Hoe Vermijd Je Een Bad Trip Met Magic Truffles?

Gepubliceerd op:
Categorieën : Default

Hoe Vermijd Je Een Bad Trip Met Magic Truffles?

Weten hoe je om moet gaan met angst tijdens een trip is essentieel voor een goede ervaring. Het is nog beter als je weet hoe je deze gevoelens confronteert en accepteert. Elke psychonaut ervaart wel eens momenten waarbij een trip gemakkelijk de verkeerde kant op kan gaan. Leren hoe je kalm kunt blijven, kan helpen om een bad trip te vermijden.

De beruchte bad trip. We hebben allemaal wel horrorverhalen gehoord over mensen die doordraaien. We zijn allemaal wel eens bang geweest dat ons hetzelfde overkomt.

Het goede nieuws is dat deze verhalen buiten alle proporties zijn opgeblazen. Dit soort sensationele berichten zijn, nauwelijks verrassend, vaak afkomstig uit de hoek van de anti-drugslobby. Dat wil niet zeggen dat bad trips niet bestaan, maar er is geen reden om bang te zijn. Ze zijn relatief zeldzaam en vaak minder erg dan je zou denken.

Kennis is macht. Informatie vergaren over bad trips, en hoe je ze vermijdt, is de gemakkelijkste manier om je geest tot rust te brengen en angstgevoelens tot een minimum te beperken. Dit geldt voor zowel psilocybine als andere psychedelische drugs. Lees snel verder, doe je huiswerk en wees voorbereid op de trucjes van je eigen geest.

Wat Is een Bad Trip?

Wat Is Een Bad Trip?

Een bad trip wordt grotendeels bepaald door een gevoel van angst of bezorgdheid dat constant op de loer ligt. De ervaring varieert van een paar ongemakkelijke uren waarin je wenst dat je minder high was, tot een complete paniekaanval met vreselijke gevoelens.

Met alle soorten drugs bestaat er een kans op een onprettige ervaring, maar bad trips worden vooral geassocieerd met psychedelische drugs zoals LSD en paddo's. Bad trips op psychedelica hebben de neiging om een intensere angst te genereren die bij andere drugs niet voorkomt.

Anti-drugspropaganda is er echter in geslaagd een gevoel van onheil te creëren rond bad trips. Dit heeft uiteindelijk tot een ‘zichzelf vervullende voorspelling' geleid: des te banger je bent om een bad trip te krijgen, des te groter de kans dat je er daadwerkelijk eentje krijgt.

Met enkele voorzorgsmaatregelen en een beetje zelfreflectie, kun je een bad trip gelukkig beperken.

Tekenen van een Bad Trip

De inhoud van een bad trip kan variëren, maar ze delen enkele vergelijkbare kenmerken:

• Aanhoudende angst en bezorgdheid

• Verwarde of herhalende gedachten

• Waanideeën

• Een gevoel dat dit oneindig is

• Een gevoel van gevangen zitten

Dit klinkt allemaal vreselijk en soms is het dat ook. Dat gezegd hebbende, kun je een aantal eenvoudige technieken leren (die je ook in het normale leven kunt toepassen). Hiermee kun je de kans op een bad trip aanzienlijk reduceren.

Wat Veroorzaakt een Bad Trip?

Een bad trip door hallucinogenen kan verschillende oorzaken hebben. Enkele van de meest voorkomende oorzaken zijn:

• Slechte mentale toestand

• Een bad trip verwachten

• Gezelschap waarbij je je niet op je gemak voelt

• Locatie waar je je niet op je gemak voelt

• Er gebeurt iets naars tijdens de trip

• Te hoge dosering

Combineren met andere drugs

• Weerstand tegen ongemakkelijke emoties (hierover later meer)

Lopen Beginners Meer Risico op een Bad Trip?

Lopen Beginners Meer Risico Op Een Bad Trip?

Ja en nee. Beginners zullen zich zeker meer ongemakkelijk voelen tijdens de eerste trip, omdat het nieuw is en overweldigend kan zijn. Omdat ze niet weten wat ze kunnen verwachten, is de kans groter dat beginners een onjuiste setting, verkeerd gezelschap, of te grote dosering kiezen. Ze zullen dus eerder dingen doen die mogelijk bad trip aanjagen.

Aan de andere kant gaan beginners ook met frisse moed een trip tegemoet. Ze hebben nog geen verwachtingen. Voor mensen die al eens een bad trip ervaren hebben, kan het heel lastig zijn om de angst dat het opnieuw gebeurt van zich af te schudden. Deze angst kan een bad trip juist aanmoedigen.

Hoelang Duurt een Bad Trip?

Een bad trip kan net zo lang duren als de trip zelf. Soms blijven enige ongemakkelijke gevoelens nog een tijdje hangen. Ga ervan uit dat de vervelende sensaties in bijna alle gevallen helemaal verdwijnen als de trip over is.

Het is niet zo dat je slechte gevoelens per definitie de volledige trip aanhouden. Het is heel goed mogelijk dat een bad trip vanzelf verdwijnt tijdens het trippen. Het vergt gewoon een beetje acceptatie. Je kunt leren om door een bad trip heen te komen. Deze kennis en trucs kun je vervolgens ook toepassen op allerlei gevoelens in je dagelijks leven.

Hoe Beëindig Je een Bad Trip bij Magic Truffles of Paddo's?

Er zijn een aantal vrij simpele manieren om een bad trip te stoppen. Sommige vereisen een tactvolle aanpak.

Ademhalen

Ademhalen

Ademhalen. Het klinkt wellicht een beetje cliché, maar rustig ademhalen is een van de beste manieren om door een slechte interne ervaring heen te komen. Als je in paniek raakt, gaan je ademhaling en hartslag omhoog. Dit zet een reeks fysieke veranderingen in gang die angstgevoelens en ongerustheid kunnen veroorzaken. In principe is deze reactie een overlevingsmechanisme; je lichaam maakt zich klaar om te vechten of te vluchten. Maar je kunt niet vechten tegen, noch vluchten voor een truffle trip. Er zit dus niets anders op dan het te accepteren.

Adem in via je middenrif, zodat bij het inademen je maag omhoog komt. Focus en laat je uitademing leidend zijn, in plaats van je inademing. Deze techniek helpt je te kalmeren en vermindert je angst. Probeer echt van het gevoel te genieten. Focus op de zuurstof die naar binnen en naar buiten stroomt en op de vertraging van je hartslag.

Acceptatie

Dit is echt essentieel. Acceptatie is niet uitsluitend belangrijk bij een foute trip, maar ook voor het leven in het algemeen. Paddo's en truffles staan bekend om het opwekken van acceptatie en in het 'heden' zijn, dus dat komt goed uit. Toch is het niet zo makkelijk om gevoelens van angst of bezorgdheid te accepteren.

Je proberen te verzetten tegen een bad trip heeft juist averechtse gevolgen. Het zal alleen maar grotere gevoelens van angst veroorzaken, je hartslag verhogen, etc. Aangezien er niets is om tegen te vechten, nemen negatieve gevoelens toe, wat een gevoel van onheil kan bewerkstelligen. Gebruik de hyperbewuste staat waar je in verkeert en vecht er niet tegen. Gebruik je scherpte en omarm de negatieve gevoelens. Adem als het ware met ze mee. Concentreer je erop, zonder ze vast te houden. Probeer ze met enige objectiviteit te bekijken. Vraag jezelf af: “Wat maakt me bang?”. Wanneer je de oorzaak identificeert, duw de gevoelens dan niet weg. Zeg: "Oké" en laat ze zijn.

Wanneer je de oorzaken van je gevoelens identificeert en herkent, worden ze een stuk minder aanwezig en verdwijnen ze vanzelf. Het overweldigende gevoel van angst bij psychedelische drugs wordt bijna altijd opgewekt door een overweldigende angst voor het onbekende.

Ga Wandelen

Ga Wandelen

Misschien heb je de neiging om even te gaan liggen, het liefst onder de dekens. Toch is het meestal beter om op te staan en wat te bewegen. Lichaamsbeweging (het hoeft niet per se een wandeling te zijn) helpt om de ademhaling en hartslag te reguleren, wat vervolgens de gevoelens van angst reguleert. Op dezelfde manier kun je het gevoel van gevangen zitten overwinnen als je je lichaam aan het werk zet. Je laat je hersenen en lijf weten dat je probeert de situatie te veranderen.

Privacy

Vaak ontstaat een bad trip als je in een verkeerde omgeving drugs gebruikt. Een drukke stad is daar een voorbeeld van. Trip je in een drukke omgeving en merk je dat het fout lijkt te gaan? Zoek dan een rustig plekje op.

Als er geen huiselijke omgeving in de buurt is, zoek dan gewoon een rustig café op en wacht. Vermijd menigtes en omring jezelf niet met gestreste mensen!

Praat Erover

Je gevoelens uiten, aan jezelf of iemand anders, kan wonderen doen. Dit sluit ook aan bij acceptatie. Door het hardop te zeggen, erken je het. Houd je het binnen, suggereert dit dat je het ontkent en je ertegen verzet en dat is funest.

Eten en Drinken

Eten En Drinken

Een drankje werkt ook vaak om te kalmeren. Dit kan een suikerhoudend drankje of een verfrissend glas water zijn.

Vermijd drankjes met veel cafeïne, want deze kunnen angstgevoelens vergroten. Kies altijd voor iets fris. Wie weet, misschien geeft het koolzuur je zelfs een prettig gevoel.

Eten kan een trip op paddo's of truffles ook verzachten. Voedsel kan razendsnel een indammend effect hebben. Vertrouw hierbij op hoe je voelt, want het eten kan ook net zo snel weer terugkomen (braken). Probeer alleen te eten als je voelt dat je het kunt. Sommige mensen vinden het heel gemakkelijk, anderen hebben er wat meer moeite mee.

Steek Niet Lukraak een Joint Op

Misschien denk je dat een lekkere joint het perfecte middel is om je te ontspannen. Maar dit is alleen een goed idee als je zeker weet dat dit het gewenste effect heeft. Wiet is tenslotte niet alleen ontspannend, maar kan soms ook onrust veroorzaken. Voel je je soms ongemakkelijk als je wiet rookt? Dan is de kans groot dat dit ook gebeurt als je blowt tijdens een trip.

Hoe Voorkom Je een Bad Trip bij Magic Truffles of Paddo's?

Hoe Voorkom Je Een Bad Trip Bij Magic Truffles Of Paddo's?

Zoals altijd is voorkomen de beste remedie. Het vermijden van een bad trip met psychedelica is gemakkelijker dan er overheen te komen. Sterker nog, als dit goed onder de knie hebt, is de kans klein dat je er überhaupt een krijgt.

Verzeker dat Je Daadwerkelijk Wilt Trippen

Als je echt zin hebt in een opwindende trip op paddo's of truffles, is de kans groot dat je ervan zult genieten. Wanneer je het diep van binnen niet zeker weet, wordt die kans beduidend kleiner. Dus vraag jezelf af, waarom doe je het? Je hebt geen diepgaand antwoord nodig, maar verzeker wel dat je het echt wilt doen.

Dat wil niet zeggen dat je er 100% zeker van moet zijn. Zelfs ervaren trippers worden nog steeds nerveus voor een psychedelische ervaring. Je staat op het punt de realiteit om je heen te zien veranderen. Natuurlijk is dat spannend. Maak je geen zorgen over deze 'vlinders in je buik'. Voel je echter een sterk gevoel van weerstand tegen het nemen paddo’s of truffles (of elke andere psychedelische drug), sla dan even over. Er komen heus nog wel andere momenten.

De Juiste Omgeving en Goed Gezelschap

De Juiste Omgeving En Goed Gezelschap

Je kunt je heel eenzaam voelen als je met de verkeerde mensen tript. Sterker nog, het kan nog veel erger zijn dan daadwerkelijk in je eentje trippen. Zorg ervoor dat je bij mensen bent die je echt vertrouwt en met wie je lekker gek kan doen. Wanneer je eenmaal high bent, zullen onhandige situaties of ongemakkelijke gevoelens sneller gerelativeerd worden door je omgeving.

Dit geldt ook voor onaangename omgevingen. Kunstmatige geluiden en herrie op straat kunnen een nare invloed hebben. Kies een plek uit waar je kunt ontspannen en je lekker even kunt verstoppen.

Ga Offline

Zet je telefoon uit! Constant bereikbaar zijn, kan betekenen dat je slecht nieuws ontvangt waar je moeilijk mee om kunt gaan. Dit is natuurlijk wel een extreem voorbeeld.

Zelfs naar een scherm kijken, kan deprimerend zijn als je aan het trippen bent. Sociale media of een simpel sms'je kan schokkende gevolgen hebben tijdens een trip. Schakel gewoon je telefoon uit en concentreer je op het heden.

Regel een Tripsitter

Iedereen suggereert altijd als eerste een tripsitter. Maar laten we eerlijk zijn: in de meeste vriendengroepen is het onwaarschijnlijk dat er eentje zes uur lang een groep trippers observeert terwijl hij of zij zelf nuchter is.

Een reëlere optie is iemand uitnodigen die al wat ervaring heeft met psychedelica. Als iemand de stadia van een high kent en ervaring heeft met doseren, kan hij of zij helpen om een mogelijk slechte situatie onder controle te krijgen.

Lukt dat niet, bespreek het dan gewoon van tevoren met elkaar. Zorg ervoor dat iedereen weet hoe te handelen mocht er iets misgaan. Er vooraf over praten en een wederzijds vertrouwen helpt om angst voorafgaand aan de trip weg te nemen.

Moet Je Je Zorgen Maken over een Bad Trip bij Magic Truffles?

Moet Je Je Zorgen Maken Over Een Bad Trip Bij Magic Truffles?

Integendeel! Wees enthousiast en verheug je erop! Je mindset staat op het punt een intense, ongeëvenaarde reis te maken, dus probeer er een positieve van te maken. Je hoeft jezelf niet wijs te maken dat je per se een perfecte ervaring moet hebben. Wees eerlijk. Het werkt contraproductief als je hardnekkig probeert om je angst voor een bad trip uit je hoofd te verdrijven. Erken gewoon dat deze gedachten bestaan. Richt nu je aandacht op het positieve, dan komt het vast wel goed.

Trippen op psilocybine of andere psychedelische drugs kan een van de mooiste ervaringen in je hele leven zijn. Omarm het gewoon en bewonder wat het je laat zien.