deze angst en gedachten heen zetten, die soms opspelen bij een slechte trip, is ook een uitdaging die inzichtelijk en gedenkwaardig kan zijn.

Gelukkige trip: denk om jezelf, zorg voor anderen!