Toenemende Steun Voor Trip Behandelingen

Gepubliceerd op:
Categorieën : Default

Toenemende Steun Voor Trip Behandelingen

Een aantal psychedelische substanties leveren daadwerkelijk een effectieve behandelmethode bij angst, depressie, PTSS en levenseinde-wanhoop. Een recente enquete van YouGov toont aan dat er een verband bestaat tussen het opleidingsniveau en de acceptatie van behandelingen en onderzoeken met deze drugs.

Psychedelica worden van oudsher als boosdoeners geportretteerd door de eeuwig hysterische media. Heden ten dage maken ze een indrukwekkende opmars als effectieve behandeling voor het dragelijk maken van geestelijke stoornissen. Onlangs werd er een enquete uitgevoerd door YouGov (een gemeenschap van vier miljoen mensen van wie de meningen worden geanalyseerd en verwerkt tot onderzoeksgegevens). Het bleek dat het opleidingsniveau een bijdragende factor was in het beslissingsproces omtrent het medicinale gebruik van psychedelica.

Van psilocybine, het actieve ingrediënt in paddo's is aangetoond dat het bijzonder heilzaam is voor patiënten die een terminale ziekte hebben. 80% van de patiënten die deelnamen aan een onlangs uitgevoerde enquete maakten melding van een transformerende, levenseinde belevenis. De eenmalige behandeling maakte een einde aan hun doodsangsten kalmeerde hun ongerustheid over hun naderende levenseinde. 

Wanneer het gebruikt wordt voor de behandeling van PTSS (Posttraumatische-stressstoornis) heeft MDMA na drie behandelingen reeds aanzienlijke resultaten. 56% van de patiënten maakten melding van de vermindering van angst en depressie. 69% voldeed zelfs niet langer aan de klinische definitie van PTSS.

Ketamine staat op de lijst van Essentiële Geneesmiddelen van de Wereldgezondheidsorganisatie.Het wordt echter ook misbruikt als de partydrug Special K. Bij klinisch gebruik is van ketamine aangetoond dat het binnen zes uur hevige angst en zware depressie kan doen afnemen bij mensen die resistent zijn voor antidepressiva.

OPLEIDINGSNIVEAU EN PSYCHEDELICA

Uitgaande van de veiligheid en wettigheid van de voorgestelde behandelingen stond 73% van de mensen met een academische graad open voor klinische behandelingen met psilocybine, ketamine of MDMA. In hetzelfde geval stond slechts 52% van de mensen met een diploma van de Middelbare School op zak positief tegenover dezelfde behandeling. Vergeleken met dezelfde groep, zou 69% van de afgestudeerden onderzoeken naar de momenteel illegale substanties steunen. Daarvan zou slechts 46% van de gemiddeld opgeleide mensen dezelfde onderzoeken met psilocybine, ketamine en MDMA steunen.

Meer dan 50% van de Amerikaanse bevolking steunt het therapeutisch gebruik en de klinische onderzoeken van psilocybine, ketamine en MDMA. Een YouGov enquete toont aan dat over het algemeen het opleidingsniveau een belangrijke rol speelt bij besluitproces betreffende individuele behandeling en onderzoeken naar psychedelica.