Wat gebeurt er als je paddo's rookt?

Gepubliceerd op:
Categorieën : Default

Wat gebeurt er als je paddo's rookt?

De consumptie van paddo's behelst meestal niet het roken ervan. Je ervaart tenslotte de efficiëntste trip als je ze eet. Dus waarom zou je iets nieuws proberen? Loont het roken van paddo's de moeite? Laten we dit alles eens onderzoeken, evenals wat je daarvan mag verwachten.

Shroomers nemen normaal gesproken paddo's oraal in. Ze eten ze of ze zetten er thee van. Maar het roken van paddo's? De meesten vinden het idee waarschijnlijk bespottelijk en zullen beweren dat het roken van shrooms nutteloos is. Sommige mensen zijn echter avontuurlijk aangelegd en stellen dat het een nieuwe, unieke ervaring biedt. Interessant! Heeft dit ook jouw interesse gewekt? Lees dan snel verder en ontdek of het roken van paddo's verstandig is.

IS HET MOGELIJK PADDO'S TE ROKEN?

Ja, het is mogelijk paddo's te roken. Degenen die dit doen, mengen meestal stukjes shrooms met tabak of cannabis voor in een joint. Deze aanvullende middelen hebben daarbij elk hun eigen effect op het lichaam. Ze beïnvloeden dus ook de paddo-ervaring. Het grootste verschil tussen de "traditionele manier" en het roken van paddo's heeft echter alles te maken met de psychoactieve prodrug psilocybine. Het lijkt zo te zijn dat psilocybine en roken niet zo goed samengaan.

HET ROKEN VAN PADDO'S: VOOR- EN NADELEN

Psilocybine is de belangrijkste chemische voorloper van de psychedelische alkaloïde psilocine. Het heeft daarbij een laag vlampunt van 523,4°C. Hogere temperaturen vernietigen psilocybine, waardoor paddo's hun effectiviteit verliezen. Het probleem: een joint of pijp brandt op een hogere temperatuur. Deze loopt gemakkelijk op tot 800–900°C. Het resultaat is dat er niet veel achterblijft wanneer je inhaleert. Dit is ook de reden waarom degenen die paddo's roken ze tegelijkertijd tevens oraal innemen of de psychoactieve effecten versterken met wiet of andere middelen.

Het grootste nadeel van het toevoegen van paddo's aan een joint lijkt de verminderde kracht en een verspilling van prima shrooms te zijn. Het feit dat ze gerookt minder sterk zijn, is echter niet direct een minpunt. Als je graag experimenteert, is het roken van shrooms een interessant alternatief, ondanks de nadelen.

DE EFFECTEN VAN HET ROKEN VAN PADDO'S

De Effecten Van Het Roken Van Paddo's

Het roken van paddo's lijkt ongetwijfeld een beetje vaag. Verhalen over de ervaring zijn dan ook wat abstract. Op dit moment bestaat er geen hoogwaardig onderzoek naar het onderwerp, dus richten we ons op anekdotisch bewijs. Omdat paddo's bijna altijd worden gecombineerd met rookbaar materiaal als wiet of tabak, is de resulterende "trip" vaak afhankelijk van de effecten van het andere dominante middel. Naar verluidt, zijn cannabis en paddo's daarbij een goede combinatie. Veel shroomers kiezen er tenminste voor om wiet te roken als ze shrooms gebruiken. Op deze manier zijn de effecten psychedelischer. Joints met shrooms en tabak maken je waarschijnlijk echter alerter en euforischer.

WAAR ZOU JE OP MOETEN LETTEN BIJ HET ROKEN VAN PADDO'S?

Net als bij het eten van paddo's, wek je mogelijk een psychedelische trip op als je psilocybine inhaleert. Hoe intens deze is, hangt af van diverse factoren. Denk aan de gebruikte paddo's, de andere middelen en jijzelf. Het risico op een "bad trip" is in dit scenario dan ook net zo reëel. Bereid je dus fysiek en mentaal voor met de juiste set en setting, zoals je normaal zou doen. Een slechte vibe? Overweeg dan of je op dat moment wel wilt trippen.

We weten niet veel over het roken van paddo's, zelfs anekdotisch bewijs is beperkt. Er is dus ook weinig informatie over de dosering of andere factoren. Wees daarom voorzichtig bij het experimenteren. Het is daarbij wellicht handig je bevindingen op te schrijven, zodat je de resultaten later kunt teruglezen.

KLEVEN ER GEVAREN AAN HET ROKEN VAN PADDO'S?

Naast de kans op een bad trip, hebben mogelijke gevaren van het roken van paddo's niet te maken met de psychedelische stoffen die erin zitten. De risico's hebben meer van doen met het roken zelf. Paddosporen kunnen de longen en keel bijvoorbeeld irriteren bij het inhaleren. In combinatie met middelen als tabak, neemt deze irritatie mogelijk toe. Dit verergert soms problemen met de luchtwegen.

HOE ROOK JE PADDO'S?

Hoe Rook Je Paddo's?

Het is een slecht plan om paddo's te vermalen en in een joint te rollen. Je gedroogde shrooms zijn vaak namelijk te vochtig om goed te branden. En dan hebben we het nog niet eens over de vieze smaak! Het is vaak beter paddo's te mengen met wiet of een ander, onschuldiger middel, zoals kattenkruid of damiana. Om het effect te versterken, kiezen sommigen er ook voor om hierbij shrooms te eten. We raden echter aan in dat geval zeer voorzichtig te werk te gaan. Het risico op een bad trip is daarmee veel groter.

HET ROKEN VAN PADDO'S - CONCLUSIE

Het lijdt geen twijfel dat je de effectiefste trip ervaart als je paddo's oraal gebruikt. Psychonauten doen dit tenslotte al lang zo en met groot succes! Er zijn niet veel overtuigende redenen om de overstap naar het roken van paddo's te maken. De grootste stimulans is daarbij misschien wel je eigen nieuwsgierigheid. Heb je echter een beperkte voorraad paddo's? Dan lijkt het roken een verspilling te zijn. Wat is het punt immers ook als je de psilocybine verbrandt? Toch zijn er altijd avontuurlijke psychonauten die op zoek zijn naar nieuwe experimenten en methodes. De keuze is aan jou.