Hoe Haal Je Het Meeste Uit Je Paddo Trip?

Gepubliceerd op:

Hoe Haal Je Het Meeste Uit Je Paddo Trip?

Paddo's worden nu onderzocht vanwege hun potentie om psychologische problemen te behandelen. Wil je weten wat een paddo trip voor jou kan doen? Wees dan bewust van het belang van de juiste set en setting. In deze gids lees je hoe je het meeste haalt uit jouw paddo trip!

Mensen trippen op paddo's vanwege psilocybine, een chemische stof. Zodra deze psychoactieve drug in het lichaam terechtkomt, katalyseert dat een ongelooflijke hoeveelheid psychedelische effecten. Hieronder vallen grotere gevoeligheid voor sensorische input, vervorming van de waarneming van tijd en hallucinaties. Daarnaast kunnen onderdrukte emoties aan de oppervlakte komen. Maar onder de juiste omstandigheden kun je tijdens een trip een belangrijke persoonlijke openbaring ervaren of emoties verwerken. Sommigen gaan nog verder en beschrijven spiritueel uitgesproken ervaringen op psilocybine. Dit verklaart mogelijk waarom bepaalde culturen op de wereld rituelen hebben ontwikkeld rondom de consumptie van hun lokale variant van de Psilocybe paddo.

Mogelijk wordt psilocybine geïntegreerd in de behandeling van depressie. In de Verenigde Staten heeft de FDA klinische proeven voor psilocybine goedgekeurd. Er is nu meer onderzoek beschikbaar dan ooit tevoren. Veel daarvan is nu verzameld in het nieuwe boek van Michael Pollan "How to Change Your Mind: What the New Science of Psychedelics Teaches Us About Consciousness, Dying, Addiction, Depression and Transcendence". Als je wilt weten of psilocybine jou kan helpen, moet je rekening houden met meerdere factoren. Laten we enkele manieren bespreken om de kans op een positieve ervaring met psilocybine te vergroten. 

 

 

EEN PERSOONLIJK VERSLAG VAN WAT JE NIET MOET DOEN

De schrijver heeft persoonlijke ervaring met paddo's. Daarom deze gids over wat je NIET moet doen. Nadat ik de dag was begonnen met een flink ontbijt, kwam een vriend langs met paddo's. Ik rookte cannabis en gebruikte een kleine dosis paddo's. Vervolgens vertrokken we naar een pretpark. Na wat ritjes in de achtbaan, was ik duizelig en misselijk. Het ontbijt kwam eruit op een discrete plek in de frisse lucht. Bij thuiskomst bleef ik in bed. Ik voelde me verdrietig, hopeloos en ongemakkelijk.

Mijn eerste ervaring met paddo's was dus met iemand die niet de juiste voorzorgsmaatregelen trof. Het eten van een flinke maaltijd was niet verstandig. Je spijsverteringsstelsel moet je minimaal belasten tijdens een trip. Combineer paddo's ook nooit met andere drugs, want dit zorgt voor andere effecten. Bezoek NOOIT naar een pretpark of een andere lawaaierige, overweldigende plek. Sommige festivals hebben speciale chill-out gebieden waar gebruik misschien wel gepast is. Maar die achtbanen waren gewoon een dom idee.

Onthoud dat je gevoeliger wordt voor sensorische input. De intense ervaring van inspannende, lichamelijke activiteiten kunnen een spiraal van negatieve gedachten opwekken. Dit gebeurde bij mij. Mijn vriend maakt het de keer erna goed door me mee te nemen voor een wandeling door het bos. Het gebruik van paddo's in de natuur was een meer prettige, serene ervaring. Laten we eens ontdekken waarom dit zo is.

 

SET EN SETTING

Ervaren gebruikers zullen standaard vertellen dat "set en setting" onmisbaar zijn voor een goede ervaring. De "setting" verwijst naar de fysieke locatie van je trip. Je moet je agenda leegmaken, want de effecten van paddo's houden soms 6-8 uur aan. De ideale setting is een stille, comfortabele plek waar het niet te licht is. Draag comfortabele kleding en zorg voor een fijn plekje om te zitten of te liggen. Zorg voor minimale verstoringen van de buitenwereld. Zo kan je je echt richten op de psychologische impact. Een rustig plekje in de natuur, zoals een bos of rustig strandje, is ook acceptabel, zolang je maar een nuchter persoon bij je hebt.

Deze nuchtere persoon staat bekend als "tripsitter". Deze persoon is aanwezig om je te assisteren en gerust te stellen als je in paniek raakt. Hij of zij is er ook voor je eigen veiligheid, zodat je jezelf niet verwondt. Dit vergroot je kans op de juiste "set" tijdens het proces.

De "set" verwijst naar je mindset bij het het gebruik van paddo's. Hoewel sommige gebruikers paddo's innemen om lastige emoties te verwerken, moet je in een relatief kalme stemming zijn voor je begint. Als je je aan het begin van een paddo trip ongelukkig voelt, kan je in een negatieve gedachtespiraal belanden. Het is beter je trip te plannen na een aantal kalme dagen zonder consumptie van drugs. Op deze manier is je geest meer open voor een positieve ervaring.

 

Timeflow

VERSTERK DE ERVARING

Als je goede vrienden hebt waarmee je kunt trippen, is het gemakkelijker om het proces te vertrouwen. Soms kan het uitdagend voelen, maar probeer jezelf te focussen op het heden en op een diepe, regelmatige ademhaling. Volg alleen een gedachtengang als je merkt dat je negativiteit vernietigt door te redeneren. Verloren raken in je gedachten, kan angst versterken. We adviseren je te beginnen met een lage dosis van ongeveer 1 gram. Afhankelijk van je reactie kun je jezelf op volgende trips omhoog werken tot maximaal 4-5 gram. Een hogere dosis is niet fataal, maar kan extreem onplezierig zijn.

Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om je ervaring te versterken. Zorg voor voldoende water, mediteer, lees een boek of probeer zelf te schrijven. Als je merkt dat je afdrijft in hallucinaties, onthoud dan dat dit slechts een chemische reactie is in je lichaam. Ook dit gaat voorbij. Vertrouwen hebben in het proces is veel gemakkelijker als je tript met een specifieke intentie.

Intensify