Feesten Met Vrienden En Magic Truffels

Gepubliceerd op:

Feesten Met Vrienden En Magic Truffels

Houd je van trippen met magic truffels of paddo's? Geef dan eens een feestje (een psychedelisch feestje, natuurlijk). Hier vind je een complete gids voor het organiseren van een groepstrip, inclusief tips voor activiteiten.

Gebruik jij psilocybine paddo's in je eentje of met vrienden? Het genot van afzondering en diepe, geestverruimende introspectie is op zichzelf al de moeite waard. Dat gezegd hebbende, hoeft een afdaling in spirituele sferen met paddo's of magic truffels natuurlijk geen solo-activiteit te zijn. Soms ervaar je de beste trips in nauwe verbinding met je favoriete mensen.

DE VOORDELEN VAN EEN GEZAMENLIJKE TRIP

De Voordelen Van Een Gezamenlijke Trip

Trippen met vrienden brengt vaak een ongelooflijke band teweeg. Als je je omringt met mensen die je liefhebt en vertrouwt, helpt een goede paddotrip je bij het opwekken van uitgesproken openheid. Uit onderzoek blijkt daarbij dat psilocybine creativiteit en empathie mogelijk versterkt. Dankzij de geestverruimende eigenschappen ben je vaak beter afgestemd op de gevoelens van anderen. Voeg een beetje euforie toe en de resulterende diepgaande gesprekken (of gedeelde stilte) verbinden je soms op unieke manieren met jezelf en elkaar.

Een gezamenlijke trip leidt ook tot een onvergetelijke gedeelde ervaring. Je deelt niet alleen het moment, maar creëert ook gemeenschappelijke herinneringen. Algemene ervaringen zijn gevoelens van verbondenheid, ongecontroleerd lachen met je beste vrienden of het beleven van spontane avonturen. Wat vaak overblijft, zijn verhalen waar je nog jarenlang van geniet.

HET PLANNEN VAN EEN PSYCHEDELISCH FEESTJE

Je popelt nu vast om je eigen psychedelische feestje te organiseren met je vrienden. Hieronder vind je wat tips om de gezamenlijke trip tot een succes te maken.

STEL JE GASTENLIJST ZORGVULDIG SAMEN

Stel Je Gastenlijst Zorgvuldig Samen

Als je een psychedelische party plant, onthoud dan dit: je gastenlijst is alles. Nodig een paar goede vrienden uit waarvan je weet dat ze zich comfortabel en veilig voelen bij elkaar. Een psychedelische trip met vreemden is vaak riskant. Als je je snel sociaal angstig of veroordeeld voelt, pakt je trip daarbij wellicht duister uit. Omringd zijn door mensen die je vertrouwt en die er voor je zijn, doet echter precies het tegenovergestelde. De steun van goede vrienden helpt je vaak bij het behouden van een positieve mindset. Ze kunnen je zelfs uit een bad trip halen.

REGEL TRIP-SITTERS

Nu je de gastenlijst voor elkaar hebt, vraag je één of twee betrouwbare vrienden om tripsitter te zijn. Beschouw trip-sitters als zowel een psychedelische gids als de bob. Het is ideaal als deze mensen wat ervaring hebben met psychedelica. Ze zouden in ieder geval moeten weten hoe ze angstige feestgangers moeten geruststellen. Het is belangrijk dat de trip-sitters nuchter blijven tijdens het feestje. Dit betekent niet dat ze geen pret mogen hebben, maar wel dat ze de verantwoordelijkheid hebben om op iedereen te letten.

Het is vaak ook handig om een chillruimte aan te wijzen. Kies een plekje uit de buurt van het feest. Dit is een ruimte waar mensen zich kunnen terugtrekken als ze zich overweldigd voelen.

VERZAMEL WAT JE NODIG HEBT

Verzamel Wat Je Nodig Hebt

Probeer genoeg water en sap bij de hand te hebben, want hydratatie is belangrijk. Je wilt niet halverwege de trip naar de supermarkt moeten om de voorraad aan te vullen. Vraag je gasten een lichte maaltijd te eten, een paar uur voor de trip met truffels. Dit vermindert vaak misselijkheid en verbetert een efficiënte opname van de psychedelica.

ACTIVITEITEN VOOR EEN TRIP MET VRIENDEN

Zo, we hebben de basisplanning en -voorbereiding besproken. Laten we nu eens wat tripvriendelijke activiteiten bespreken.

WORD ÉÉN MET DE NATUUR

Word Één Met De Natuur

Vraag een willekeurige psychonaut om tips en je hoort al snel: omring jezelf met natuur. Er gaat niets boven paddo's, truffels en het buitenleven. Het gevoel van verbinding met jezelf en met anderen versterk je alleen maar als je je ook kunt verbinden met de natuur. Om die reden raden we je aan overdag shrooms te gebruiken. De kans op een fijne trip verbetert als je in het zonnetje zit, omringd door landelijke schoonheid.

Als het kan, maak dan een wandeling door het bos. Dankzij de psychedelische visuals van een psilocybine-trip komt alles tot leven. Stel je voor: het bos nodigt je uit, golvend en pulserend met een geheel eigen hartslag. Kronkelende sporen van mos en bladeren begeleiden je en barsten van de meest levendige, groene fractals die je ooit hebt gezien. Het bos lijkt tegelijkertijd met je te ademen, elke boom lijkt verbonden met de volgende en jij bent op jouw beurt verbonden met al het groen om je heen.

Er is een reden waarom boomknuffelen, één zijn met de natuur en de onderlinge verbondenheid van alle dingen bekendstaan als hippie-clichés. Beleef de juiste trip en de clichés verdwijnen en je komt in aanraking met universele, verborgen waarheden. Is het bos onbereikbaar? Het strand of een leuk park zijn prachtige alternatieven. De wind in je haren, de zon op je gezicht en je favoriete mensen staan garant voor een paar uurtjes paradijselijk genieten.

LAAT JE CREATIVITEIT DE VRIJE LOOP

Laat Je Creativiteit De Vrije Loop

We herhalen het graag nog eens: paddo's stimuleren de creativiteit. Jezelf kunstzinnig uitleven, is een leuke groepsactiviteit. Haal verf, glitter, papier of kleurboeken in huis. Je basisschooltijd herleven, is misschien wel precies de lichthartige activiteit waar je innerlijke kind om vraagt. Spelen met lichtgevende verf is ook geweldig als de zon al onder is.

Ook leuk: psychedelische shirts voor elkaar maken. Tie-dye is een te gekke techniek die aandacht vereist en de kleuren zien er prachtig uit tijdens je trip. Je kunt ook oude t-shirts decoreren met textielverf. Jaren later koester je nog steeds je creaties, samen met de herinneringen.

ORGANISEER EEN DANCE PARTY

Net als de andere activiteiten voor het trippen, ontstaan de beste dansfeestjes uit een combinatie van goede planning en spontaniteit. Maak allereerst een playlist met je favoriete dansmuziek. Psytrance is met goede reden een klassieker, maar eigenlijk werken alle dansplaten. Laat iedereen wat toevoegen als ze inspiratie voelen. Je kunt de playlist ook opslaan in Spotify of iTunes voor toekomstige trips of als herinnering.

Om het meeste eruit te halen, plan je wat tijd in om de juiste sfeer te scheppen. Creëer een dansvloer, hang discolampen op en zorg voor een fatsoenlijke muziekinstallatie. Moedig je vrienden aan zich te verkleden, als je dat wilt. Je kunt ook een verkleedkist neerzetten met maffe kostuums om in te dansen.

Het is ook verstandig een aparte chillruimte aan te wijzen met ambientmuziek. Dit is een ruimte waar mensen kunnen ontspannen als het dansen even te veel is. Het is ook een fijn plekje om met dekens een fort te bouwen. Onthoud daarbij dat dit een besloten feest is. Alleen je beste mede-psychonauten zijn uitgenodigd.

SPEEL VIDEO- OF BORDSPELLEN

Speel Video- Of Bordspellen

Een spelletjesavond is een klassieke activiteit die ook prima werkt tijdens een trip. Het is belangrijk simpele, leuke spellen te kiezen die je gemakkelijk met een groep speelt. Voor bord- en kaartspellen kun je denken aan Cards Against Humanity, Pictionary of zelfs Twister. Een bonus van maffe spellen is dat je er een lachkick van krijgt. Sommige mensen geven de voorkeur aan strategische spellen, zoals Risk. Deze zijn echter vaak frustrerend voor personen die er onbekend mee zijn. Eén en ander hangt echt af van de soort trip, dus houd een paar opties achter de hand en schat je vrienden in. Verzeker dat iedereen mee kan spelen, zodat niemand zich buitengesloten voelt.

Wat betreft videospellen, is Mario Kart onze absolute favoriet. Het is namelijk simpel, het is met meerdere mensen te spelen en ziet er gaaf uit (veel heldere kleuren). Visueel dragen dit soort spellen bij aan de zintuiglijke elementen van je trip. Ze zijn daarbij leuk om te spelen en om naar te kijken. Dit betekent dat ze nog steeds boeien, ook al wacht je op je beurt.

KIJK IETS TRIPPY'S (OF GRAPPIGS)

Zet een projector in je kamer, bezet de bank met je vrienden en kijk een visueel prachtige documentaire, zoals Planet Earth. De toevoeging van psilocybine vergroot je waardering voor onze planeet. Dergelijke documentaires zijn ook ongelooflijk kalmerend. We weten het niet zeker, maar betwijfelen het of iemand ooit een bad trip heeft ervaren luisterend naar de zoetgevooisde stem van David Attenborough.

Comedy is een geweldig alternatief. Een van de leukste aspecten van een groepstrip is het onvermijdelijke hysterische gelach. Een goede comedy helpt je flink op weg. Op Netflix vind je bijvoorbeeld een breed scala aan stand-upcomedy.

KLETS URENLANG

Klets Urenlang

Soms zijn de simpelste activiteiten het beste. Een deel van de pracht van een trip met je vrienden vind je in de persoonlijke banden die je uitdiept met de gedeelde ervaring. Samen kletsen, helpt je vaak om de meer cerebrale elementen van magic truffels te ervaren. Is dit je doel? Selecteer dan een truffelsoort die geschikt is voor filosofische overpeinzingen. Psilocybe mexicana biedt bijvoorbeeld uitkomst. Deze soort scoort hoog als het gaat om creativiteit en filosofische denkwijzen, maar leidt tot minder overweldigende, visuele vervormingen.

LAAT DE TRIP JE LEIDEN

Met je vrienden magic truffels of paddo's gebruiken, is een andere ervaring dan trippen in je eentje. Het schept niet alleen een betere band, maar je hebt ook meer creatieve ideeën om uit te kiezen. Een veilige en comfortabele omgeving is essentieel voor een goede trip. Daarbij helpt een zorgvuldige planning, maar uiteindelijk wil je ook ruimte overlaten voor spontaniteit. Naast de veiligheid, kan een plan zo simpel zijn als samenkomen en samen op reis gaan, om je vervolgens te laten leiden door de trip.