Top 10 Psychedelische Reisbestemmingen

Gepubliceerd op:
Categorieën : Default

Top 10 Psychedelische Reisbestemmingen

Het opbloeiende drugstoerisme is inmiddels zo populair dat je bij aankomst op het vliegveld al op een vette joint getrakteerd wordt. Hier volgt onze vakantiebrochure met de 10 beste psychedelische reisbestemmingen voor psychonauten, wietliefhebbers en andere feestbeesten!

Het gebruik van psychedelische middelen om ons bewustzijn voor spirituele doelen te verruimen, is iets wat diep verankerd ligt in de geschiedenis en de cultuur van de mens. Ondanks het feit dat de geestverruimende substanties al sinds het begin van de mensheid bekend zijn, worden ze in veel landen als illegaal aangemerkt. Gelukkig zijn er ook landen die wat toleranter zijn op het gebied van psychedelica. Voeg daar een schitterende omgeving aan toe en ziedaar! Een veelbelovende psychedelische vakantiebestemming.

In deze schitterende plaatsen kun je niet alleen vrij en naar hartenlust trippen, het zijn tevens bestemmingen waar de cultuur en natuur zo schitterend zijn dat je er een heerlijke herinnering aan overhoudt. Zie hier onze lijst met de top tien van psychedelische vakantiebestemmingen.

1. GILI TRAWANGAN, INDONESIË - PADDO'S

Indonesië zou wel eens je beste keus kunnen zijn voor een onvergetelijke paddo-vakantie. Het is echter niet helemaal duidelijk of paddo's er legaal zijn of niet. Ze worden in ieder geval niet als illegaal beschouwd. Ga je naar een populaire toeristenbestemming, zoals Bali? Dan zie je dat veel gerenommeerde zaken allerlei verschillende soorten paddo's te koop hebben.

Het Indonesische paradijs Gili Trawangan is een plaats die je beslist moet bezoeken. Het is voor liefhebbers van paddo's een van de beste plekken ter wereld. Breng je vrienden en wat paddo's mee. Geniet van de schitterende zonsondergangen die werkelijk waanzinnig mooi en indrukwekkend zijn! Indonesië is meer dan een mooi plaatje uit een reisbrochure. Je vindt er genoeg cafés en clubs waar je met andere shroomers kunt feesten als de effecten wat minder worden.

2. AMSTERDAM - CANNABIS

Het mag duidelijk zijn dat we geen lijst met psychedelische vakantiebestemmingen kunnen samenstellen waarop Amsterdam niet zou prijken. Amsterdam is al jarenlang het Mekka voor cannabisliefhebbers. Ze komen van over de hele wereld om deze unieke stad te aanschouwen.

Slenter op je gemak door de straten van Amsterdam. Breng een bezoek aan een van de talloze coffeeshops. Je kunt er bijna elke soort cannabis kopen die bekend is - van indica tot sativa en alles wat daartussen zit. Het is een heerlijke stad. De bekende grachtenpanden, oogverblindende stadsgrachten en de vele parken zorgen als nergens anders ter wereld voor een echte cannabiscultuur. Iedere stoner bevestigt dat Amsterdam de beste stad op aarde is om stoned te worden. Dat komt omdat je er de allerbeste wiet van de wereld vindt!

3. LA PAZ, BOLIVIA - COCA

Bolivianen willen vast wel een hartig woordje spreken met mensen die in de veronderstelling verkeren dat coca en cocaïne hetzelfde zijn. Dat is namelijk niet het geval. Hoewel cocaïne verkregen wordt uit cocabladeren, zijn niet alle Bolivianen tevreden over de associatie tussen de twee. Bolivianen kauwen traditioneel op rauwe cocabladeren als een stimulerend middel, daar krijgen ze energie van. Je moet het zien alsof je 's middags een latte drinkt tegen de middagsufheid. Je kunt echter in dezelfde streek ook cocaïne van de beste kwaliteit aantreffen. De meeste Bolivianen voorzien je er graag van, als je denkt dat het kauwen van cocabladeren niet genoeg voor je is...

4. IQUITOS, PERU - AYAHUASCA

Ayahuasca is een psychedelisch brouwsel. Het speelt een belangrijke rol bij spirituele en ceremoniële gelegenheden van inheemse Centraal-Amerikaanse culturen. In het westen is het pas sinds enkele jaren bekend. Het wordt momenteel steeds populairder als alternatief voor andere psychedelische middelen. Psychonauten van over de hele wereld reizen af naar Peru. Daar zijn ze van plan een authentieke ayahuasca ervaring mee te maken. Men beschouwt Iquitos in Peru als het epicentrum van de ayahuasca scene. Je kunt er deelnemen aan traditionele rituelen.

5. MAROKKO - HASHISH

In Marokko kun je je tegoed doen aan de beste hashish van de wereld. "Kif", zoals de bevolking het noemt, kent een lange geschiedenis en is van grote betekenis in de Berber cultuur. Net als eeuwen geleden gebruikt men het tegenwoordig nog steeds.

De goede kwaliteit van de hashish die uit Marokko komt, is het gevolg van het bijzonder nauwkeurige productieproces dat men volgt. De hashish komt doorgaans voort uit handarbeid en dat is saai en arbeidsintensief werk. Hasjliefhebbers moeten absoluut Marokko eens bezoeken en niet alleen omdat je er hasj van de beste en zuiverste kwaliteit kunt kopen. Hiervan iets roken als je als een echte Berber rondloopt in een van de uitgebreide grottenstelsels die het land rijk is, zorgt voor een onvergetelijke ervaring!

6. CALIFORNIË - CANNABIS


Je moet nog steeds naar Californië afreizen als je wat van de beste wiet ter wereld wilt roken. De tolerante Amerikaanse staat aan de West Coast heeft gelukkig ook minder strenge wetten wat betreft roken in het openbaar. Hoewel het volgens de regels van de wet niet "legaal" is, kraait er verder geen haan naar. Je kunt er dus gerust eentje opsteken op de oogverblindende stranden van Californië. Of als je door de straten loopt van een van de populaire kustplaatsen.

Als je wel van wiet, maar niet van roken houdt, is dat in Californië ook geen probleem. De Californische dispensaria hebben, behalve een uitgebreid assortiment wietsoorten, ook andere producten op voorraad. Denk aan verschillende edibles, sprays, tincturen en nog veel meer andere cannabisproducten.

Californië heeft een fantastische subcultuur en de vrije manier van leven maakt er een gigantisch pretpark van. Veel toeristvriendelijke bedrijven bieden niet alleen cannabis aan, maar ook kweekcolleges, yogalessen, acupunctuur en verder alles wat de zogenaamde "alternatieve" klantenkring maar kan bekoren.

7. OAXACA, MEXICO - PADDO'S

María Sabina was een Mazateekse curandero - een heler en sjamaan, die bekend werd omdat ze psilocybine paddenstoelen kweekte en ze gebruikte om er anderen mee van dienst te zijn. Albert Hofmann, de beroemde Zwitserse wetenschapper die als eerste LSD synthetiseerde, bezocht haar. Onder haar deskundige begeleiding tripte hij enkele keren.

Vanwege de enorme historie rondom psychedelica en de roem van María Sabina is Oaxaca in Mexico feitelijk het centrum van mycologie van de wereld geworden. Het is de plaats waar tegenwoordig de meest baanbrekende onderzoeken naar paddo's worden uitgevoerd. Voor liefhebbers van paddo's wordt een trip naar deze bijzondere plaats van harte aanbevolen. Al was het maar om te trippen!

8. KATHMANDU, NEPAL - HASHISH

Kathmandu, de hoofdstad van Nepal, behoort tot de klassieke psychedelische reisbestemmingen. De vele hippies die lang geleden de wereld rondtrokken, droomden van een eindbestemming als Kathmandu. Wat deze stad zo bijzonder aantrekkelijk maakt, zijn de lage kosten voor het levensonderhoud. Maar ook de betoverende surrealistische omgeving van het omliggende Himalayagebergte. Het is werkelijk een topbestemming waar je waanzinnig kunt trippen. Hoewel het hippietijdperk ver achter ons ligt, is Kathmandu nog steeds een aantrekkelijke reisbestemming voor alto's. Dit is te danken aan de schitterende omgeving en de waanzinnige kwaliteit van de hasj.

9. CAMBODJA - PADDO'S EN MEER

Cambodja doet sinds kort ook mee aan het opbloeiende "drugstoerisme." Veel shroomers beschouwen het als een van de beste landen om te trippen. De vele mooie standen van het land lijken geschapen voor een psychedelische trip.

Omdat Cambodja zo'n ontzettend populaire toeristische bestemming is geworden, is de kans groot dat je er niet alleen veel andere paddoliefhebbers en stoners tegen het lijf loopt. Ook ontmoet je er andere reislustige alternatievelingen. Je vindt er in een oogwenk wiet, paddo's, mescaline, LSD, opium, of ecstasy. Je kunt er zelfs een gewone apotheek binnenwandelen en ketamine en nog meer soorten drugs zonder recept kopen!

10. GOA, INDIA - PARTY DRUGS

Pretpillen nemen doe je normaal gesproken niet uit spiritueel en mystiek oogpunt. Maar in Goa, India, is dat de normaalste zaak van de wereld. Goa is in eerste instantie bekend als legendarisch tropisch feest- en pretparadijs sinds de jaren 60. Maar er is in Goa weinig veranderd; het is nog net zo'n populaire bestemming als het ooit was. Psychonauten en techno-lovers van over de hele wereld worden als een magneet door Goa aangetrokken. Dat komt door de legendarische rave-scene waaruit zelfs een psychedelisch trance-genre is ontstaan dat men "Goa Trance" noemt.

Zoals je ziet, is Goa een wereldbestemming voor liefhebbers van techno en rave. Er is een fantastisch assortiment geestverruimende middelen, variërend van ecstasy tot paddo's en alles wat daartussen zit. Daarbij is Goa ook nog eens een prachtige tropische streek, ideaal dus om te trippen en te feesten!