Top Tips Voor Magic Truffles Gebruik

Gepubliceerd op:
Categorieën : Default

Top Tips Voor Magic Truffles Gebruik

Magic Truffles zijn heel eenvoudig te kweken. Verandering van spijs doet eten en er zijn verschillende manieren om alle goedheid in je hersenpan te krijgen. Jouw favoriete methode zou wel eens op onze lijst kunnen staan. Kijk maar!

PSYCHEDELISCHE TRUFFELS

Als een sociaal smeermiddel, psychologisch therapeutisch en meditatief sacrament, zijn psychoactieve fungi getest en goedgekeurd en er is niets beters. Okay, okay, in de top tien dan (sorry mescaline, DMT, cannabis en de rest, dat was niet zo bedoeld). Het is niet zo verrassend dat psychoactieve truffels zo populair worden. Vooral omdat er eenvoudig te gebruiken kweeksets verkrijgbaar zijn die je voorraad op peil houden met een vaste bron van het hoogwaardige pret-mycelium.

Maar hoe krijg je nu al die goede dingen van de fungus in je neuronen? We gaan het voor je checken, dame- en heren-psychostouterds.

EET ZE OP!

Zowel truffels als paddo's doen mee in deze waanzinnige grap van de natuur. Deze planten hebben met hun begeerlijke alkaloïden smaken die nog goorder zijn dan goor. Ze smaken, om maar eens een grof eufemisme te gebruiken, naar je poepgat. Het in zijn geheel doorslikken of innemen met een sloot water is misschien toch niet zo effectief. Het duurt immers veel te lang om de hele truffel te verteren, en je lichaam zou ze niet eens kunnen verteren dus je moet ze wel goed wegkauwen om alle yummie-dingen vrij te maken. Je zou je tong wel willen afbijten door deze verschrikking. Dus we vergeten gewoon helemaal maar het fijnkauwen en de viezigheid van de hele truffel.

GEEN GEDOE MET TRUFFEl-POEDER

Het doorslikken van gemalen droge truffels is de makkelijkste en minst pietluttige manier om ze naar binnen te werken. Ofwel volle theelepels naar binnen spoelen met water of een ander drankje naar keuze of het door de vloeistof mixen en dan hoppa, razendsnel naar binnen kieperen, en dan een smoel trekken alsof je bijna over je nek gaat. De onvermijdelijke nasmaak van alkaloïde kun je verdoezelen door iets hartigs te eten zoals chips of gewoon een likje zout van je hand zoals je dat doet als je tequila achterover slaat.

MYCELIUM VOOR ZOETEKAUWEN

Als je meer een zoetekauw bent kun je ook een beetje chocolade smelten en er trip-bonbons van maken. Na een paar keer oefenen zul je merken welke hoeveelheden je smaakpapillen kunnen verdragen. Twee gram droge gemalen truffels in twintig gram chocolade werkt goed. Om dan vervolgens nog te ontdekken of de chocolade puur, melk of suikervrij moet zijn is een ontdekkingsreis op zich. Pleur de gesmolten mix in een vormpje naar keuze en laat het weer hard worden, vergeet niet de lepel en de schaal schoon te likken.

Bewaar je lekkernijen in een luchtdichte verpakking in het vriesvak van je koelkast om alles goed te houden. Geen paniek als je allemaal witte plekken ziet, dat is gewoon het vet in de chocolade wat reageert op het bevriezen en kan helemaal geen kwaad. Als je dezelfde verhouding aanhoudt, kun je er ook psychedelisch truffel-ijs mee maken. De kou lijkt de smaak van alkaloïde verder af te zwakken, met name als ze verstopt zitten in biologische aardbeien of mango's.

VRIENDENETENTJE

Net zoals alle andere paddenstoelen kun je magic truffles gebruiken in veel gerechten. Als je vrienden op bezoek hebt voor een interdimensionale stoofpot is dat een fabuleuze manier om een feestelijk avondje door te brengen. Net als een magic pizza avondje. Vervang je biologisch gekweekte veel te dure Portobello's de volgende keer door magische truffels als je een quiche maakt of begin de dag goed met een space cowboy omelet.

DRINK ZE!

Het is het eenvoudigst om er thee mee te maken. Het laten trekken van planten is de alleroudste manier om de gewenste substanties eruit te halen. Giet heet water (niet warmer dan 50°C!!) over de fijngehakte truffels naar keuze in je favoriete mok. Goed roeren en pers de weer opgezwollen truffelbrokken met je lepeltje uit tegen de rand van je mok. Even laten trekken tot het een drinkbare temperatuur heeft. Terwijl je er van nipt lepel je de truffelstukjes eruit en eet die op zodat je alle weldadige stoffen naar binnen werkt.

Als je helemaal wilt vermijden om dat inktvisachtige vruchtvlees op te eten, kook dan wat fijngemalen gedroogde truffels in anderhalf kopje water met citroensap en de schil ervan (gewoon de citroen uitknijpen en het uitgeknepen stuk citroen erin gooien). Koken, roeren, roeren en koken tot het ingekookt is tot een kopje vloeibaar goud. Even zeven en genieten maar!

Zowel citroen als limoen doen het goed als smaakmaker in een psylothee en worden aanbevolen om je genot te verhogen. Er wordt echter een beetje geredetwist over de vraag of de citrus de psilocybine krachtiger maakt, het simpelweg afbreekt tot psilocybine die direct opgenomen kan worden, of zoals bij andere extractie processen van alkaloïde, de alkaloïde vrij komt in de oplossing, en het dus ook voor jou vrij komt. Hoe dan ook, er gebeurd in ieder geval iets met die zuren, dat is zeker.

Één woord slechts om de smaak te verdoezelen. Smoothies. Twee gram fijngemalen truffel toegevoegd aan je favoriete smaak helpen je uit de brand met het schillen van een banaan en twee drukjes op de knop van je blender.

EEN BUITENAARDS SNUFJE MISSCHIEN?

Psilocybine lost op in alcohol dus kun je er paddo-likeur van maken. Ga op zoek naar de sterkste alcoholische drank die je maar kunt vinden, extra sterke wodka is perfect, of welke andere soort alcohol dan ook, wat je maar wilt, zolang het maar meer dan 80% alcohol bevat.

Verpulver je knetterdroge truffels. Zo droog als een cracker. Voeg twee gram van het poeder toe voor elk volume van één borrelglaasje, dat is ongeveer 45ml. Even flink shaken en op een donkere plaats laten trekken en dagelijks even flink husselen. Als je dat allemaal netjes gedaan hebt giet je het door een koffiefilter of zelfs een wegwerp-stofmasker om de kleine dingetjes eruit te filteren. Nu heb je één trip per borrelglaasje. Je kunt er ook een stuk citroenschil of ander stuk fruit bijdoen zodat het op schnapps lijkt.

BUITEN BEREIK VAN KINDEREN HOUDEN

Psilocybine kan net als LSD via de huid opgenomen worden. Als je op een laag pitje de bovengenoemde alcoholische drank rustig laat verdampen tot het een siroop wordt of zelf de **psilocybine extraheert, kun je die toevoegen aan je favoriete massageolie. Twee uur gezamenlijke massage zorgt ervoor dat je op een zwevend tapijtje terecht komt wat heel langzaam vertrekt maar zorgt voor een transcendente tantrische ervaring. (Wel eerst even op een stukje huid testen of je niet allergisch bent).