Kun Je Magic Mushrooms Roken?

Gepubliceerd op:

Kun Je Magic Mushrooms Roken?

Roken is een gangbare manier om verschillende psychoactieve stoffen te gebruiken. Het roken van magic mushrooms doet echter meer kwaad dan goed. Lees verder en ontdek wat dan goede manieren zijn om ze te gebruiken.

Veel mensen gebruiken magic mushrooms en magic truffles ter bevordering van hun persoonlijke en spirituele ontwikkeling. Uit onderzoek komt bovendien naar voren dat psilocybine, de psychoactieve stof die erin zit, mogelijk therapeutische toepassingen heeft.

Psilocybine paddenstoelen worden meestal gegeten. Veel psychoactieve stoffen worden daarentegen geïnhaleerd. Zo is het roken of vapen van wiet bijvoorbeeld heel gebruikelijk om de effecten te voelen. Maar hoe zit dat met magic mushrooms?

Kun je magic mushrooms ook roken? Laten we dat eens uitzoeken.

KUN JE MAGIC MUSHROOMS ROKEN?

Het korte antwoord is: ja, je kunt magic mushrooms in principe roken, maar je wordt er niet high van.

WAAROM JE NIET HIGH WORDT VAN HET ROKEN VAN PADDO'S

Waarom Je Niet High Wordt Van Het Roken Van Paddo's

Psilocybine is de psychoactieve prodrug in magic mushrooms. Omdat het bij een relatief lage temperatuur afbreekt, zal roken de stof vernietigen. Maar ook als niet alle psilocybine in rook opgaat, maakt het stofje je niet high. Het moet namelijk eerst omgezet worden in psilocine, wat in de maag met maagzuur gebeurt.

Kortom: het roken van magic mushrooms doet niet veel. Als je ze daarentegen eet, kun je de trip van je leven ervaren. We bespreken later de beste manieren om dat te doen.

WAT GEBEURT ER ALS JE MAGIC MUSHROOMS ROOKT?

Als je niet high wordt van het roken van magic mushrooms, wat kun je dan verwachten? Helaas doet het waarschijnlijk meer kwaad dan goed. Het roken van magic mushrooms brengt verschillende risico's met zich mee:

ALGEMENE RISICO'S VAN ROKEN

Algemene Risico's Van Roken

Er is maar weinig onderzoek naar het roken van psilocybine gedaan. Bij verbranding van welke stof dan ook komen er echter carcinogenen vrij die in je luchtwegen terecht kunnen komen. Waarschijnlijk is het dus slecht voor je. Omdat het roken van paddo's eigenlijk niets meer doet dan het irriteren van de luchtwegen, kun je je longen er maar beter niet mee belasten.

SCHIMMELSPOREN

Iets anders om rekening mee te houden is schimmel. Magic mushrooms kunnen besmet zijn met schimmelsporen. Als hiervan kleine hoeveelheden in je maag terechtkomen, zal dit waarschijnlijk niet schadelijk zijn. Het inhaleren van deze sporen kan echter, net als grote hoeveelheden schimmel, luchtwegproblemen veroorzaken. En vergeet niet dat magic mushrooms ook tot de schimmels behoren!

DE BIJWERKINGEN ZONDER DE VOORDELEN

De Bijwerkingen Zonder De Voordelen

Verhalen suggereren dat het roken van paddo's vergelijkbare bijwerkingen heeft als het eten ervan, zoals misselijkheid en hoofdpijn. Het is algemeen bekend dat het gebruik van magic mushrooms negatieve effecten kan hebben, maar de voordelen zijn meestal groter. Dat is niet het geval met roken: daar zit geen psychoactief voordeel aan.

BETERE MANIEREN OM PADDO'S TE GEBRUIKEN

Hoewel je paddo's oraal moet innemen, zijn er verschillende manieren om dat te doen. Dit zijn onze favoriete methodes:

ETEN

Eten

De eerste keuze op onze lijst is je magic mushrooms gewoon eten. Daarbij is het wel belangrijk dat je goed kauwt. Door je speeksel wordt de psilocybine omgezet in psilocine, de psychoactieve stof die een trip veroorzaakt.

Hoewel dit de makkelijkste methode is, moeten we wel zeggen dat magic mushrooms niet erg lekker zijn. Sommige mensen kunnen niet goed tegen de smaak en textuur. Een manier om de nare smaak te vermijden, is door je verse paddo's met een magic truffel-grinder te vermalen. De stukjes die je hiermee verkrijgt, kun je vervolgens beter doorslikken.

MAGIC MUSHROOMTHEE ZETTEN

Is het eten van gedroogde paddenstoelen echt niets voor je? Geen probleem. Met iets meer werk kun je de smaak ook goed maskeren en zelfs de kans op bijwerkingen, zoals misselijkheid, verlagen. Een manier om de effecten op je maag te beperken, is door er thee van te zetten. Dat kun je op de volgende manier doen:

• Verhit wat water en zet het vuur lager om het net niet te laten koken.

• Voeg je magic mushrooms toe en laat het 10–15 minuten trekken.

• Voeg enkele schijfjes citroen of limoen toe om de smaak te maskeren (en de effecten mogelijk sneller te laten opkomen).

• Haal het van het vuur en drinken maar.

Het is wel belangrijk om je magische brouwsel in de gaten te houden en te zorgen dat het niet gaat koken. Dat kan namelijk ten koste gaan van de psilocybine (en dus je trip).

LEMON TEK

Lemon Tek

Als je een echte waaghals bent, dan kun je ook lemon tek proberen. Deze psychedelische drank maak je van citroensap en vermalen paddo's. Voorstanders hiervan stellen dat de zuren in het citroensap de psilocybine helpen afbreken. Op die manier zou het de intensiteit van de trip versterken en tegelijk de effecten versnellen.

Aangezien lemon tek behoorlijk sterk kan zijn, raden we deze methode niet aan als je onervaren bent. Maar ervaren psychonauten kunnen de kick van een goede lemon tek trip misschien wel waarderen.

Zo pak je dit aan:

  • Vermaal je magic mushrooms en doe ze in een borrelglas.
  • Giet er citroensap overheen en zorg dat het poeder helemaal bedekt is.
  • Wacht 20 minuten om de magie haar werk te laten doen.
  • Zeef de vloeistof door een kaasdoek.
  • Sla het achterover als een shot.

Vanwege de mogelijk sterkere effecten raden we aan om te beginnen met de helft van de hoeveelheid magic mushrooms die je normaal gebruikt.

BLUE HONEY MAKEN

Voor een betere smaak kun je ook honing met psilocybine proberen, oftewel 'blue honey'.

Vermaal hiervoor de gedroogde magic mushrooms tot een poeder en meng dit door een kopje vloeibare honing. De paddenstoelen worden blauw door oxidatie, waarmee je een azuurblauwe psychedelische traktatie krijgt.

Gebruik de honing zoals je normaal gesproken doet, dus doe het bijvoorbeeld in een kop thee, smeer het op een cracker of lik het gewoon van een lepel af. Wanneer je het separaat gebruikt, dus zonder het aan iets anders toe te voegen, krijg je de sterkste resultaten.

Pas wel op met het doseren. Begin met een klein beetje tot je zeker weet hoe sterk de honing is. Doe je blue honey in een potje en bewaar het op een droge, koele en donkere plaats. Het blijft ongeveer 1–4 maanden goed.

ERMEE KOKEN

Ermee Koken

Als je handig in de keuken bent, kun je met magic mushrooms ook alle kanten uit. En wat is nu een betere manier om de smaak ervan te maskeren dan met een maaltijd die zo lekker is dat je de paddenstoelen gewoon vergeet?

Bovendien kan het koken met magic mushrooms helpen om bijwerkingen, zoals misselijkheid, te beperken. Houd er wel rekening mee dat paddo's in combinatie met eten meestal een mildere trip opwekken.

Magic mushrooms kun je aan allerlei recepten toevoegen, dus voel je vrij om te experimenteren. Wel is het belangrijk dat je ze niet aan te veel hitte blootstelt. Psilocybine begint bij een hogere temperatuur namelijk af te breken. Om dit te voorkomen, kun je je paddo's het beste na de kookfase aan bijvoorbeeld sauzen of toppings toevoegen.

Heb je wat inspiratie nodig? Probeer eens psilocybine-rijke pesto, psychedelische chocolade of een magic mushroom pizza. Lees ook onze inleidende gids over het koken met magic mushrooms.

IS HET AAN TE RADEN JE MAGIC MUSHROOMS TE ROKEN?

Is Het Aan Te Raden Je Magic Mushrooms Te Roken?

Kortgezegd: nee, het is niet aan te raden om magic mushrooms te roken. Om te beginnen, is het een totale verspilling van je tijd, geld en paddo's. Zoals we al zeiden, word je niet high als je magic mushrooms rookt. Door de verbranding gaat de psilocybine alleen maar verloren en daarmee ook je trip!

Ten tweede kun je door het roken van psilocybine paddenstoelen nog steeds negatieve effecten ervaren, zonder dat er echt voordelen aan zitten. Dan moet je denken aan misselijkheid en hoofdpijn. En dan is er nog het risico van roken op je gezondheid.

Als je dus van plan was om magic mushrooms te roken, kun je dat idee beter laten varen en ze in plaats daarvan gewoon eten. Eet smakelijk!