Top 3 Magic Truffles Voor Beginners

Gepubliceerd op:
Categorieën : Default

Top 3 Magic Truffles Voor Beginners

Sommigen gaan direct op zoek naar de krachtigste truffles die ze kunnen vinden, anderen beginnen juist liever met wat mildere soorten. In dit artikel bespreken we drie van de beste magic truffles voor beginners, zodat je rustig kan gaan genieten van elke stap van je psychedelische reis.

Zelfs voor ervaren gebruikers kan het gebruik van magic truffles tamelijk spannend zijn. Dit geldt nog sterker voor beginners. Maar dat zou je er niet van mogen weerhouden om ze eens uit te proberen! Naast andere belangrijke factoren (zoals set, setting en dosis) heeft het type truffles dat je kiest een grote impact op de aard en omvang van je psychedelische ervaring. In dit artikel maak je kennis met drie truffles die zeer geschikt zijn voor beginners, zodat je je eerste psilocybine ervaringen op een positieve manier kunt beginnen en de kans op een bad trip beperken.

WAT ZIJN MAGIC TRUFFLES?

Wat Zijn Magic Truffles?

Magic truffles, ook wel 'philosopher stones' of psilocybine truffles genoemd, zijn ondergrondse massa's mycelium – bekend als sclerotia – die psychoactieve alkaloïden bevatten, zoals psilocybine en psilocine. Net als hun paddenstoelen tegenhangers die boven de grond groeien, kunnen truffles bij inname een diepgaande psychedelische ervaring opwekken.

Maar terwijl magic mushrooms een klassiek uiterlijk met een steel en hoedje hebben, lijken truffles meer op kleine ‘steentjes'.

HOE GEBRUIK JE MAGIC TRUFFLES?

Hoe Gebruik Je Magic Truffles?

Ondanks dat ze er zo anders uitzien dan paddenstoelen, worden magic truffles in wezen op dezelfde manier gebruikt. Net als paddenstoelen kunnen truffles vers of gedroogd worden geconsumeerd, en dat maakt een groot verschil als het gaat om de dosis. Meestal worden paddenstoelen vóór gebruik gedroogd, terwijl truffles vaak vers worden ingenomen, omdat hun watergehalte al vrij laag is.

Dus als je geïnteresseerd bent om zelf truffles te gebruiken, kun je kiezen uit een aantal verschillende gebruiksmethoden. Je kunt de truffles natuurlijk gewoon rauw eten; zorg er in dat geval wel voor dat je goed kauwt! Maar als je de smaak (en de mogelijke misselijkheid die ze veroorzaken) wilt minimaliseren of volledig wilt omzeilen, heb je een paar andere opties:

  • truffles thee: heet (maar niet kokend) water is een goede combi met magic truffles. Het geeft je de mogelijkheid om van een drankje te nippen om het psychedelische effect van de gekozen truffles te ervaren. Een beetje honing helpt daarbij om de smaak te verbloemen en het risico op misselijkheid te beperken.
  • capsules: met magic truffles capsules hoef je de typische smaak van truffles überhaupt niet te proeven. Maal de truffles gewoon, stop het poeder in capsules en slik deze door.
  • lemon tek: lemon tek is een bekende en beproefde methode om het begin van een psychedelische trip te versnellen en mogelijk zelfs de sterkte ervan te vergroten (hoewel de meningen hierover nog steeds verdeeld zijn). Door gemalen truffles ongeveer een half uur in citroensap te laten weken en het brouwsel vervolgens op te drinken, komt de trip sneller op.

Als het gaat om het doseren van truffles, komt het uiteindelijk neer op het type magic truffles dat je hebt en wat voor soort ervaring je zoekt. Verschillende soorten truffles hebben elk specifieke aanbevolen doses voor een mild, medium of sterk effect, of het nu verse of gedroogde truffles zijn.

Wat de aanbevolen doses voor verse en gedroogde truffles betreft, vindt je hieronder enkele zeer algemene richtlijnen. Beschouw deze cijfers niet als heilig en houd er rekening mee dat de aanbevolen dosis varieert afhankelijk van je lichaamsgewicht en andere factoren. Daarom hebben we elke dosis uitgedrukt als een bereik waar je tussen zou moeten blijven.

• verse truffles:

Lage dosis: 5-7g

Gemiddelde dosis: 7–12g

Hoge dosis: 12–15g+

• gedroogde truffles:

Lage dosis: 3–5g

Gemiddelde dosis: 5-8g

Hoge dosis: 8–13g+

TOP 3 SOORTEN MAGIC TRUFFLES VOOR BEGINNERS

Top 3 Soorten Magic Truffles Voor Beginners

Nu je een algemeen idee hebt van wat magic truffles zijn, hoe je ze kunt gebruiken en welke richtlijnen voor dosering worden aanbevolen, is het tijd om enkele van de beste soorten voor beginners te leren kennen. Hoewel ze relatief mild zijn in vergelijking met andere magic truffles, kan elk van de volgende drie soorten je geest openstellen voor nieuwe inzichten. Leer ze hieronder kennen en beslis welke ervan het beste bij jou past.

1. PSILOCYBE MEXICANA

Psilocybe Mexicana

Met een beoordeling van 2,5 (uit 5) op onze potentieschaal is Psilocybe mexicana de ideale introductie tot de wereld van magic truffles. Het levert niet alleen een gelukzalige, euforische ervaring met milde visuele effecten op, maar het was zelfs de eerste soort paddo die wetenschappelijk werd bestudeerd. In Noord- en Midden-Amerika wordt Psilocybe mexicana al meer dan 2000 jaar gebruikt voor entheogene doeleinden.

Het gebruik van ongeveer 5 gram verse mexicana paddenstoelen levert een ervaring op die iedereen aan zou moeten kunnen. Bij deze dosis produceert mexicana een licht stimulerend gevoel. Verhoog de dosis tot 10 gram en je merkt grotere veranderingen in je waarneming, maar het effect zal nog steeds niet overweldigend zijn. Zodra een dosis van 15 gram wordt bereikt, is de ervaring een stuk intenser en kan het voor onervaren gebruikers ongemakkelijk worden, ondanks de milde sterkte van Mexicana. Ben je nieuw in de wereld van paddo's? Begin dan met een lagere dosis en ga van daar uit verder opbouwen.

2. PSILOCYBE TAMPANENSIS

Psilocybe Tampanensis

Tampanensis truffles zijn vrij zeldzaam; de soort werd eind jaren zeventig in Florida geïdentificeerd, waarna hij nog eens vier decennia uit het zicht van de wetenschap is gebleven. Gelukkig is Psilocybe tampanensis tegenwoordig gewoon aan te schaffen.

Met een score van 3 op onze potentieschaal produceert tampanensis een lichte euforie en een gevoel van introspectie bij 5 gram verse truffles. Verhoog je de dosis tot 10 gram, dan kan je visuele effecten en veranderingen in geluid en gevoelens gaan ervaren. Hoge doses van 15 gram resulteren waarschijnlijk in sterkere visuele hallucinaties en een aanzienlijke verandering in de waarneming in het algemeen.

3. PSILOCYBE ATLANTIS

Psilocybe Atlantis

Net als de mythische onderwaterwereld van Atlantis helpen deze magic truffles je om tot nu toe ongekende inzichten te ontdekken. Atlantis is momenteel alleen in de Amerikaanse staat Georgia geïdentificeerd, en met een score van 3,5 op onze schaal is atlantis krachtiger dan mexicana en tampanensis. Toch moet het geen problemen opleveren als je deze truffles in lagere doses gebruikt.

Als we onze drempelwaarden van 5, 10 en 15g verse truffles gebruiken voor respectievelijk lage, gemiddelde en hoge doses, dan kun je een gelukzalig gevoel verwachten bij lage doses, en diepe introspectie, beelden en sterke fysieke sensaties bij hogere doses. Psilocybe atlantis wordt beschouwd als een van de zeldzamere soorten truffles die tegenwoordig verkrijgbaar zijn, en sommige gebruikers beweren dat deze sclerotia een diep gevoel van universele verbondenheid opwekken.

VEILIG GENIETEN VAN TRUFFLES

Genieten van magic truffles gaat niet om het nemen van zoveel mogelijk truffles. Hoewel het ervaren van een intense trip voor sommigen zeer de moeite waard kan zijn, willen anderen liever eerst even hun tenen in het water dompelen, voordat ze in het diepe duiken. Overweeg in dat geval om te beginnen met lage doses van de drie bovengenoemde soorten truffles om vervolgens van daaruit verder op te bouwen. Want ook al worden ze als mild of matig sterk beschouwd, deze variëteiten doen absoluut niet onder voor andere soorten magic truffles en wekken bij hogere doses ook zeer sterke trips op.

Nadat je je truffles hebt uitgekozen en je dosis hebt bepaald, moet je rekening houden met andere essentiële factoren die komen kijken bij het trippen op truffles. Denk bijvoorbeeld aan de plek waar je gaat trippen, het kiezen van een tripsitter en het verzamelen van essentiële benodigdheden zoals water en comfortabele kleding. Een goede voorbereiding is namelijk ook bij magic truffles het halve werk!