De Meest Verbazingwekkende Ontdekkingen Onder Invloed Van Drugs

Gepubliceerd op:

De Meest Verbazingwekkende Ontdekkingen Onder Invloed Van Drugs

Er zijn diverse briljante ontdekkingen gedaan die deels toegeschreven kunnen worden aan de positieve invloed van drugs. MushMagic bespreekt vijf verbazingwekkende uitvindingen en innovaties.

SOMS WORDEN ONDER INVLOED VAN DRUGS DE MEEST OPZIENBARENDE ONTDEKKINGEN GEDAAN

 

Ook jij hebt vast wel eens een vlaag van creatief denken meegemaakt als je een bepaalde drug gebruikte. Dat zijn de momenten waarop je helder de samenhang ziet en de problemen correct interpreteert. Of dat nu een helder moment van de psyche of een echte openbaring is geweest, elke shroomer, psychonaut of blower heeft wel eens zo'n "eureka moment" meegemaakt.

Dat geldt ook voor de psychonauten hieronder. Alleen zijn zij een stapje verder gegaan. Dit terwijl hun successen als vanzelfsprekend worden beschouwd in ons dagelijks leven. Mensen die niet openstaan voor drugs zijn wellicht cynisch over recreatieve substanties. Toch valt het niet te ontkennen dat drugs veel potentiële creativiteit te bieden hebben. Waarom? Kijk maar eens naar deze 5 ontdekkingen en uitvindingen die onder invloed gedaan zijn.

 

1. LS-D-NA: FRANCIS CRICK

Ten gevolge van de opstomende biotechnologie zien we een in snel tempo biologisch gemanipuleerde toekomst opdoemen. De vooruitgang van de afgelopen jaren op het gebied van genetische manipulatie is eenvoudigweg verbazingwekkend. Maar als er niet LSD gebruikt zou zijn, zou dit misschien allemaal niet ontdekt zijn.

De Nobelprijswinnaar Francis Crick bekende ruimhartig aan collega wetenschappers dat hij wel eens LSD snoepte. Dit om zijn bewustzijn en denkvermogen te stimuleren. Hij verklapte tevens dat hij het gebruikte toen hij de dubbelhelixstructuur van DNA ontdekte.

Crick werd een LSD gebruiker door de experimenten en boeken van Aldous Huxley over ervaringen met LSD en andere psychedelica. Als heraut van een nieuw tijdperk was Crick in de jaren '60 een van de stichters van een actiegroep voor legalisering van cannabis.


 

 

2. PCR: DR. KARY BANKS MULLIS

We blijven even bij de biotechniek. Dr. Kary Banks Mullis heeft de Nobelprijs voor Scheikunde gekregen. Dit vanwege zijn ontdekking van de polymerasekettingreactie (PCR). Met deze techniek is het mogelijk DNA makkelijker te isoleren en te testen.

Mullis zegt dat de ontdekking te danken is aan LSD. Hij stelt dat hij de PCR heeft kunnen uitdenken omdat hij "gezeten op een DNA molecule polymeren voorbij zag drijven".

 

3. DE PILLEN VAN SIGMUND FREUD

De beruchte cocaïnegebruiker en invloedrijke psycholoog Sigmund Freud publiceerde in 1884 zijn ideeën in "Über Coca". Hij stelde daarin dat cocaïne een geneesmiddel zou zijn voor verschillende psychische en fysieke aandoeningen. De Oostenrijkse zenuwarts en een van de oprichters van de Vienna Psychoanalytic Society gebruikte 12 jaar lang regelmatig cocaïne.

Hij begon zelf met cocaïne te experimenteren nadat zijn interesse voor de substantie gewekt was toen hij een vriend, verslaafd aan morfine, hielp. Freud geloofde dat cocaïne een wondermiddel was. Het zou alles kunnen genezen; van depressie en indigestie tot hoofdpijn en andere kwaaltjes. Hij was behoorlijk gul met het uitdelen van cocaïnepillen aan vrienden, collega's en familie. Zijn verloofde Martha kreeg er een paar om haar "kracht te geven en een blosje op haar wangen te toveren".

 

 

4. MET COCA VERRIJKTE COCA-COLA

Letterlijk. John Pemberton was een Amerikaanse apotheker die het enthousiasme van Freud weerspiegelde. Ook hij beschouwde cocablad als middel voor diverse psychische en fysieke aandoeningen. Nadat hij in de Amerikaanse Burgeroorlog gewond raakte, werd hij verslaafd aan morfine tot aan zijn dood. In een poging zelf een hersentonicum te bereiden om zijn verslaving te overwinnen, werd de oorspronkelijke receptuur, van wat later Coca-Cola zou worden, bekokstooft. De siroop bevatte extracten van cocabladeren en kolanoten.

In die tijd werd het in zogenaamde soda-shops met sodawater aangelengd en voor 5 dollarcent verkocht. Coca-Cola werd uiteindelijk een wereldbekende multinational. Jammer genoeg hebben Pemberton en zijn familie er nooit de vruchten van kunnen plukken. Coke heeft nooit genezing gebracht voor zijn verslaving aan morfine. Het bedrijf werd stukje bij beetje verkocht om de familie te onderhouden. En om zijn verslaving aan te jakkeren. Pemberton overleed aan de gevolgen van maagkanker, straatarm en nog steeds verslaafd aan de morfine.

 

5. JEZUS, LOOP NIET ZO TE TRIPPEN

Er bestaan veel religieuze afbeeldingen over de hele wereld waarop magic mushrooms uitgebeeld worden; van middeleeuwse kunst tot gekalligrafeerde bijbels en pre-Columbiaanse Maya steenhouwkunst. Het lijkt alsof paddo's heimelijk vereerd zijn middels geschreven en listige visuele cryptografie.

Volgens professor Benny Shannon van de Johns Hopkins-universiteit deden de Israëlieten zich ten tijde van Het Oude Testament regelmatig tegoed aan de shrooms die ze op de Sinaïberg plukten. Sommige analisten schrijven het verhaal van het brandend braambos en de overdracht van de Tien Geboden toe aan paddo's waarop Mozes zou trippen.