Studie: Paddo’s Kunnen Angststoornissen Verminderen

Gepubliceerd op:
Categorieën : Default

Studie: Paddo’s Kunnen Angststoornissen Verminderen

Uit twee recente klinische onderzoeken blijkt dat paddo’s die psilocybine bevatten de symptomen van angststoornissen, depressie en andere psychologische kwalen kunnen verminderen.

Paddo’s worden al duizenden jaren om verschillende redenen door de mensheid geconsumeerd. Ze werden omarmd door vroegere culturen van over de hele wereld vanwege hun capaciteit om een droomachtige staat op te wekken. Ze spelen een significante rol in de evolutie van spirituele praktijken en geloven. Sommigen menen zelfs dat ze de katalysator waren die diep in onze voorouders een golf van intellectuele groei aanwakkerde, wat uiteindelijk heeft geleid tot de ontwikkeling van beschaving zoals we die nu kennen.

Vanwege strikte verboden is er via wetenschappelijk onderzoek maar weinig informatie verkregen over het onderwerp van paddenstoelen en psilocybine. Paddo’s worden op één hoop gegooid met daadwerkelijk schadelijke middelen zoals heroïne en cocaïne. Met het verbod verdween alle hoop dat de wetenschap en farmaceutische industrie psilocybine zouden gebruiken om de menselijke geest beter te begrijpen en de psychologische littekens die we in ons leven oplopen, te helpen verlichten. Nieuw onderzoek kan dit alles potentieel veranderen. Nadat de gunstige effecten van psilocybine en paddenstoelen 50 jaar genegeerd zijn, begint de mist nu op te trekken rondom dat wat voorheen als groot taboe werd gezien. Psilocybine bevat misschien zelfs de oplossing tot het ontrafelen van sommige van de diepste mysteries van de geest en het bieden van echte troost aan zij bij wie farmaceutische oplossingen tegen angststoornissen, depressie en andere psychologische kwalen niet hebben kunnen helpen.

RECENTE STUDIES MET PSILOCYBINE

Beide studies werden gepubliceerd in het Journal of Psychopharmacology, met ondersteunende artikelen en commentaar door sommige van de grootste namen in de psychologie. Dr. Stephen Ross, de NYU Langone campus Directeur van Middelenmisbruik was de auteur van het onderzoek. Het doel was om vast te stellen of psilocybine een effect heeft op patiënten die leiden aan psychologische kwalen als gevolg van vergevorderde kanker. De patiënten hadden last van een variatie aan verschillende aandoeningen, van angststoornissen tot depressie.

Van de 29 mensen die meededen aan het onderzoek, rapporteerde wel 80% van de deelnemers duidelijke vermindering van de symptomen waar ze last van hadden. Behalve het feit dat de symptomen meteen verminderden nadat de effecten van de psilocybine waren uitgewerkt, bleek dat de vermindering van symptomen lang nadat het experiment afgelopen was, aanhield. Sommigen rapporteerden dat de positieve effecten tot zes maanden na de initiële behandeling aanhielden.

Eenenvijftig patiënten deden vrijwillig mee aan een vergelijkbaar onderzoek aan de John Hopkins Universiteit. Het is niet zo verrassend dat de resultaten overeenkwamen met het onderzoek van de NYU. Wel 80% van de participanten beschreef een vermindering van de symptomen van angststoornissen en depressie die zes maanden aanhield. Van zij die meededen, claimde 83% dat ze een nieuw perspectief op het leven hadden en dat ze een overweldigend gevoel van welzijn ervoeren. Veel beschreven sensaties van liefde, waar mensen die de effecten van recreatief gebruik van paddo’s hebben ervaren, bekend mee zouden moeten zijn.

Volgens de participant Dinah Bazer bleef “het gevoel van immense liefde weken aanhouden, en vier jaar later voel ik het nog steeds soms. Mijn angst en angststoornis waren volledig verdwenen en zijn niet teruggekomen.” Dr. Roland Griffiths, de leidende onderzoekende auteur van de John Hopkins-studie, zei dat de sleutel tot het begrijpen van deze effecten ligt in zorgvuldig gecontroleerde experimenten, en waarschuwt tegen nonchalant gebruik dat mogelijk onvoorspelbare bijwerkingen heeft. Ondanks die waarschuwende woorden heeft hij vertrouwen in het onderzoek en in het potentieel van psychedelica zoals psilocybine tot het behandelen van psychische aandoeningen.

DE WETENSCHAP

Wetenschappers weten hoe paddenstoelen het brein direct beïnvloeden. Ze weten ook dat de symptomen van angststoornissen en depressie niet alleen op korte termijn maar ook op lange termijn onderdrukt worden, soms zelfs dankzij een enkele dosis. Dit is het patroon dat onderzoekers in kaart proberen te krijgen. Hoe psilocybine en paddo’s dit daadwerkelijk voor elkaar krijgen, is nog steeds een beetje een mysterie, alhoewel er een aantal hypotheses zijn. Onderzoekers begrijpen veel over de manier waarop psilocine en het brein op elkaar reageren. Ze begrijpen zelfs dat het nieuwe verbindingen in de hersenen helpt aan te leggen. Wat ze niet begrijpen, is het verband tussen de chemische reacties die plaatsvinden en de manier waarop die daadwerkelijk het bewustzijn beïnvloeden. Bewustzijn is nog steeds het grootste mysterie van het universum.

Zodra psilocybine het lichaam binnenkomt, wordt het omgezet tot psilocine. Psilocine is de stof die de psychedelische ervaring opwerkt. De psilocine bindt zich vervolgens aan dezelfde receptoren die zich aan serotonine binden, de stof die je humeur reguleert. Men geloofde ooit dat depressie veroorzaakt wordt door een serotoninetekort, maar nieuw onderzoek heeft ontdekt dat alleen een laag serotoninegehalte niet de oorzaak is. Alhoewel wetenschappers er zeker van zijn dat er een verband is tussen serotonine, de serotoninereceptoren en depressie, kunnen ze niet precies de vinger op de zere plek leggen. De verstoring van de capaciteit van het brein om serotonine op te nemen speelt zonder twijfel een rol in het helende effect dat ervaren wordt door mensen die meededen aan de recente onderzoeken. Verder onderzoek naar het onderwerp zou de manier waarop we kijken naar psychologie en de behandeling van psychologische aandoeningen volledig kunnen veranderen.

NIET ALLEEN EEN FEESTDRUG

De implicaties van het gebruik van psilocybine als een medicijn zijn verbluffend. Patiënten hoeven niet langer potentieel schadelijke farmaceutische substanties te nemen in hun poging om een probleem op te lossen dat we niet eens helemaal begrijpen. Zij die ervoor hebben gekozen om psilocybine te proberen om zo hun symptomen van angststoornissen en depressie te helpen verlichten, beschrijven gevoelens van liefde en welbehagen die lang na de initiële effecten van de paddo’s aanhouden. Naast angststoornissen en depressie hebben paddo’s de potentie om PTSS, verslavingen en zelfs aandoeningen zoals boulimia te behandelen.

Een van de moeilijkste dingen in het leven is om in het reine te komen met onze eigen sterfelijkheid. Psilocybine en andere psychedelica, zoals lsd, kunnen mensen helpen om in contact te komen met zichzelf en met lang onderdrukte gevoelens. Voor zij die lijden aan invaliderende en dodelijke aandoeningen kan een psychedelische ervaring helpen om het leven te accepteren en hun heengaan verzachten. De voordelen van paddo’s en hun potentie om te helen overtreffen de risico’s en de redenen tot het verbieden ervan enorm. Alleen al dit feit zou ons de huidige staat van legalisering moeten doen overwegen, op zijn minst om onderzoek te verbreden.

Paddo’s zijn niet alleen bedoeld om op een zaterdagnacht van te genieten. Ze hebben de potentie om ons te helpen begrijpen hoe de geest werkt en kunnen psychologische aandoeningen helpen genezen waar we eeuwenlang last van hebben gehad. Het stigma dat aan paddo’s kleeft heeft helaas verstrekkende gevolgen en heeft voorkomen dat we ons medisch en wetenschappelijk gezien hebben ontwikkeld.